Solsken i mitt hus – så ser det ut!

Solsken i mitt hus – så ser det ut!

Det finns något som jag älskar att se, och det är när solen skiner in genom fönstren! Imorse var det var så ljust och vackert att jag nästan blev lyrisk! Jag såg förvisso även att fönstren är väldigt oputsade, men det är ett faktum som jag med lätthet blundar för? Jag har väldigt selektiv syn när jag vill det!? Hursomhelst åkte mobilen fram, och rustad med en kopp kaffe gjorde jag mitt bästa för att föreviga solskenet. När jag var klar inomhus fortsatte jag utomhus, för det glittrade så vackert i snön. Dock delar jag inga utomhusbilder idag, för jag vill inte koka ihop allt i samma inlägg.

Nedan kommer några bilder från huset. Den här tiden var det framsidan som fick sol, så det är i den delen av huset jag har fotat. Först kommer en bild från bottenvåningen, där ni förutom solskenet kan se två av kakelugnarna på denna våning.

Nästa bild visar hur solen lyser in på trappan. Dörren till höger är en innerdörr, och bakom den finns ytterdörren. Det är alltså dubbla dörrar ut till farstukvisten.

Bilden nedan är tagen i trappan upp mot den övre hallen. Innanför dörren som syns finns badrummet. Dörren är från ”modern” tid, för det fanns ju inga badrum på 1800-talet.

Ännu en bild tagen i hallen. Innanför dörren – som även den är från ”modern” tid – finns en toalett, som förstås inte fanns på 1800-talet.

Nästa bild är tagen från hallen in mot matsalen. Utanför dubbeldörrarna som syns i bakgrunden finns en uteplats och trädgård.

Så tillsist en bild på en av mina favoritplatser i huset. Den övre hallen är ljusast av alla utrymmen, och har utsikt över gårdens olika byggnader. Jag har lagt fram en bok som jag ska försöka läsa när mitt huvud orkar någon gång i framtiden. Jag köpte boken på Kalmar slott, och tror att den är spännande!

Jag hoppas det var kul att se lite solskensbilder, och önskar alla en riktigt fin dag! 🙂

För den som vill se lite mer av hur det kan se ut i mitt hem så finns ett av inläggen här: https://wp.me/pa4c5t-1eV

0

97 svar på ”Solsken i mitt hus – så ser det ut!

 1. Vackra skuggor solen skapar. Jag gillar inte solen in genom mina fönster, skiten syns för mkt då =)
  Men just nu är dom så smutsiga så det kommer inte in någon sol 😉

 2. Inte bara solskenet, jag gillar verkligen att få se bilder från ditt hem! Jag har sagt det tidigare tror jag, om än längesen, att det är så fint!

  Och jag brukar blunda för allt damm som kommer fram i solskenet. 😉

 3. Vad fint du ser ut att ha det 🙂
  och jag älskar också när solen lyser in genom fönstren. Det ger en så härlig känsla på något sätt. Man känner väl kanske att våren är på väg.

 4. Wow, vilket vackert hus du har. Kul att få se bilder. Jag har också väldigt selektiv syn och ser inte att mina fönster behöver putsas 😉

 5. Så roligt att få se lite hur du bor. Jag vill se mer ? men är det inte läskigt att bo i ett sånt gammalt hus? ? vet ju att du har skrivit lite om vad som händer ?

  1. Tack så mycket!? Det blir ett inlägg då och då inifrån huset? Ja innan jag vande mig vid att det händer saker var det hemskt läskigt. Men jag reagerar fortfarande mer eller mindre – senast igår!

 6. Alltså du bor så himla vackert, ett drömhus verkligen! Man kan inte få en bättre start på dagen än när solen strålar in i fönstren, så vet man att det kommer bli en bra dag. 🙂

 7. Gud så härligt att solen kickade fram framför fönsterna hos er ? Man blir på sånt strålade humör när solen lyser stark genom fönsterna in i huset.Så fint du har det där hemma .Hoppas att du orkar läsa boken snart och att den är lika bra som du har föreställt dig.Ha en trevlig helg

  1. Tack så jättemycket!? Ja det gör stor skillnad att få se solen!? Jag hoppas verkligen att jag ska klara att läsa böcker snart igen, utan att hjärnan knyter sig. Det skulle sitta fint att minnas något jag läser också. Men billigt blir det för jag kan ju läsa om samma sida varje dag. Ha en härlig helg!

 8. Alltså ditt hem är verkligen fantastiskt fint! Så kul att få se bilder från lite olika ställen i ditt hem. Visst blir man glad när solen lyser in. Det blir en annan känsla tycker jag.

 9. Jag tycker du har så fint och vackert hem det ser ut som du skulle kunna bo i ett slott? Haha ja nu när våren är på väg syns det att fönsterna inte är rena haha 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Det kändes att det var mitt drömhem också från första gången jag såg det!?

 10. Vad jag behövde de där bilderna, precis, just, idag. Den lugna atmosfären och solsken som sprider ut sig och liksom kräver sin plats. Tack för att du ljudade upp min dag.

 11. Det är så himla skönt att som en äntligen har börjat att titta fram. Nu vill jag att den ska börja värma upp så att snön och isen försvinner fort.

 12. VerkligenSå otroligt vackert när solens strålar lyser in i huset ? Superfina bilder du fått till! Måste säga också att ditt hus ser oerhört mysigt ut, kaminen är ju fantastiskt fin! Vore kul att se fler bilder ? Hoppas du fått en fin fredag vännen❤️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Det kommer inlägg lite då och då med bilder! Nu har jag lagt ut en till på Instagram också? Ha en fortsatt trevlig helg vännen!❤️

 13. Wow vilket fint hus du har ? tycker om de fina väggarna, höga lister, de vackra dörrarna och kaminen var ju så fin. Ja när solen lyser in blir man lite extra lycklig

 14. Det är så roligt att se bilder från ditt fina hem. Och visst är det fantastiskt när solen tittar in. Boken verkar spännande, en bok som jag gärna skulle läsa i. Och med bilder också räknar jag med.

  1. Tackar så jättemycket!? Ja det är som om glädje strålar in genom fönstren! Det finns bilder i boken, och den verkar väldigt spännande och intressant!

 15. Men alltså GUUU VAD UNDERBART när solskenet kikar in sådär! Man kan ju verkligen inte bli något annat än lycklig – inifrån och ut! Ha en fantastisk helg nu finaste och njut av varenda liten solstråle <33

  1. Javisst är det helt underbart!!? Det är en sån fantastisk känsla mot när man vaknar till en riktigt mörk och gråtrist dag!? Ha en riktigt härlig helg du också finaste!❤️

 16. Håller helt med dig! Speciellt nu under vintern när det ofta är grått och kallt så kan solens strålar genom fönstret göra så mycket ?

  1. Åh tackar så jättemycket verkligen!?❤️ Det kommer inlägg med bilder då och då. Ett av dom finns det länk till i det här inlägget?

 17. Mysigt då solen är framme! Intressant med att det inte fanns toaletter på 1800-talet. Jag bodde innan jag flyttade till stugan på en vindsvåning med ett så gammalt lås att jag inte ens vågade låsa med det i rädsla av att aldrig komma ut igen ?

  1. Javisst är det!? Det fanns väl utedass och potta under sängen förr!?
   Ja såna gamla lås får man passa sig för!?

 18. Okej, ska spana in den podden 🙂

  Jag med! Älskar spökhistorier och sånt. Finns massor av ”hemsökta” platser att besöka runt området där jag har mitt sommarställe som jag har besökt ett flertal gånger sedan jag var barn 😀

 19. Tack så mycket 🙂
  Ja man behöver verkligen egentid ibland. Älskar att bara kunna vara själv och göra precis vad jag vill. Brukar oftast bli att glo på en massa svenska program eftersom jag inte riktigt kan göra det när jag kollar på serier och film med min pojkvän som inte kan svenska 😛

 20. Men gud så underbart ju – hösten är här så att se solen bara så här.. de är jag tacksam över kraaam min fina vän ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *