Vemod och längtan

Vemod och längtan

Nu frasar löven under skorna när jag går över gårdsplanen. Den hårda vinden får kläder att fladdra och håret att virvla omkring. Solens strålar silar genom glesnande trädkronor, medan löven lossnar från vajande grenar.  Fönstret är stängt om natten, och inga fåglar sjunger på morgonen. Nu är den här – den vackra tiden jag aldrig längtar efter. Plötsligt är det dags att ha jacka på sig, och shortsen är undanstuvade för lång tid framöver. Jag vet att jag tjatar om det varje år, men jag saknar redan sommaren med sitt ljus och sin värme.

För en kort tid är naturen så färgsprakande och vacker. Jag vill suga i mig alla nyanser av varenda lysande färg, och spara dom alla till kommande färglösa dagar. Till alla regniga och gråa dagar då inte dagsljuset lyser upp varken utomhus eller i mitt hem. Jag vill att minnet av färgerna ska ge energi som räcker ända till nya färger tittar fram igen. Vårens starka och muntra färger som sjuder av allt liv som vaknar omkring mig.

Ta vara på det vackra och ha en fortsatt härlig höst!

0

58 svar på ”Vemod och längtan

  1. Ja det kommer som alltid att bli roligt att julpynta när det är så dags!? Snön kan man dock få vänta länge på, och vissa år har vi barmark större delen av vintern.

  1. Ja det känns nästan omöjligt att låta bli att älska färgprakten. Det tråkiga är att den är så kortvarig, och den är det bara mörkt, grått, regnigt och kallt.

 1. Men Så vackert! Med detta inlägg beskriver du verkligen hösten som något vackert ( exakt som den är!)
  Gud vad peppad jag vart på detta inlägg vill verkligen ut och fota nu ?

 2. Vilket härligt sätt som du beskriver hösten på. Även fast du aldrig längtar efter den. Färgerna är helt magiska ? jag ska göra ett försök och ta fina höstbilder på Loui i morgon tänkte 🙂

  1. Åh tackar så jättemycket snälla du!? Hoppas du får tillfälle att ta några fina höstbilder på Loui!?

 3. Idag saknar jag sommaren och värmen lite extra mycket då det endast var 3 plus grader imorse. jag gillar hösten och den friska kyliga luften och alla fina höstfärger men såklart saknar man sommaren ❤️

 4. Förstår ditt vemod och jag känner likadant. Sommar och värme är vad jag gillar bäst och saknar det men visst är hösten vacker. Bara att ta vara på det ❤

 5. Du beskriver verkligen något du egentligen inte gillar på ett väldigt vackert och uppskattande sätt…

 6. Superfint skrivet och jag håller verkligen med dig! Längtar heller aldrig efter hösten. Tycker också bara att det är vackert just nu, men uppskattar inte regnet och kylan som snart kommer. Är ingen vintermänniska (trots att jag är född i december) utan tycker om värme.

  1. Tack så jättemycket!? Jag är heller inte en vintermänniska, och skulle gärna klara mig utan vintern resten av mitt liv.

 7. Tycker hösten är en mysig årstid, här har vi också fönsterna stängda, jag är så frösen av mig 🙁
  Vi höjer värmen i lägenheten istället (Y)

  1. Ja motvilligt får man inse läget även om man inte gillar det. Här är det inte fulhöst riktigt än, men det är nog inte lång tid kvar till alla löven ligger på marken.

 8. Hösten är sjukt vacker och kan ha underbart väder men vill ha mer sommar haha
  Hösten är så otroligt jobbig för mig men hoppas på en bra höst
  Vi alla får hjälpas åt, finns här för dig

 9. inte en chans att ja längtar till höst o vinter aldrig
  o det är rysligt vakert me alla färger o sol men de andra dystra mörka snö regn dagar usch tvvi

 10. Jag har också redan börjat sakna sommaren och värmen. Hösten är fin med sina färger på löven men det är ju bara en kort stund. Jag gillar inte heller kylan som kommer nu 🙂

 11. Men så vackert & beskrivande du skriver! Jag älskar också hösten, så himla mysigt och vackert med alla färger 🙂

 12. Vilket fint inlägg om hösten..Sj älskar jag höst med vacker natur och mys framför tv n på kvällarna, köttgrytor och soppor och tända ljus.. Vintern är värre, tycker inte om snö och is och mörker och kyla ..

  1. Tack så jättemycket!? Javisst är hösten vacker men det varar så kort tid. Det mörknar redan ganska tidigt, och när man ställer om klockan för vintertid blir det nästan outhärdligt mörkt?

 13. Jag tycker så mycket om hösten och alla årstider egentligen. Varje har sin tjusning. Hösten har så vackra färger och en frisk och härlig luft. en tid för ny start

  1. Jag håller med om att färgerna är fina och luften är frisk en stund? Men mörkret är hemskt…

  1. Ja träden är helt ljuvliga just nu. Men så fort sista lövet har trillat ner, vill jag ha ljus och värme igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *