Tyst på dig gnällpotta!

Tyst på dig gnällpotta!

Hoppas att ingen satte kaffet i halsen nu, eller nåt annat lika obehagligt. För den gräsliga rubriken är vad jag sa åt min egen hjärna igår. Den började spinna iväg med en massa sura tankar som för en stund var lite svåra att tygla. För hur tålmodig jag än lägger mig vinn om att vara, så kan faktiskt tålamodet tryta någon gång.

Hösten verkar helt enkelt inte vara min tid. Ännu en höst har jag råkat för ut nåt skit rent ut sagt, dvs en skada. Förra hösten var jag opererad efter flygturen nerför trappan. Den här hösten är det ryggen. Det ska ätas tabletter och vilas till leda. Men så sa jag åt min gnälliga hjärna på skarpen att ryggen börjar ju faktiskt bli bättre. Den här hösten kommer jag inte gå som en enarmad bandit i månader. Så min bångstyriga hjärna gav motvilligt med sig efter ett tag?

Hursomhelst, för att muntra upp mig åkte vi på en söndagsutflykt i det vackra vädret. Det blev en tur till Övralid och Verner von Heidenstams hem. Tyvärr var det ingen visning när vi kom dit. För den som inte känner till det kan jag berätta att han fick nobelpriset i litteratur 1916. Min trilskande hjärna ville först ogärna släppa tanken på hur underbart det kunde ha varit att gunga fram i sadeln på en fyrfota vän bland färgskiftande träd. Men jag fick tyst på den, och vi fick en skön dag. Det blev picknick med toscabullar till ljudet av bräkande får. Utsikten var så hänförande att det var oundvikligt att njuta.

Idag delar jag med mig av några bilder från utflykten, och önskar alla en härlig dag!?

Fåren hördes bättre än dom syntes? Fick zooma bilden rejält för att mina kära läsare ska slippa leta efter ett förstoringsglas att hålla mot skärmen.
Detta var Verner von Heidenstams hem 1925-1940. Han köpte gården Övra Lid 1923, ritade själv huset, och ändrade gårdens namn till Övralid.
Här framför huset satt Heidenstam gärna och njöt under varma sommarkvällar, av utsikten och solnedgångar över Vättern.
Vi passade på att njuta av bullar på Heidenstams utsiktsplats. Plötsligt mindes jag att fota innan bullen var helt uppäten!?
Här vid Heidenstams gravvård utdelas på hans födelsedag Övralidspriset till en svensk författare eller forskare.
I närheten av Heidenstams hem finns ett jättegulligt café. Det var tyvärr stängt för säsongen.

0

68 svar på ”Tyst på dig gnällpotta!

 1. Jag är en sådan som tycker man får klaga ibland. Livet är inte alltid på topp. Himla otur med ryggen dock. Skönt att komma ut på en liten utflykt iallafall,

  1. Javisst får man klaga ibland, men jag undviker noga att fastna i det? Ja det var surt att få ryggskott, men skönt att jag kunde åka på utflykt ändå?

  1. Ja det är en väldigt idyllisk plats!☺️ Jag tittade in hos dig via länken du skrivit, och tänkte skriva några ord. Men jag förstår mig inte på hur jag ska göra? Det verkar som jag måste göra det via Disqus på något sätt, men jag lyckades inte.

 2. Oj vad fint ställe att fika på! Skulle också vilja åka dit, ser super mysigt ut ?

  Ojjj och ramla ! Fyyy hemskt❤️
  Hoppas du får en toppen vecka ❤️

  1. Ja det var verkligen den perfekta platsen att avnjuta toscabullar?
   Ja är man en klantmaja så är man?
   Ha en toppenvecka du också❤️

 3. Ja ibland behöver man verkligen säga till sig själv på skarpen. Det finns en hel del positivt även om man inte kan göra det som man i vanliga fall kan göra. Vilken underbar utflykt ni gjorde. Har inte sett Verners hus så det känns som en utflykt som jag vill göra.

  1. Ja man får försöka vara lite mentalt flexibel. Jag kan verkligen rekommendera en utflykt dit. Det blir nog att åka tillbaka nästa säsong så vi både kan gå på visning och fika på caféet?

 4. Vad tråkigt att du skadat ryggen! Som du säger det blir ju bättre men man får lov att gnälla!
  Ni gjorde helt rätt i att ta en liten utflykt! Ser ut som det var supermysigt

  1. Ja det var en jättemysig utflykt? Jo man får lov att gnälla, men det är inget jag vill fastna i?

  1. Det låter verkligen inget vidare att vara låg hela året. Jag har insett med tiden att jag nog också kan vara högkänslig. Jag har dessutom haft svårt för den mörka tiden av året så länge jag kan minnas. Det där att gå till jobbet när det är kolsvart ute, vara inomhus hela dagen, och åka hem när det är kolsvart – det är verkligen inte uppmuntrande.

 5. Vad tråkigt att du har fått en ny skada. Hoppas att den blir lättare att bli av med. Vilken härlig utflykt som ni gjorde. Toscabullar är ju så gott 🙂

 6. Vad härligt att du kom ut på en söndagsutflykt! Den där bänken som Heidenstam hade framför sitt hus förstår jag att han gärna ville sitta på – grym stämning där med den utsikten!

 7. Åh nej… vad är det för fel på ryggen?
  Hoppas det är något som ger med sig fortare än fortast!!!
  Hösten är så otroligt vacker, på bild!!!
  Men jag tycker inte om att kylan är på väg alls!!!

  Kram kram

  1. Jag fick helt plötsligt ryggskott och blev orörlig av smärtan. Men jag har fått riktig superdupermedicin, så även om jag fortfarande har ont kan jag iallafall röra mig?

   Ja hösten är vacker en stund, men jag avskyr mörkret och kylan!

   Kramar!!

 8. Jag brukar också få negativa tankar men vad bra att du fick tyst på dom. De brukar ju inte stämma 🙂 Åh vad gott med fika i den fina naturen 🙂

  1. Nej negativa tankar brukar inte stämma, så ju fortare dom tystnar desto bättre?
   Ja det var en riktigt god fika?

 9. Men vilket ställe! Ser verkligen så drömmigt vackert ut, himla härligt att komma ut på utflykt 🙂 Tycker de är så skönt att komma ut lite i naturen när jag inte mår så bra, kan verkligen göra så mycket för måendet 🙂 Håller alla tummarna för att du får en bättte höst i år! Kramar

  1. Tack så mycket vännen!❤️ Ja naturen är så rogivande och läkande. Den får en alltid att må bra?
   Kramar!

 10. Ja ibland behöver man påverka sig själv positivt och peppa, säga till sig själv tror jag kan vara en bra idé. Hoppas det funkar. Kul med en utflykt, det kan helt klart göra en mer peppad, vilken härlig plats.

  1. Ja jag tycker absolut att det funkar! Man kan ju säga åt sig själv lika väl som att nån annan gör det?
   Ja att hitta på trevliga saker tycker jag är peppande?

 11. Ibland får man vara hård mot sig själv för att inte fastna i detta gnällbeteende som man lätt kan hamna i. Vilken vacker plats ni besökte

  1. Ja man ska akta sig noggrant, för det ger absolut ingenting.
   Ja det var väldigt vackert där?

  1. Ja alltid!? Ja jag försöker undvika att vara gnällig, men det kan ju rinna över nån gång.

 12. Tack för tips på ett mysigt ställe. Just ställen som detta med historia och ett liv bakom älskar jag, men också familjen. Krya på dig fina du. Bra att du vilar, det kommer bli bättre ❤

 13. Ha ha, du verkar ha en lika bråkig hjärna som jag … fast jag gillade tanken på att gunga fram i en sadel… ljuva tanke speciellt på en plats som på dina bilder.
  Har faktiskt inte läst någots av honom som jag minns iaf.
  Ha det gott

  1. Så min hjärna är inte ensam om att vara en bråkstake ibland? Ja jag får väl erkänna att jag skulle ha njutit extra mycket om jag hade suttit i en sadel på den vackra platsen?
   Ha det gott du också!

 14. Åh så mysigt! Trist dock att det alltid ska hända något under hösten och trist med ryggen. Aldrig kul med ryggont och hoppas att du blir återställd inom kort 🙂
  Inlägget var förövrigt inte bittert, såg däremot fram emot att läsa igenom inlägget eftersom jag saknat dina inlägg 😀

  1. Åh tack så jättemycket snälla gulliga du!❤️ Ja det var riktigt mysigt. Tack och lov är jag på bättringsvägen med ryggen iallafall, även om jag inte är bra än?

 15. Jag vet precis hur de kan vara gällande att tygla humöret – misstänker en diagnos eller nånting för kan vara flummig glad till arg sur och skrika nedlåtande saker till en möbel som bara råååkar stå i vägen ???? Sen kan de vara abstinens för nikotin då vi försöker snusa här.. ja jösses livet kan vara svårt ibland. Kram ❤️

  1. Av vad jag har sett bland människor jag känner som försökt att sluta med nikotin, så låter det som att du drabbats av klassisk abstinens:D Kram<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *