Att njuta så länge det varar!

Att njuta så länge det varar!

Så här grönt är det på fälten nu! Är det inte otroligt att det känns som att årstiderna växlar mitt i vintern? Just nu känns det verkligen som våren har kommit. Solen strålar och fåglarna kvittrar. Det är lätt hänt att tankarna vandrar iväg till funderingar på när nästa snöväder ska komma, för än är det ju bara februari. Men jag tänker njuta av nuet, och tar vara på vårkänslorna så länge dom varar. Det är jätteviktigt att kunna njuta i nuet då tillfällen uppstår.

Dagar som har gått får vi inte tillbaka – på gott och ont. Det som var bra kan man sakna, men å andra sidan är en dålig dag för alltid förbi. Det som var roligt eller kändes bra kan man kanske upprepa idag eller i framtiden. Det som kändes dåligt kan man göra sitt bästa för att slippa uppleva igen eller fortsättningsvis. För det är ju i nuet som framtiden skapas. Efter dessa filosofiska funderingar kan jag berätta att under helgen har jag tillbringat en del tid i skogen. Det var som alltid så skönt att det tog emot att åka hem igen. Jag längtar  så otroligt mycket efter att tillbringa långa ljusa kvällar utomhus. Men men, den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge – eller hur? 😀

Det är inte bara jag som njuter av att livet på landet går mot ljusare tider, utan även pållarna som synes ovan! 😀

0

64 svar på ”Att njuta så länge det varar!

 1. Så himla bra skrivit och du har så rätt! Det bra som har hänt ska man minnas med glädje & det dåliga ska man se förbi och låta det stanna där bak ? hoppas vädret är här för att stanna nu!

 2. Ja, det gäller att njuta för jag tror dessvärre att det kommer en tid med lite snö igen, snart. Jag hoppas dock vi slipper det.. Jag vill så gärna ha vår, massa sol och härligt fågelkvitter.

 3. Så bra du tänker med att vara i nuet för det är ju nu vi lever , feb har gått så snabbt snart mars redan vad hände ?! 😮

 4. Helt rätt – man måste ta till vara på solen när den är här 🙂 sen är jag likadan och kan inte låta bli att tänka på nästa snöoväder… Hihi

 5. Du har så rätt. Jag tänker på mig själv som dom där små frön och blommor. På morgonen slår jag ut varje dag. Ibland får jag regn på mig, ibland lite extra kärlek. Men slår jag inte ut får jag ingenting.
  Men gud jag låter ju som en tok, men du fattar säkert..

 6. Man borde bli bättre på att leva här och nu. Och visst är det härligt med vårkänslor i februari. Här i skåne har vi knappt haft snö, och metrologiskt inte ens vinter, bara höst och nu snart vår 🙂

  1. Javisst är det så! Oj, det tänker man inte på att det är så väldigt stora skillnader på vintern i olika delar av landet!?

 7. Åh vilka goshästar, dom ser verkligen ut att njuta av livet och vädret! Jag håller verkligen tummarna att våren har kommit nu och är här för att stanna 🙂

 8. Men så smart tanke. Jag har inte sett det så faktiskt. Tack för det! Jag har också vårkänslor, det liksom bara spritter i hela kroppen på mig. Älskar vädret just nu och jag vill inte ha något bakslag. Det kommer säkert bli ett bakslag men det vill jag inte tänka på nu.

 9. Här har det också varit väldigt vårigt och härligt idag. Jag var inte långt ifrån att ta vårjackan när jag skulle iväg idag, men stoppade mig i sista minuten. Tur var det, för när solen försvann blev det kallt igen.

  1. Stort TACK!! Kära vännen så glad jag blev av dina fina ord!❤️ Om du visste hur mycket det betyder att få en sån uppskattning! KRAM finaste!!❤️

 10. Riktigt bra skrivet! Och gud vad grönt och fint det var hos dig ? man längtar så mycket efter våren nu även om det känns som vår redan. Vi hade 8 grader häromdagen så otroligt härligt det enda som saknades då var solen ?

 11. Ja nu längtar man efter sol, ljus och värme. Här har det varit grått i flera dagar ?
  Förstår att ni alla njuter av det härliga vädret.

 12. Du har så rätt! Det är så viktigt, men så svårt, att leva i nuet och inte grubbla för mycket på vare sig dåtid eller framtid. Jag behöver öva mer på detta!

 13. Åh så mysigt! Älskar också att spendera tid ute i friska luften, inget emot att gå runt i skogen. Lite obehagligt dock med ”vilddjuren” ute, men det är sällan *peppa peppa ta i trä* man faktiskt stöter på dem! 😉

  1. Javisst är det!? Haha, ja det beror ju på vad det är för vilddjur förstås!? Jag träffar mest på rådjur och en och annan harpalt!?

 14. Så härliga bilder! 🙂
  Och jag hörde att det har varit några riktigt bra dagar i Sverige nu på senaste. Längtar efter sommar i Sverige och få åka ut till landet.

  Det är de livliga drömmarna som är de allra roligaste tycker jag 😀
  Sömnparalys är väldigt obehagligt, skönt att du inte upplevt det på senaste!

  1. Tack så mycket!? Ja det har varit precis som om det vore vår. Förstår att du längtar, för svensk sommar på landet är så härlig!?

   Sv: Ja så länge det inte är livliga otäcka drömmar så…?

 15. Härligt det ser ut.
  En del av mig blir så ledsen, det känns som att jag mister så mycket av min sjukdom. Jag vill också vara ute och njuta samt känna vårkänslorna.

  Men till ditt inlägg så är det verkligen starkt att kunna leva i nuet. Kram på dig!

  1. Tack snälla du! Jag hoppas innerligt att du också kommer att kunna vara ute och njuta av våren och naturen snart. Kram på dig! Ta hand om dig och ha det så bra du kan❤️

 16. Så himla bra du förmedlar dina texter och jag kan inte annat än hålla med dig.Det är verkligen underbart att vi går på ljusare tider ute på landsbygden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *