Så jag ställde till det!

Så jag ställde till det!

Att vara trött och tankspridd kan ha sina konsekvenser. Jistanes vilken cirkus jag ställde till med! Det tog en god stund att rätta till situationen…

Frukosten var klar i stallet, och jag skulle släppa ut hästarna. En daglig rutin som man dock får ändra lite på när Busfröken brunstar. En av grabbarna har nämligen varit hingst lite längre och vet vad man kan göra. En annan är inte så kunnig på området, men vill gärna lära sig. När jag släppte ut gänget ihop blev det rena cirkusen. Jag hade inte märkt de vanliga tecknen på brunst, men när damen kom ut i hagen fanns inga tvivel. Det var ingen lätt sak att dela på fresterskan och de uppvaktande kavaljererna, för ingen ville låta sig fångas. Nej minsann, dom sprang iväg utom räckhåll och fortsatte med uppvaktningen tills jag hunnit ikapp dom. Då sprang dom iväg igen. Så höll det på, och jag var både svettig och frustrerad. Men så kom jag på att Busfröken är väldigt glupsk, så jag chansade på att gömma grimskaftet i en höpåse. Till min stora förvåning avbröt hon sina umgängesinviter, och kom för att äta ur påsen. Då sa det ”klick” och hon var fångad? Jag hade förstås inte tid att fota spektaklet, men nedan finns färska bilder på yrvädret med vårkänslor!?

Nedan är en bild som togs på mig och Busfröken innan hon blev skadad och jag blev  sjuk. Inte världens bästa foto, men vid de sällsynta tillfällen någon fotar mig får jag ta det som det blir?

Annars har jag försökt att ta det lugnt, vila mig och pyssla med trädgården. Det finns hur mycket som helst att rensa och klippa, och det går i snigeltakt. Men det får det göra. Bättre att göra lite än inget, och så länge det går framåt är jag nöjd! Självklart kommer här några blombilder som jag tog under fredagen? Blåsten gjorde som vanligt sitt bästa för att förstöra mitt fotande, och påskliljorna var väldigt svårfångade på bild!?

Frösådden tycks tro att den har all tid i världen på sig. Jistanes att det ska ta sån tid innan frön gror! Tänk om sommaren är slut innan plantorna är klara… Nu har iallafall äntligen några Zinniafrön grott också, nämligen dessa (har en annan sort också).

Så till ett ovälkommet vårtecken. En stirrig fluga har vaknat! Så snart lär den få sällskap att störa min nattsömn?

Nu är det bäst att jag rundar av för den här gången. Jag önskar alla en härlig helg!?

23 thoughts on “Så jag ställde till det!

 1. Men som du ställer till det hahaha! Är dock väldigt imponerad över att du lyckades lösa det så snabbt. För mig hade det bara slutat med att jag sprungit runt runt runt innan jag till slut gett upp, haha! Så himla fin bild på er btw! STOR KRAM hjärtat och ha en toppenhelg <3

  1. Åh tack så mycket!? Skärpan är ju inte den bästa, men det är ju iallafall en bild?
   Det gick inte så snabbt kan jag erkänna, så jag fick min ranson av motion och frustration?
   Ha en toppenhelg du också hjärtat!! STOR KRAM tillbaka!!<3

  1. Tack!? Ja hon är lika vacker som egensinnig!? Allt ska gå fort, så ja – motion fick jag absolut tillräckligt av!?
   Ha en fortsatt underbar helg! Kram!<3

  1. Tack så jättemycket!? Det är ju inte helt lätt att fota någon som far omkring som ett skållat troll?
   Jobbigt var det absolut, och i efterhand var det roligt också?

 2. Det är så underbart att mötas av dina hästbilder och vårblommor när man går in i din blogg. Det är som att direkt kliva in på en lantgård och liksom hugga i! Jag älskar den känslan! 😀 Fullt av liv och rörelse.

  En liten “hemlig” dröm som jag har är att skaffa häst en vacker dag. Det har varit en dröm sedan jag var liten. Men mina föräldrar hade inte råd att låta mig ta ridlektioner så jag gav upp den framtidsutsikten. Förra året bestämde jag mig för att tänka om och ta mina drömmar på allvar. Så jag ringde till första bästa ridskola och undrade om de hade någon vuxengrupp för nybörjare. Det hade de inte.

  Så jag joinade småkidsen och skumpade runt där månad efter månad… 😉 6:åringarna och jag liksom. Sen började jag att ta privatlektioner och blev medryttare till två hästar här i närheten. Ett steg i taget… En vacker dag ska jag ha ett sånt där i min hage! Ett sånt där eget ståtligt kreatur. Wow, jag längtar!

  Det är aldrig försent att följa sina drömmar, tänker jag…..

  Hoppas att du får en trevlig vecka! <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så glad jag blev när jag läste din beskrivning av känslan du får när du går in på min blogg <3 Lantlivet och alla dess händelser i smått och stort har en stor plats i mitt hjärta, och ibland funderar jag på hur jag ska kunna dela med mig på ett sätt som får mina läsare att känna någon slags delaktighet.

   Du ska absolut följa din dröm om en egen häst. Jag skaffade min första egna häst i vuxen ålder, och uppfyllde då min största dröm sedan barndomen. Min man började rida i vuxen ålder, och skaffade sig en egen häst. Nu är hästarna, hästlivet och ridningen vårt största gemensamma intresse. Hästar ger så otroligt mycket på sätt man knappt kan föreställa sig innan man kommit en häst riktigt nära. Så jag säger bara följ din dröm!

   Jag önskar dig också en riktigt trevlig vecka!<3

 3. Fick mig ett litet skratt när du skrev om hästarna, då jag kan tänka att jag själv hade kunnat gjort samma misstag xD Men jag har haft hand om hästar i yngre ålder och då vet jag hur svårt det är att få tag på en häst som inte vill men smart knep där. Otroligt smart 😀

  Blommorna kommer nog snart.. jag är ingen växtexpert men jag kan vara optimist! Ta hand om dig och härliga bilder, duktig du är (:

  1. Tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att min fadäs kunde bjuda på lite skratt!? Jag förstår att du vet precis hur envist en häst kan hålla sig undan om den känner för. Jag var rätt så rejält frustrerad när jag kom på att smussla in grimskaftet i den goda maten?
   Ta hand om dig du också!<3

 4. Åh vilka härliga bilder. Det verkar så mysigt med häst. Är själv ingen hästmänniska då min syster var tokalgerisk och jag fick inte följa med kompisar till stallet som barn.
  Haha tänk om du hade fått tillökning i familjen…. ett sött litet föl 😉

  1. Tack så jättemycket! Ja det är verkligen mysigt. Du får ta igen den förlorade stalltiden och åka nu som vuxen istället?

   Jotack, det hade nog varit sött…??

 5. Låter ju jätte trevligt all den här cirkusen haha! Nej, men skönt att det gick bra till sist och vilken härlig bild på dig och brunstiga damen!! 😀 ♥

  1. Tack så jättemycket!?❤️
   Ja såhär i efterhand skrattar jag gott åt cirkusen, men i stundens hetta var mungiporna inte särskilt högt ställda?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: