Att påminna sig själv

Att påminna sig själv

I mörka tider kan det kännas långt till våren. När kylan biter i kinderna kan värmen kännas långt borta. Då iskallt regn faller över is och snö, kan solskenet verka avlägset. Men hur lång och seg en vinter än känns, så kommer våren tillbaka. För varje dag stannar ljuset någon minut längre.

Om ett par tre månader kommer jag återigen dricka kaffe sittande mot en solvarm husvägg. Jag kommer äta glass som smälter i skålen, och fåglarna kommer kvittra medan jag kisar mot solen. Jag kommer ha kortbyxor på mig, och mina vita ben kommer bli bruna igen. Gräset kommer kittla mig under fötterna när jag går barfota i trädgården, och jag kommer gå utan strumpor i sommarskorna. Syrénernas doft kommer fylla sommarnatten, och återigen kommer jag vilja att tiden ska stanna.

I hagen kommer hästarna att frusta. Tuggor av frodigt gräs kommer repas av ivriga munnar, och flugor kommer köras iväg av viftande svansar. Ett stilla lugn kommer lägras under blå himmel, och ett frasande ljud kommer höras när fyrfota vänner vandrar i vildvuxet gräs. Soluppgångar och solnedgångar kommer avlösa varandra, och slösa med sin storslagna skönhet.

Efter mörker kommer ljus, och efter kyla kommer värme. När det varit tungt blir det lättare, och efter sorg kommer glädje. Förr eller senare.

88 thoughts on “Att påminna sig själv

 1. Så härligt du beskriver vintern, våren och sommaren. Jag längtar som bara den till våren, slippa klä på sonen overall och se till att hans vantar sitter kvar på händerna. Så härliga bilder på dina häst i solnedgångar och soluppgångar 😍

  1. Tack så jättemycket!😃❤️ Ja tänk så skönt det blir att lägga undan vinterkläderna, och gå ut i små tunna sommarkläder igen!

 2. Underbara bilder. Vilken skillnad mot vinterbilden i ditt förra inlägg. Det är faktiskt svårt att förstå att det ska bli sommar. Men egentligen är det ju inte långt dit och du skriver faktiskt fram den. Jättefint.

 3. Det där var en påminnelse jag verkligen behövde just nu i vintermörkret. Jag går lätt ner mig under dessa tider men skönt att tänka på att det kommer bli ljust igen <3

  1. Tack så mycket!😃 Ja det märks lite skillnad för varje dag nu att ljuset stannar liiite längre! Snart blir det kaffe mot husväggen!😄

 4. Så vackra bilder och så otroligt vacker text. Till och med jag, som egentligen föredrar vinter, kom på mig själv med att längta efter sol och värme.

 5. Så vackert skrivet av dig! Nu längtar man ännu mer till våren, solen och värmen! 🙈 underbara bilder på hästarna, det känns nästan som att man är där på plats 😍

  1. Åh tack så jättemycket!😃❤️ Ja längtan är stor nu! Det känns som man vaknar till liv lite extra när naturen vaknar!😊

 6. HERREGUD vilka vackra bilder!!! Du har så rätt. Snart sitter vi där ute, en sen sommarkväll med ett glad vin och fina vänner. Känner att solen tagit lite för mycket i ansiktet men är lika glada för det. <3

 7. Det där lät ju alldeles underbart . Jag längtar med nu ut i våren och få lite mer solljus på sej att kunna ta hunden på långra promenader o fota . 💕 vackra hästbilder 💕

 8. ”Nothin’ lasts forever
  And we both know hearts can change
  And it’s hard to hold a candle
  In the cold November rain
  We’ve been through this such a long long time
  Just tryin’ to kill the pain, oo yeah
  But love is always coming and love is always going
  And no one’s really sure who’s lettin’ go today
  Walking away”

  Då väldigt sann och djup text. Välskrivet som alltid när det kommer till dina inlägg. Det fick mig att tänka på November rain. Det kanske är svårt att se ljuset i en vinterstorm men det kommer. Ovanför molnen skiner ju alltid solen..

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja ibland kommer saker ivägen för ljuset, men för den skull är det inte för evigt förlorat. Det är inte misströstan som hjälper när det känns mörkt, utan tålamod och en övertygelse om att ljuset återvänder!❤️

 9. Åh. Nu fick du mig att längta efter våren ännu mer! Men jag blev varm av din text nästan lika varm som en vår sol hade gjort mig. Och wow vilka fantastiska vackra bilder! 😊❤️

 10. Jag tycker också såklart om att sitta mot en varm husvägg med en kaffe. Men jag gillar alla årstider. På vintern kan man sitta i en snödriva och dricka varmchoklad.

  1. Ja alla årstider har bra dagar!😊 Synd bara att det är så sällan på vintern som det är såna dagar då man kan mysa i snön. Där jag bor växlar det mellan barmark och mörker, snöfall och snöröjning, tö och regn, frysgrader och isgata…😆

 11. Jag längtar något obeskrivligt mycket efter våren! Framför allt efter ljuset. Värme är inte fel det heller, men jag kan definitivt stå ut med kylan, dock inte med mörkret. Så underbart att läsa en påminnelse om att ljuset faktiskt snart är tillbaka, att det finns ett slut på all is och allt mörker och att livet kommer tillbaka! Och dina bilder är verkligen helt fantastiska!!

  1. Tack så jättemycket!😃 Det är samma här! Mörkret är det som är värst att uthärda. Om vinterkvällarna vore ljusa skulle det inte alls vara lika jobbigt med vintern. Men nu går det åt rätt håll!😃

  1. Ja vilken otroligt fin sommar det var!😃 Hoppas verkligen på flera såna härliga somrar – förutom skogsbränderna och torkan som skapade foderbrist.

 12. Nä det är inget vidare med allt för starka dofter på skönhetsprylar 😛

  Gud vilka härliga bilder! Verkligen jättevackra!
  Och jag längtar efter syrener. Tycker de är så fina och doftar så gott

 13. Åh så fina bilder! Längtar så till att få släppa hästarna på bete!
  Jag tycker visserligen att alla årstider har sin charm, men tiden går så fort, och snart är det vår! Och äntligen har man börjat skymta den med små tecken! Bara som att det är ljust ute vid 16 är ju underbart 😍

  1. Tack så jättemycket!😃 Ja det är en härlig känsla att se hästarnas glädje när dom släpps ut på betet!😄 Personligen är jag en vår- och sommarmänniska, men visst är en vit vinter vacker. Här är det ljust till efter 17 nu!😍

 14. Oh det du beskriver som kommer hända om 3 månader, det drömmer jag mig gärna bort i ett tag, underbart. Så fina bilder på hästerna, de ser så tillgivna ut

 15. Sån fin dikt du har skrivit och jag längtar också till våren nu så jobbigt att det bara är mörkt och blöt ute nu. Men det går mot ljusare tider nu 🙂

 16. Vilken fin bild du målar upp angående solen, glassen och värmen. Saknar verkligen våren. Sommaren. Ibland känns det längre bort än vad det verkligen är. Trots så lever och njuter man ändå utav nuet. Längtar verkligen tills vi alla kan sitta utomhus. Bleka i solen och få denna vår/sommar värme! 🙂

  1. Tack så jättemycket!😊 Ja även om man verkligen längtar till våren, så gäller det ju att kunna njuta av nuet också. Alla dagarna som går är en dag av livet, och inte en transportsträcka❤

 17. Ja det är rätt skönt att kunna säga hemma i Spanien 😀
  Och det är väldigt sant. Jag saknar min familj och min vänner i Sverige väldigt ofta. Men sen har jag även skaffat vänner här.
  Jag har tidigare bott på Malta så där har jag en väldans massa vänner också som jag saknar. De finns överallt nu för tiden 😛

 18. Först vill jag säga att bilderna var magiska fina.
  Ditt inlägg var uppiggande och något jag behövde läsa nu, allt är så kallt och mörkt nu så det är riktigt tråkigt men man bör påminna sig själv, trots att det är svårt. Kramar till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: