En husockupant på gården

En husockupant på gården

Hur ligger det till egentligen med den lantliga friden? Ja det beror på vem man frågar. Här på gården har det den senaste tiden utspelats ett litet drama. Det är nämligen så att Kisse som har huserat här en lång tid har fått en rival. Nyligen fick någon annan upp ögonen för att man kan bosätta sig här, och konkurrensen blev ett faktum. Den nya husockupanten är en kritvit och skygg katt med mycket barsk uppsyn. Han har helt fräckt på eget bevåg lagt beslag på ett uthus, som Kisse brukar nyttja när andan faller på. Vi tog den lille syndaren på bar gärning en dag när han kom smygande över gården, och helt ogenerat slank in under uthusdörren!

Kisse blev överraskad av att se en annan katt på sina domäner.
Ögonblicket då uthuset blev ockuperat?
Men vad i hela fridens namn tar sig inkräktaren för friheter?!!
Nej nu j-klar!!

Vad som hände där inne i uthuset har jag ingen aning om. Jag hade ingen nyckel med mig, och kunde därför inte öppna dörren. Jag ville inte liksom katterna försöka åla mig in på magen, för då skulle jag ha fastnat med ändan under dörren. Eller rättare sagt, det skulle ha tagit stopp redan vid tjockskallen? De två antagonisterna fick sköta sitt ifred. Men sen dess har den vita husockupanten börjat dyka upp dagligen.

Jag tyckte att han åtminstone kunde presentera sig när han håller till här. Så tillsist efter ett antal misslyckade försök att få kontakt, beslutande han sig för att falla till föga för mitt lockande på honom.

Först var han vänlig och ville bli klappad, och sen fräste han surt åt mig. Det fick vi ta ett snack om, för så kan man inte uppföra sig. Så vi hade en diskussion om trivselregler här på gården.

Först ville den lille surmulne inte ta reson. Jag beslutade mig där och då för att kalla honom Sir Fräs.

Men efter ett tag blev den fräsige lite vänligare – ja faktiskt rentav lite fjäskig. Så vi får väl se hur det går här framöver. Huruvida Kisse och Sir Fräs har blivit vänner än kan jag inte svara på. Men nu är jag och den fräsige på hyfsat god tass med varandra?

Med denna skildring av hur livet kan vara på landet önskar jag alla en fin dag!

0

66 svar på ”En husockupant på gården

 1. Jag satt och fnissade lite för mig själv när jag läste det här inlägget. Sir Fräs var ett bra namn tycker jag och kanske ni kan bli riktiga polare om ett tag. Bra att du pratade trivselregler. Man kan inte bete sig hur som helst. Hoppas också att Kisse accepterar ockupanten. Undrar vem som äger katten.

  1. Det var roligt att höra!? Ja det namnet gjorde han sig förtjänt av. Blev så full i skratt när den lille tussen mopsade upp sig?
   Jag har ingen aning om vem som äger någon av katterna. Det föds en del vildkatter här i bygden, så det kanske inte finns nån ägare alls till någon av dom. Vet att en förvildad katt födde ungar i vårat stall för några år sen, men flyttade ungarna nånstans.

 2. Men så fint ställe ! Ser verklig super mysigt ut! Oh katten också älskar alla djur som är hel vita! Är något speciellt lixom ?

 3. Hahaha, jag satt och skrattade under hela tiden som jag läste inlägget ? katter är så egna och roliga. Skönt att sir fräs blev vänligare efter en stund ? så fina dina besökare är ?

  1. Så kul att du tyckte det var roligt!? Ja det är ena egensinniga och fina små djur!? Jag trodde faktiskt inte att Sir Fräs skulle bli vänlig, så tur att han ändrade sig!?

  1. Tack så mycket!? <3 Dock är det inte mina katter, och jag vet inte vem som äger dom eller om det är vildkatter.

 4. Vilket fantastiskt inlägg! Sitter här och småler för mig själv när jag läser och vill bara säga att precis sådana här texter gör mig glad! Tack för det! Hoppas att det löser sig med ockupanten och att ni alla får en bra relation med civiliserat uppförande 😀

  1. Åh tack så jättemycket! Så glad jag blev att du blev glad!? Ja jag hoppas att de små liven kan komma överens!?

 5. Haha, that’s why I really not like cats :’D en hund skulle aldrig bete sig så. Men på landet såhär med utekatter förstår jag att det kan bli lite problematiskt 😛
  Men härligt att han till slut presenterade sig! 🙂

  1. Haha, hundar kan vakta sina revir dom också? Har kompisar vars sällskapshundar förvandlas till bitande små monster om det kommer in en främmande hund i deras trädgård eller bostad. Det är många som har släppt ihop sina hundar med andras hundar för att hälsa, och det har blivit slagsmål istället?

   De här katterna lever ute och kan vara vildkatter (har ingen aning om vem som äger dom, men det föds vildkatter i bygden) så dom har sina revir?

  1. Tack så jättemycket!? Jag vet inte vems någon av katterna är. Det kan vara vildkatter, för det föds såna i bygden då och då. Dom kommer bara och hälsar på hos oss ibland, och Kisse var också livrädd för människor förut?

 6. Tack för en underbar berättelse. Tänk vad skönt att slippa allt oväsen och stök och bara oroa sig för katternas fräsande. Låter härligt. Önskar dig en fin kväll ❤

  1. Åh tack själv så jättemycket!? Ja det bästa med att bo på landet är att det är lugnt och skönt. Ha en fortsatt härlig helg❤️

 7. Oj, fina katter!
  Jag tål inte katter, det är så tråkigt!
  Det är ju så mysiga djur!
  Skönt att katterna blev vänner till slut, kan inte vara roligt att se katterna bråkar hela tiden :/

 8. Vilket annorlunda och helt underbart inlägg, I love it !!!
  Lova att du skriver en uppföljning på dilemmat, hoppas att det intee blir en katta strof hihi
  Trevlig helg

  1. Åh tack så jättemycket!? Så roligt! Ja jag får göra en uppdatering om det blev katta strof eller inte!?
   Ha en fortsatt trevlig helg!

 9. Men vilka fina husockupanter, katter är ju helt fantastiska! Håller tummarna att de kommer överens ? Har dom några ägare?

  1. Ja det är dom verkligen!? Jag vet inte om dom har några ägare. Det föds en del vildkatter i bygden.

 10. Ha ha, ja det där känner jag igen, vi har ju en liten kattfröken som har accepterats av Pippinkatten och sedan har vi en svart hane som inte alls är välkommen här och de där två kan stå och bokstavligen skrika åt varandra under flera timmar….det är sånt väsen så att man knappt kan vara här.

 11. Sir fräs , jag dör jag älskade storyn . Först hängde jag inte med men sen fattade jag ? haha älskade den 🙂

  1. Haha det händer saker på den lugna landsbygden!? Ja jag agerade både detektiv och ordningsvakt? Men det är härligt när de små besökarna tittar förbi ibland.

 12. Trevligt med lite besök trots att det var lite oväntat var ju trots allt en söt katt ni kom på…. Efter att han hade blivit snäll. Hoppas ni ska komma överens 🙂

  1. Haha ja när han blev snäll blev han riktigt trevlig? Det kan vara så att båda två är vildkatter, och då hoppas jag att dom kan komma överens?

 13. Dom verkar trivas hos dig i alla fall vilket ju är härligt även om jag förstår att Kisse inte vill ha en i kräkattack. Kul att du fått
  fångat dem på bild ?

  1. Ja båda gillar att komma på hit på besök, och sen är det ju bra om dom kan gilla varandra lite också!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *