På tur samt fyndat igen!

På tur samt fyndat igen!

Tur är ju något som man kan ha, och något man kan ta. Jag har haft och gjort båda delarna de två senaste dagarna, och känner mig nöjd som en katt som slickat sig mätt på grädde!?

I förrgår tog vi en tur på Omberg. Det var en helt perfekt dag att lasta hästarna, åka iväg och rida ut i naturen. Soligt, vindstilla och vackert! Att rida längs Vättern och på vindlande skogsstigar var verkligen ett balsam för själen. Det går knappt att beskriva känslan av frid när man såg blänkande vatten och mängder av blåsippor, medan fåglarna sjöng och hovarna klapprade mot marken. Jag hade dock på mig för tjocka kläder. Luften var kylig då vi åkte hemifrån, och det kan vara kallt vid Vättern. Men termobyxor, långkalsonger, täckjacka och tjock säkerhetsväst värmde mer än nödvändigt? Nedan står jag och sadlar Lilla Mannen.

Lilla Mannen och Tempis står påklädda och klara för att ge sig ut på tur. Jag älskar den förväntansfulla blicken!?

Nu märks det verkligen att ljuset stannar kvar allt längre på kvällarna. Bilden nedan tog jag från bilen på väg hem kl 19. Solen strålade fortfarande för fullt! När vi kom hem var min sista energignutta slut. Jag somnade som en stock och sov hårt i många timmar.

Så till tisdagens fynd!? Efter besöket på vårdcentralen skulle jag bara åka och handla lite. Ingen storhandling, utan bara några nödvändiga saker att ha i kylskåpet och skafferiet. Men vad hände? Jo, det råkade säljas trädgårdsväxter och fröer i affären, och jag hade sån tur att det var häpnadsväckande låga priser! Att låta bli att köpa något var lika omöjligt som när man står vrålhungrig vid godiset i affären!? Så nedan kan beskådas mina fynd till trädgården! Som medpassagerare i bilen syns en Klematis vid namn Justa.

Jag har ju insett att det kommer ta tid innan fröna jag sått är färdiga plantor, så för att få se några blommor i närtid köpte jag några Petunior och Lobelior för hela 3,50 kr/st. Det tyckte jag var riktigt billigt!?

Sen släppte köpspärrarna totalt! Fröpåsar för 2 kr/st gick inte ens med bästa vilja att motstå, och jag fick med mig inte mindre än tio påsar hem! Man kan ju faktiskt så bara några stycken frön ur varje påse…? Vilka sorter det blev kan beskådas nedan.

Kvällen har gått i vilans tecken, och nu hoppas jag på en fortsatt bra vecka!

Jag önskar alla en härlig onsdag!?

26 thoughts on “På tur samt fyndat igen!

 1. Nöjd som en katt som slickat sig mätt på grädde! <— har aldrig hört innan, men alltså jösses vad jag älskar det, hihi! Och guuu vad underbart med en ridtur sådär! Det ser verkligen ut att ha varit magiskt! STOR KRAM hjärtat <33

  1. Haha, jag vet inte ens själv vad jag har fått det uttrycket ifrån, men det kändes helt rätt!?
   Ja det var verkligen magiskt vackert i skogen och att se alla vackra vyer!? Stor kram tillbaka!!❤️

 2. Det kan bli blomsterprakt av det där. Härligt att se fram emot. Vilka fina blåsippor du har fotat och jag riktigt ser vilken fin dag ni hade med hästarna på Omberg.
  Trevlig onsdag till dig också. Här bryter solen igenom molntäcket just nu.

  1. Tack så mycket! Ja det var en underbar dag.
   Med lite tur så blir det blomsterprakt i hyfsad närtid ? En del frön kan ta tre veckor på sig att bara att gro, så den som väntar på nåt gott…?
   Här är det mulet och blåser ganska kallt idag.

 3. Först och främst tack för den fina kommentar och att du gått in på bloggen fast jag inte skrivit något ❤ Åh vilka billiga plantor, så härligt att liva upp lite med Blommor ? så mysigt med blåsippor ? visst är det härligt att det är ljust länge man blir så mycket piggare. Kram ❤

  1. Åh tack själv, jag ville bara se hur ni har det❤️
   Ja när plantorna är så billiga känns det bra att passa på?
   Jag är sååå glad att det blir allt ljusare!? Mörkret gör mig helt slut av trötthet.
   Kram❤️

 4. Jeg gleder meg til å se bilder av hagen din til sommeren. Det kommer til å bli veldig vakkert 🙂

  Det må være nydelig å ri i skogen på den måten 🙂

  1. Tack! Jag hoppas att det kommer bli vackert? Bilder lär det iallafall komma flera av.

   Ja det är så fint och härligt att rida ut på tur!?

 5. Er ridtur låter verkligen helt underbar, verkligen balsam för själen!

  Och förstår du inte kunde låta bli och shoppa loss när det var så billigt! 🙂

  åh skönt jag inte är ensam och inte kunna hålla mig och öppna innan jag är innanför dörren

 6. Fusk vill också hoppa upp på häst ryggen och rida i naturen.Ja nu märker man verkligen av att det börjar bli ljusare om kvällarna.Snacka om att du fyndade riktigt ordentligt och jag hade själv gjort samma sak

 7. Men åh så underbart med en ridtur vid Vättern och Omberg. Som den gamla hästtjej jag är kan jag verkligen leva mig in i känslan. Underbart! Vad roligt att shoppat lite fröer och växter till trädgården. Måste också snart ta tag i min trädgård. Riva upp allt gammalt ris med mera. En annan dag….

  1. Ja det var verkligen helt underbart!? Bättre balsam för själen finns knappt inte.
   Att ta bort gammalt ris hör väl till den mindre roliga delen av trädgårdspysslet? Här finns massor kvar att ägna sig åt…

  1. Det är det verkligen! Jag lyckas välja fel tjocklek på kläderna nästan varje dag. För det mesta har jag för varma kläder på mig och svettas?

   Tack! Ja det är mycket som cirklar kring blommorna nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: