Återhämtning och vårkänslor

Återhämtning och vårkänslor

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge, men nu har trädgården äntligen vaknat! Nu blommar det till min stora glädje! Det känns som om snödropparna är rekordtidiga i år. Förra året tog jag första bilderna på dessa efterlängtade blommor i april! Kanske försvinner dom under ännu ett snötäcke vilken dag som helst, men för min del känns det som vår nu!

Jag har inte skrivit på några dagar, för hjärntröttheten har varit värre än vanligt. Jag har tittat in i några enstaka bloggar, men det har gått trögt att läsa också. ”Lättsmälta” inlägg har jag klarat, men långa och tunga texter har nästan slagit knut på hjärnan. Så tillsist tog jag en helt läs- och skrivfri dag i hopp om att den krampartade känslan i huvudet ska släppa greppet lite. För den som inte vet varför jag har bekymmer med hjärntrötthet så finns förklaringen att läsa här: https://wp.me/Pa4c5t-1K

Hursomhelst har det varit skönt att vila huvudet och bara befinna mig i nuet. Sociala medier serverar trots allt alltid en dos av allsköns elände i stort och smått, och jag har velat tänka på mig själv. Jag har funderat i godan ro över mitt framtida liv. Innan jag blev sjuk hade jag roliga saker på gång, och sånt som jag tränat och kämpat för väldigt länge. Jag hade drömmar och planer som jag förverkligade vartefter, och plötsligt tog det bara stopp.

Jag saknar en del saker som jag tänker återta hur långsamt det än ska gå. En sån sak är en vältränad och stark kropp. Jag var väldigt muskulös när det tog tvärstopp, för jag var tränad för och tävlade i extremsport. Hela tävlingssäsongen var planerad när livet stannade, och fysiken föll i träda. Det tog månader innan jag ens blev medveten om att det faktiskt är en slags sorg, när något som är en stor och betydelsefull del av livet plötsligt går upp i rök. Att oräkneliga timmar av träning plötsligt är som nerspolade i toaletten. Men men, man ska inte gråta över spilld mjölk – som talesättet säger – för det gör absolut ingen nytta. Jag berättar inte mer om detta nu, och kommer inte att svara på frågor om vad jag gjorde, för jag vill inte rota mer i minnena just nu.

Jag ser framåt och har gjort en långsam och försiktig plan för att förbättra min fysik. De kognitiva problemen kan jag inte göra så mycket mera åt än att ha tålamod, och vila huvudet när jag behöver. Man blir inte ett dugg friskare av gnälla och vältra sig i självömkan. Jag håller fokuset benhårt på mina möjligheter, och vet att allt kommer bli bra. På ett eller annat sätt!

Jag önskar alla en bra dag med några bilder på snödroppar i trädgården!

0

72 svar på ”Återhämtning och vårkänslor

 1. Åh fina du!
  Förstår att du längtar till det du tyckte var roligt innan du blev dålig!
  Tycker det låter som en bra plan att försöka få upp din fysik på dina villkor och i din egen takt. ❤️

  Ha en fin kväll
  Kram kram
  PS. UNDERBART att våren äntligen är på väg!!!

  1. Tack så jättemycket fina du!❤️ Ja det får ta den tid det tar. Det viktiga är att inte ge upp!?

   Ha det så jättebra!
   Kram!❤️

 2. Så fina snödroppar! Vi får hålla tummarna för att dom får stanna kvar och att det inte kommer mer snö! Klart du kommer bli bra en dag ❤

 3. Så fint att snödropparna och att din trädgård har vaknat till liv. Jag hoppas att våren är här nu för att stanna. Ibland är det skönt att vara borta från att läs och skriva blogg

 4. Klokt att ta en paus från sociala medier, man behöver det ibland för att vila huvudet! Jag tycker att våren har sprungit hit haha, har inte sett några snödroppar en men det är nog bara en tidsfråga 🙂

  1. Tack så mycket! Ja huvudet behöver faktiskt faktiskt vila ibland.
   Då hoppas vi att du också får se snödroppar snart!?

  1. Ja nog är det konstigt att se snödroppar så tidigt i år. Förra året hade vi riktig vinter med snö och kyla den här tiden. Så jag hoppas att det är en tillfällighet att vårblommorna kommit tidigt i år.

   Nej jag har ju bara skrivit vid enstaka tillfällen att jag tappat en massa kondis, och att jag var vältränad. Men jag har ju aldrig skrivit vad jag gjorde. Nån gång i framtiden när jag känner mig mogen kommer jag att dela med mig av mer än vad jag hittills har gjort?

 5. Att ni redan har blommor?! GALET! Har väntat på att det ska komma blommor i Stockholm också, men känns alldeles för tidigt. Det är bara februari! Skönt att du fått lite återhämntning. Känner att en skriv och läsfri dag hade passat mig också. Är så trött i hjärnan. Och som du skriver, finns alltid nått elände när man läser sociala medier.<3 Massa kramar fina du<33

  1. Javisst är det galet med blommor redan i februari!! Även om det är fint så är det alldeles för tidigt!
   Det kanske är så att du skulle planera in en läs- och skrivfri dag? Hjärntrötthet ska man ta på allvar.
   Massor av kramar tillbaka fina du!❤

 6. Skönt att få vila och återhämta sig iallafall, hoppas du får känna dig bättre ett tag nu. Förstår att det är en sorg när någonting man brukar göra tas ifrån en.
  Otroligt att blommorna börjar komma, jag kan ingenting om trädgårdar men ack så fint!

 7. Jag känner igen mig i den där hjärntröttheten trots att jag inte alls har samma problem med det som du har. Med tanke på det har jag börjat koppla bort sociala medier mer och mer, ibland är jag i perioder där jag inte ens kan se tio minuter utan på tv utan att huvudet påverkas negativt. Samma sak är det med vissa tunga blogginlägg och tidningsartiklar. Kommer in i perioder där läsa en bok är omöjligt men nu har jag börjat lyssna på ljudböcker och det går bättre och bättre.

  Här i Västerås har jag sökt med ljus och lykta efter blomster men trots +12 grader idag och grönt gräs har det inte kommit upp några blommor än. Men snart hoppas jag, då ska jag ta med mig kameran ut ❤️

  1. Oj det låter inte alls bra! Jag hoppas verkligen att du tar hand om dig, för av din beskrivning förstår jag att din hjärna verkligen är trött! Tyvärr bombarderas man ständigt av otroliga mängder av nya intryck. Lägger man sen till allt man förväntas utföra i livet varje dag, så är det inte konstigt om hjärnan överbelastas. Jag lyssnar också istället för att läsa när möjligheten finns, och det går hyfsat. Synd bara att minnet är helkass.
   Hoppas att du också hittar några blommor att njuta av snart❤️

 8. Ibland får man perioder då man lägger bloggen på is och spenderar mer kvalitetstid på sig själv. Känner att man inte har någonting att skriva. Så fort man har papper eller ett nytt blogg inlägg att skriva. Så står allt stilla. Inga tankar. Inga funderingar. Ibland är det bra med att vara borta ifrån bloggen och att läsa andras bloggar. Vila upp sig och spara ihop sig ny motivation/inspiration. Hoppas du känner nya tag inom kort! Jättefina bilder du tar fina du. Kramar

  1. Tack så jättemycket fina du! Ja jag kan tänka mig att det är bra att ta en paus från bloggandet om man känner att man inte kommer på något att skriva om. Det kan inte vara roligt att tvinga fram inlägg när inspirationen saknas.
   Kramar!

 9. Vad roligt att det kommit snödroppar. Här har jag inte sett några sådana vårtecken än. Underbart att det börjar komma nu.
  Vad mycket man inte vet om en annan person. Visste inte att du tävlat i extremsport. Förstår att det är en sorg att tappa allt man byggt upp och få lägga en dröm åt sidan. Jag skulle gärna vilja följa med på din resa att bygga upp kroppen igen. I den mån du vill dela med dig förstås. Vill du inte dela så är det såklart också okej. Kram <3

  1. Ja det är härligt att få njuta av vårtecken nu!
   Jag har inte skrivit något i bloggen om vad jag ägnade mig åt. Bara några allmänna ord om att jag har tappat mycket kondis och att jag var vältränad. Men det kan man ju vara utan att tävla i något.
   Jag kanske klarar att dela med mig lite såsmåningom när jag känner att saker börjar röra sig lite åt rätt håll? Kram <3

 10. Ååh jag långtar till våren så är lite avis att våren typ kommit där du bor!
  Man behöver ibland ta en paus för att vila upp huvudet ?

 11. Helt fantastiskt att våren är här! Jag får så mycket energi och ork att faktiskt ta tag i saker då!
  Du har tagit så fina bilder? Mpste ut och ta lite kort i helgen jag med, trots att vi äntligen flyttar på fredag!

  1. Tack så jättemycket!? Ja våren är verkligen välgörande! Hoppas att du hittar vårtecken att fota i helgen!

 12. Ja ibland händer saker som man själv inte kan påverka, som i ditt fall då var när du var i bra form osv, men bra att ta det i sin takt och ta det i små men aktiva steg

  1. Ja jag tror att du har helt rätt i det! Det funkar inte att forcera fram något i en takt som varken knopp eller kropp klarar.

 13. Har du också haft några riktigt tunga dagar alltså? Jag med, var nära gråten igår och satt nästan upp och somnade när vi var på mc Donalds. Även om jag vet varför det är så för mig så känns det som att folk runt en ska tro att man går på droger eller något sådant. Det blir så frustrerande att inte kunna ha lika mycket bus med barnen och samtidigt som man inte kan hålla en tanke kvar i huvudet så spelar 20 andra tankar ping Pong i hjärnan.
  En vän sa åt mig förut att glömma den jag var innan utmattningen, hur skulle jag kunna göra det? Jag kan inte bara ge upp hoppet om att komma tillbaka. Samtidigt som jag kämpar för att komma tillbaka så tvivlar jag på om jag motarbetar mig själv genom att kämpa framåt.:

  1. Jag skulle inte säga att jag har haft tunga dagar, utan snarare väldigt trötta och reflekterande dagar. När hjärnan inte vill vara med så strejkar den mer och mer, och då måste huvudet vila. Annars går det utför ännu mer, och de kognitiva funktionerna försämras ytterligare. Jag har avskärmat mig en stor del av tiden från yttre intryck, och fokuserat inåt på mig själv. Det är väldigt skönt att stänga ute omvärlden ibland, för det finns så mycket negativitet och bekymmer överallt och som jag inte ständigt vill ge plats i min vardag. När jag avskärmar mig ger jag istället plats för positiva intryck genom att t ex meditera, vara med mina fyrfota vänner, fotografera, drömma och visualisera hur jag kommer tillbaka till det som betyder mycket igen.

   Man glömmer inte vem man var (inte ens minnesförlusten efter en stroke rensade huvudet så rent), men jag vill inte heller glömma. För rätt hanterade hjälper minnena istället för att stjälpa. Jag vet att jag finns inuti mig, och jag blankvägrar att tro att den nuvarande väldigt begränsade versionen av mig själv kommer vara för evigt. För min del har det hjälpt att släppa taget. Jag har sörjt färdigt över allt jag har förlorat (vilket är oerhört mycket) och nu är det framåt som gäller. Jag struntar i hur långsamt det går och hur lång tid det tar. En dag är jag tillbaka igen, och det är den känslan jag fokuserar på som om jag redan vore där?

   1. Tack för ditt svar. Jag läste det redan igår två gånger och som vanligt så ger du mig en extra känsla av hopp när allt känns tyngre än vanligt.
    Jag minns nog inte riktigt vem jag var, eller hur jag kände innan det började gå fel. Det är lite skrämmande men jag tänker att så länge jag inte blir elak eller arrogant så får det vara okej.

 14. Så många snödroppar du fått se, Jag såg bara några få förra veckan. Idag har det verkligen varit vårväder här i Stockholm och flera ställen har ställt ut sina cafebord.

 15. Ja vi får hoppas på att våren nu äntligen är på väg och att snön har varit för i år. När man behöver vila så ska man vila. Och jag hoppas du kan nå dina drömmar nån dag 🙂

  1. Tack! Ja det gäller att respektera sitt behov av vila. Jag tänker absolut nå mina drömmar en dag. Jag ser det som att jag har drabbats av hinder och förseningar i min ursprungliga plan. Jag får börja om från början och det kommer ta väääldigt lång tid. Men det får det göra?

 16. Himla underbart väder nu & jag håller verkligen tummarna för att de fina snödropparna inte blir täckta med snö! Va skönt att ta en liten paus finaste du. Du är verkligen grym och jag tror på dig❤️ Kramar!

 17. Ja man behöver verkligen återhämtning, att gå från vältränad till att kroppen inte orkar är tufft mens må steg så kommer man dit man vill tror jag. Underbart med all dessa vårtecken, vi skall ta en promenad i solen här sen, kila på vår tecken, köpa lite vårblommor och plantera lite mer fröer, massa vårfeeling

  1. Ja återhämtning är mycket viktigare än vad man tror! Nu är det iallafall pyttesmå steg som gäller.
   Ja vilken vårfeeling det är nu! Promenader i solen är underbart, och så även blommor och frösådd!

 18. Finaste finaste DU! Vill verkligen bara komma över och ge dig världens största kram! Samtidigt vet jag att om det är någon som är stark nog att kämpa sig tillbaka till ett fantastiskt liv, att se det som verkligen betyder något och dessutom sprida lycka runt omkring sig – så är det du! Du är grym – glöm aldrig någonsin det <33

  1. Åh TACK så otroligt mycket kära vännen!❤️ Jag blev tårögd när jag läste, för dina ord träffade mig rakt in i hjärtat! Om du bara visste hur glad jag blev av din fina och omtänksamma kommentar! Du är en fin människa vännen! Glöm aldrig det!!❤️

 19. Här har jag inte sätt några så fantastiskta vår tecken ännu.Håller tummarna för att dessa får vara kvar ett bra tag.Tycker att du gör helt rätt i att piroterar ditt mående framför sociala medier.Kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara för dig att ha denna hjärn trötthet.

  1. Tack så mycket snälla du! Ja jag måste verkligen prioritera mitt mående. Hjärntröttheten ställer till det så förskräckligt för mig på ett antal olika sätt.

 20. Så underbart att det har börjat blomma, känns verkligen som vår. Men som du säger så finns ju chansen att snö kommer tillbaka tyvärr ? jag hade gärna stannat vid vår nu ?

  1. Tack! Ja jag har mer vilja än ork, så jag får passa mig så det inte blir för mycket.

   Ha det så bra!❤️

 21. Det är verkligen positivt när man ser de första snödropparna. Då vänds mungiporna uppåt.
  Egentigen tror jag inte att vi är skapade för så mycket intryck från olika håll som vi får i dagens samhälle. Vi borde kanske tagga ner oss lite till mans och kvinns. Sedan är förstås dina problem större än många andras. Men att du ändå kan tänka positivt ger ju en möjlig väg framåt.

  1. Ja det är ett speciellt ögonblick när man ser årets första blommor!?
   Jag tror som du att vi inte är skapade för att ta emot så otroligt stora mängder intryck som vi får i dagens samhälle. Förutom intrycken från t ex sociala medier och media, så kan man förväntas läsa och besvara precis hur många mail som helst på arbetet – från morgon till kväll och på fritiden dessutom. Folk mailar om allt i stort och smått, och har inget tålamod att vänta på svar.
   Hursomhelst försöker jag att alltid tänka positivt. Jag vill absolut inte fastna i en massa dystra tankar på det förflutna, för det leder ingenstans.

 22. Underbara bilder. Ta det långsamt framåt, bra att du tog ett break tycker jag. Det kan bli för mycket intryck av sociala medier också ❤ ta hand om dig ❤

 23. Åh så fina, jag hoppas innerligt att det inte kommer att komma mer snö!! Trist att det tar stopp med dina drömmar, måste kännas jätte tufft :/

  1. Tack! Ja nu får det räcka med snö!? Ja det var riktigt tufft ett tag, men jag lyckades acceptera läget. Nu återstår det att ta sig tillbaka i snigelfart!

 24. Härligt att höra!
  Positiva tankar gör mycket 🙂

  ååh vad härligt! Älskar när våren kommer och blommorna börjar kika fram. Jag förknippar även rinnande vatten med våren i Sverige. Tänker på när jag var barn och gick påskkärring. Då brukar det kika fram blommor, vara fågelkvitter samt ljud av rinnande vatten från snö som smälter bort 🙂

  1. Tack! Ja positiva tankar gör otroligt mycket, och kan vara avgörande för om man lyckas!?
   Ja ljudet av rinnande vatten förknippar jag också med vår. Bäcken här hemma blir som en mindre ”flod” som strömmar fort när snön smälter!? Att gå påskkärring minns jag också gav vårkänslor!?

 25. Sv; jo men visst. Ser verkligen fram emot mars månad måste jag få säga 😀
  Tack, det har varit en fantastisk härlig februari månad. Hoppas du också haft en bra månad och bra start på den nya! 😀 ♥

 26. Gillar du mat skulle du absolut trivas här i Valencia. Det finns så mycket bra ställen att gå ut och äta på här! 🙂

 27. Sv; ja, det ska bli så spännande att få hem min älskade hund. Längtar galet mycket!! 😀
  Trist att höra att du har åkt på någon slags smitta, hoppas att du snart mår bättre efter lite vila ♥

  1. Tack!? <3 Ja nu vill jag bli av med vad det nu är för smitta, för det har blivit väldigt mycket tid under täcket.

 28. nu kikar ja in en gång till sen läggdax ska upp tidig

  hoppas du får en jätte fin dag
  jätte fina bilder kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *