En liten boost av mysig julstämning!

En liten boost av mysig julstämning!

Såhär i grådaskiga och regnruskiga tider kan man behöva en liten boost för att komma i julstämning. För min del är det tusen gånger lättare att komma i stämning när det är snövitt ute. Men för att få uppleva det lite oftare lär jag få flytta i nordlig riktning. Hursomhelst finns det knep att ta till för att känslan ska infinna sig. Ett sådant är att gå på julmarknad. Jag var på årets första för några dagar sen, och tänkte skriva några ord när det begav sig. Men bättre sent än aldrig, så här kommer några ord och bilder.

Jag lyckades med konststycket att ta några foton när inga människor var i sikte. Jag fick lurpassa en stund här och där tills de som var i mitt fokus hade förflyttat sig i lokalerna 😉 Marknaden pågick såväl utomhus som i stadshuset och i en affärslokal som har stått tom ett tag. Jag får väl erkänna att jag inte riktigt kom i stämning utomhus, för förutom att det regnade så var stadens julbelysningar, pynt och gran släckta. Så jag höll mig inomhus. Bilderna nedan tog jag i stadshuset.

Det blev inte så att jag köpte något på denna marknad, men jag fick iallafall med mig en härlig upplevelse. Dagen till ära var det också julkonsert i kyrkan. Den inleddes med ett luciafirande, och därefter tog kören över och höll konsert. Kyrkan var fullsatt och väldigt vackert pyntad. Jag hade fått tipset av en av körmedlemmarna att komma tidigt för att få sittplats, så vi var där i väldigt god tid. Hann faktiskt få lite träsmak i baken redan innan konserten började 😉 Men den glömdes snabbt bort när sången äntligen började ljuda!

När konserten var slut stannade vi kvar en stund i kyrkan för jag ville fota hur fint det var pyntat.

Vi fick sittplatser rakt under predikstolen, och skojade en del kring detta med våra “bänkgrannar”. En av damerna kom på den briljanta idén att vi kunde smyga oss upp i predikstolen för att få bättre utsikt över scenen. Men vi fegade ur och tänkte att vi kanske gör det nästa år istället 😉

Jag önskar alla en härlig Lucia, och en riktigt go julstämning! 😀

50 thoughts on “En liten boost av mysig julstämning!

 1. Jag skippar gärna snön, haha! Men tråkigt för er som inte kommer i julstämning utan den.
  Julmarknader är så himla mysigt dock men inte kommit iväg på någon. Tråkigt med regnet men skönt att man kunde vara inomhus. Skönt att du fick en härlig upplevelse iallafall.
  Julkonserter i kyrkan brukar vara mysigt. Tråkigt att vara där lite för tidigt även om man skulle vara i tid, hehe. Träsmak är ju inget härligt.

  1. Åh jag vill inte vara utan snö, men det så gott som dagliga regnet skippar jag mer än gärna!😆 Ja det är så mysigt med julkonserter i kyrkan, men en sittdyna på träbänkarna vore inte dumt när man ska sitta länge😅

 2. Åå då fick du julstämning i dubbel bemärkelse 🎅🤶🌟🎁🎄😀. Både julmarknad & julkonsert. Jag har varit på en hel del julmarknader genom åren. Dels gått i alla år på den julmarknaden som varit i stan. Sen även åkt iväg på julmarknader. Det är mysigt 😊

 3. Vad mysigt med marknad, när det var marknad här i Helsingborg i stan så hoppade vi den för det var så kallt plus vi hade varit iväg under dagen så vi ville bara hem!!!

  Vilka mysiga bilder du bjuder på <3

 4. Vilka fantastiska bilder och luciafirande i kyrkan är så fint. När jag var liten tittade vi alltid på Lucia i kyrkan och det är så vackert. Så stämningsfullt.

 5. Vilka fantastiska bilder & så mysigt med luciakonsert! För oss har det inte blivit någon julmarknad i år, men jag måste verkligen hålla med dig om att det är ett fantastiskt sätt att få julkänsla – kan behövas dessa tråkiga, regniga dagar 😀

  1. Åh tack så jättemycket!😃 Ja det är verkligen bra sätt att få julkänsla när det är så tråkigt väder som det är nu😊

 6. Här var det inte lite med julstämning, både julmarknad och kyrkan. Haha det där med predikstolen gillar jag, alltså kanske mest för att jag själv alltid varit rädd för att sitta under den. Sjöng i kör som barn och brukade alltid fundera kring om den inte kunde rasa ner. Har även stundtals funderat på likt dig att “besöka” den. Precis som för dig har det stannat vid tanken, än så länge 😉

  1. Haha, ja det är lätt hänt att man undrar om predikstolen kan ramla ner på en😂 Undrar hur säkert den är fastmonterad😂 Det återstår att se om vi förverkligar våra tankar på att smyga oss upp i den😆

 7. Så mysigt med julmarknad. Det är inte handlandet som är det viktigaste utan stämningen. Och vad är väl bättre än en härlig julkonsert i kyrkan

  1. Jag håller med dig! För mig är handlandet inte alls särskilt viktigt. Jag är inte ens intresserad av att shoppa. Det är stämningen som är det viktiga😊

 8. Jag har också svårt att få julkänsla när det inte finns snö ute. Gå på julmarknad utan snö gör jag inte för jag får ingen julkänsla då men gör det gärna om det är snö ute. 🙂

  1. Ja jag vill också ha snö! Men här finns det sällan snö före jul, så jag skulle nästan aldrig gå på julmarknad om jag skulle invänta snön😄

 9. Tycker också snö gör så mycket för känslan men här finns det ingen heller tyvärr. Men julmarknad är ju verkligen ett perfekt sätt att få julstämning, tycker de är så mysigt att gå på marknad! Bra lurpassat för att få bilder utan människor, vet hur svårt det kan vara 😄 Hoppas allt är bra med dig vännen, önskar dig en fortsatt fin vecka! Kram

  1. Ja att gå på julmarknad höjer verkligen julstämningen trots att det är så grått och regnigt😊 Ja jistanes vad svårt det är att ta foton utan att någon kliver rakt in i bilden😅
   Jag önskar dig en härlig helg vännen! Kram

 10. Oj, det var länge sedan jag var här inne. Inte för att jag inte har velat läsa och undrat hur du har det, utan för att mitt liv generellt är ganska mycket tunnelseende – om något inte dyker upp rakt framför ögonen på mig, så går det förbi. Jag kommer mig inte för att se mig omkring heller. 🙂

  Jättefina bilder. Julmarknaden ser ut att ha varit härlig! Och kyrkan är fint dekorerad. Predikstolen skulle ju definitivt ge en bättre utsikt. 🙂

  1. Tack så mycket!😊 Ja det var riktigt fint anordnat och pyntat.
   Ja det var ett tag sen, men det är alltid lika roligt när du tittar in😊 Jag har ju varit lite periodisk med mitt skrivande också, så det har ju inte alltid funnits något nytt att läsa .

 11. Fick verkligen mer julkänsla av att läsa och se det här inlägget ska du veta! Men julmarknader är ju hur mysigt som helst och får en definitivt att känna mer känsla för julen 😀 Snön är ju ett stort plus det också!

  1. Åh så roligt att du fick mer julkänsla!😄 Det kan man verkligen behöva när det är så mörkt, grått och ruggigt. Vi får hålla tummarna att vi får lite snö snart också, och med lite tur blir det att gå på någon mer julmarknad😄

 12. Riktigt fina bilder som du har tagit 😀
  Nja att komma i stämning när de regnar o allt går inte hem här heller kan jag säga haha
  Hahaha de hade varit en syn om ni smög er upp där för att ta bilder o så hahahaa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: