Att pigga upp sig i höstmörkret

Att pigga upp sig i höstmörkret

Milde tid så trött jag blir denna tid av året. Som om inte mörkret är sövande nog, så smattrar regnet återigen mot såväl taket som den vattendränkta marken. Medan andra verkar vara så myslyriska och äntligen får gotta sig med sina efterlängtade stearinljus, önskar jag nästan att jag kunde få stryka november ur almanackan.  Eller varför inte gå i ide åtminstone en månad. Sen kunde jag vakna till när adventsljusstakarna ska tas fram. För det är då det mysiga börjar på riktigt.

Hursomhelst ska transportsträckan med namnet November upplevas varje år, så det gäller att försöka utvinna lite energi ur vad som står till buds. Något som är superviktigt för mig är att gå ut och röra på mig varje dag. Utan friskluft blir jag segare än ett tuggummi, och samma sak gäller för dagsljuset. En daglig promenad vill jag tipsa alla som har möjlighet att se till att ta, för det mår man mycket bättre av. När solen skiner brukar jag försöka titta mot ljuset så gott det går. Jag brukar också lägga märke till sånt som är fint att titta på, för det ger positiva känslor?

Något annat som piggar upp är att äta ordentlig mat. Det viktigaste för mig är att äta bra mat, men jag vill också äta gott. Jag har dragit ner på socker ganska ordentligt, och ju mindre socker jag äter desto mindre sugen blir jag. Numera köper jag nästan aldrig godis. Men ibland skriker det till i snasktarmen, och då händer det att jag äter nåt smaskigt. Jag har för ovanlighetens skull bakat lite, och det blev riktigt gott (för att vara gjort av mig?). Så därför delar jag lite stolt med mig av en bild på de två underverken?

Känner du av mörkret? Hur gör du isåfall för att få energi?

38 thoughts on “Att pigga upp sig i höstmörkret

 1. sch jag är helt med dig här, känner mig såååå trött precis hela tiden och mörkret verkar inte ha något slut. Frisk luft och bra mat är allt en bra grund tror jag. Baka är ju min grej så det är väl ungefär det jag gör för att hålla mig levande. Dina kakor ser riktigt goda ut!

  1. Tack så mycket!? Ja jag får verkligen hålla med dig att baka är din grej. Blir sååå sugen när jag ser allt gott du bakar!?

 2. Mumms vad gott =) haha jag äter allt kakor och godis är en riktig godisråtta jag =)
  Ja här snöar det nu och det blir jag rätt trött på =)

  Ha en mysig fredag =)

 3. Älskar verkligen mörkret och dem regnar dagarna! Så himla mysigt tycker jag!
  Äta bra mat är super viktigt och hur gott då??
  Super fina bilder du tagit <3

  1. Tack så mycket!? <3 Jag önskar jag kunde känna detsamma, men mysfaktorn är noll när gårdsarbetet ska skötas i rusk och mörker??

 4. Jag blir också trött av regn och mörker. Så jag har börjat äta vitaminer nu 🙂 Så gott med sockerkaka, det var länge sen som jag bakade de. Bjuder du på en bit? ?

 5. Jag är som du & skulle gärna stryka november och hoppa över den helt! Usch! Jag försöker träna och gå på pass med bra musik och roliga övningar för att bli lite piggare och gladare!

 6. Dagliga promenader är alltid bra och piggar upp väldigt mycket. Viktigt att få del av dagsljuset nu när det är så mörkt.
  Hembakt istället för annat snask är verkligen att föredra, så gott ❤

  1. Ja hembakt slår nog det mesta annat när det gäller gottigheter!❤️ En del godis är ju egentligen inte ens gott, men äts i brist på annat?

 7. Jag blir likadan som du, November är den månaden jag tycker allra minst om och skulle helst gå i ide jag med nu fram till december. Skulle kunna sova dagarna ut som in. Nej jag saknar solen jag med 🙂

  1. Ja om man skulle sova så mycket tid som kroppen vill, så skulle det inte bli mycket vaken tid. Varje strimma solljus är efterlängtad?

 8. Blir också så otroligt trött av det här mörkret, likadant varje år. Kan tycka det är riktigt mysigt med tända ljus framför en film i mörkret men skulle helst spola förbi vintern. Det du bakat ser riktigt gott ut, hoppas på att vakna upp från min trötthet snart så jag får lite bakat också ☺️ Önskar dig en härlig helg vännen!

  1. Tack så mycket!? Ja det tar ju en stund att baka, så det är inget man ger sig på under sina energifattigaste dagar. En bra film och ljus är mysigt året runt?
   Jag önskar dig också en härlig helg vännen!

 9. åh jag jag har också kännt mig lite seg denna vecka. dock blir jag lite piggar med tanke på all planering i julklappar, julpyssel, och julpynt. börjar tagga för julen redan under november ja och det piggar faktiskt upp mig ganska mycket denna månad men ja älskar ju julen <3

 10. Jag är också tröttare när mörkret är men blev en aning piggare då snön kom 😀 så mysigt 😉 sv; Men exakt, en säng ska VARA mysig 🙂 Många kuddar och fluffiga täcken, och de bästa är att känna doften av renbäddat efter att man har duschat – oojojoj 😉

 11. Jag är så otroligt trött under hela november känns det som hehe ? nu läntar jag och kunna pynta lite då det ser ljusare ut i hemmet promenad är jätte bra att ta man blir piggare jag försöker med dra ner på socker men de är svårt haha

 12. Hm, jag går ju kring 5-6 km varje vardag för att lämna och hämta barnen vid förskola och skola – så därifrån får jag ju promenaderna varje dag, vilket ju är riktigt skönt och uppiggande. Någonting annat är att sätta igång hög musik som man verkligen kan dansa loss till..!

 13. Ja hösten, tidsomställningen och allt annat som hör denna mörka tid till gör det så dystert. Det är mörkt när man går till jobbet och innan man kommer hem. Tur julen snart är här i alla fall

  1. Ja tidsomställningen avskyr jag verkligen. Det blir ju mörkt tidigt nog som det är om eftermiddagarna. Jag har lidit i många år av att det är mörkt både när man går in till och ut från jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: