När John Blund är på rymmen

När John Blund är på rymmen

Nu är den stora frågan hur jag ska göra! Fåren är räknade typ 200 gånger om. Jag har legat och blundat, och försökt fylla mig med sån där mindfulness – vad det nu innebär. Är det inte avslappning rätt och slätt? Strunt samma. Jag har lagt mig på soffan under dom lurviga filtarna, och försökt somna till en film. Så vad återstår att försöka med för att lyckas somna? Stekpannan eller brödkaveln i pannan? Tjong, pang, snark!!?

Saken är den att jag gjorde bort mig på kvällen. Jag somnade på soffan, och sov sååå himla gott innan läggdags! Mycket skönt var det, och mycket osmart. Så nu minsann har jag stigit upp igen – mitt i natten! Det får bli att traska upp till sängen, och se om den lille John Blund har lust att besöka sovrummet innan klockan ringer! Suck och stön så segt det kommer bli att stiga upp!?

Brukar du ha svårt att sova på natten, om du råkar somna på soffan på kvällen? Om du gör det förstås. Har du kanske rentav något litet sovtips som känns bättre än stekpannan i huvudet??

Jag önskar alla en trevlig och pigg fredag!?

0

64 svar på ”När John Blund är på rymmen

  1. Ja jag somnade framåt morgonen? Så fredagen blev en trött dag, men hyfsat bra ändå!? Ha en trevlig helg! Kram!!❤️

 1. Nä somna tidigt på kvällen och sedan vakna och gå och lägga sig, det funkar inte bra för mig. En natt med riktigt dålig sömn förstör dagen efter. Jag har såna ibland, men bara det inte alltid är på det viset så står jag ut. 🙂

 2. Somnar inte i soffan då jag har hund och på avdelningen får man inte.

  Komiskt nog så enda gången jag råkade somna på soffan på avdelningen så gick brandlarmet igång. Så jag skippar nog det. Ha! Kändessutom lite otursföljt ?

  1. Ja det var ju otur att brandlarmet gick igång just då! Ja har man djur måste man ut på kvällen, och då piggnar jag till extra mycket efter tuppluren!?

 3. Gud så jobbigt för dig att inte kunna somna om.Har liknande problem dock utan att jag har somnat innan natt läggningen.Låter som du har prövat det mesta för att somna.Hoppas att du till slut somnade i sängen innan klockan ringde

  1. Det låter ju ännu värre att inte kunna somna trots att man inte fått en ofrivillig tupplur på soffan!? Jag somnade framåt morgonen, så det var segt när klockan ringde?

 4. Ja det är ju jsut den tabben man gör då man somnat på soffan att man måste upp och tvätta av sig borsta tänder osv då blir man pigg igen

 5. Japp vet tyvärr allt för väl hur det är när han flyttar iväg vissa nätter! Lugn musik brukar hjälpa mig att landa, hindrar tankarna från att snurra iväg oxå.

  1. Ja lugn musik musik är sövande om jag inte fått en ofrivillig tupplur på soffan tidigare på kvällen?

 6. Somna på soffan är livsfarligt, räcker att jag sover en kvart på dagen så är nattsömnen förstörd haha. Låg också och vred mig inatt, men det är väl så det är ibland. Hoppas du får en fin fredag iaf <3

  1. Ja det är livsfarligt för sömnen, så det gäller att passa sig! Jag är likadan. Det räcker att sova en kort stund på eftermiddagen, eller tidigt på kvällen så är nattsömnen förstörd!?
   Ha en härlig helg!❤️

 7. Oh ja..somnar ofta på soffan nu för tiden.. Det är ju SÅ skönt.. men så svårt att somna om när man väl vaknat… Igår hade jag faktiskt också svårt att somna (trots att jag inte kan skylla på att jag somnat på soffan innan..) Var tvungen att kliva upp och sätta mig vid datorn en stund till innan jag kunde gå och lägga mig igen=/ Tyvärr har jag inga bra tips..mer än att kliva upp och göra något annat en stund.. Det finns ju inget mer stressande än att ligga och vrida och vända på sig.. =/

  1. Ja när man har somnat och vaknat ordentligt igen, är det otroligt svårt att somna om! Tillsist blir man ju nästan tvungen att kliva upp.

 8. Å sove på sofaen er en synd for meg. Da ligger jeg våken hele natten. Jeg vet at det er digg, men jeg gjør det aldri, aldri, aldri….

  1. Nej det bästa är ju om man aldrig gör det, och jag somnar inte avsiktligt. Men när jag varit ute i timtal i kylan, ätit mig mätt, och börjar titta på något program jag vill se – då kan jag slockna som en lampa!?

 9. Finns det något skönare än att somna på soffan. Men förstår att det kan ställa till det. En gång när jag hade svårt att somna så hittade jag en avslappningsvideo på 1177. Det räckte med att lyssna på det i två minuter och så sov jag som en sten. Något annat jag tar till när jag inte kan sova är att djupandas. Jag tar fram mina kunskaper kring pilatesandning och tvingar mig själv att bara andas in och ut med långa djupa andetag. Om inte heller det funkar så tar jag till sömntabletter. Tyvärr!

  1. Ja det är kanske extra skönt för att det inte är tanken att somna? Tyvärr piggnar jag till så mycket när jag går upp och gör kvällsbestyren, att varken videos eller annat hjälper…

 10. Alltså det finns INGET skönare än att sova på soffan en stund på kvällen. SÅÅÅÅÅ skönt!! Synd att det straffar sig.
  KRAM och skön fredag på dig med.

  1. Ja tyvärr sover man ju så otroligt skönt på soffan, och kanske mest för att det inte är tänkt så!? KRAM!!

 11. Åh, så jobbigt att inte kunna sova! Jag är också inne i en sådan period då jag ligger klarvaken om nätterna. Om du får några tips som funkar får du jättegärna dela med dig av dem!

  1. Ja i nuläget har jag bara ett tips, och det kanske mest är till mig själv – att inte råka somna till på soffan när det inte är läggdags!?

 12. Jag har tyvärr inga tips för jag lider av samma problem, även om jag nu för tiden aldrig får chansen att somna på soffan. 🙂 De gånger jag inte kan somna brukar jag slå på en podd så brukar jag somna efter ett tag. Blev det någon sömn sen? 🙂

  1. En podd kan kanske vara värt att testa!? Ja jag somnade på morgonen, så jag kände mig helt groggy när alarmet drog igång!?

  1. Tänk om jag ändå hade kunnat få det att funka! Det blir ännu piggare när paddan lyser mig i ögonen!?

  1. Haha lyckliga du!!? Jag skulle vilja vara som en sån där docka som ögonen ramlar igen på när man lägger den ner!?

 13. Om jag har svårt att somna brukar jag via telefonen eller liknande sätta igång en serie via netflix. Somnar då till ljudet, vilket är galet mysigt då jag har svårt att sova kolmörkt och utan något ljus och helst vill jag ha ljud också, men någon måtta får det vara enligt sambon 😉 ❤️

  1. Haha ja det gäller ju att man inte håller någon annan vaken genom att försöka söva sig själv!?❤️

 14. Åååh värsta man kan göra, men ack så underbart att somna i soffan, mitt bärta tips är att inte dricka kaffe, eller dricka på morgonen och sedan thats it. Man är såååå trött på kvällen isf, hahah <3

  1. Ja kaffe och sömn går inte alls ihop för min del! Men skulle kanske behövas för att hålla mig pigg tidigt på kvällen när jag inte ska sova!? <3

 15. Har tyvärr inga sovtips till dig. Har oxå varit så smart men ändå osmart med att somnat på eftermiddagen och vaknat mitt i natten. Det är så himla jobbigt. Hoppas du kan sova nå inatt ❤

  1. Ja det är ju skönt så länge tuppluren varar, men sen blir det jobbigt! Jag sov iallafall gott inatt.❤️

 16. Jobbigt när man inte kan somna :/ Ibland är det skönt att ta en pn men är ju oftast omöjligt att kunna somna lätt på natten då 😛

  1. Ja man kan ju känna att man verkligen behöver slumra till nån gång på helt fel tid!? Attans att det ska vara så svårt att somna då!

 17. Usch vilken osis att du somnade innan . Tråkigt med sömnproblem . Jag har det med och kan inte somna förräns sent på nätterna . Det bästa e ju att aktivera sej så mkt som det går ?

 18. Jo tack det är ju SÅ skönt och sova på soffan ibland kan det vara skönare. Men när det kommer till tips vet jag inte riktigt, prova med healing/avslappningsmusik eller att lyssna på en ljudbok. Det fungerar för mig 🙂

  1. Ja det vete sjutton om inte soffan är skönare än sängen!? Jag får testa att lyssna på nåt avslappnande när jag gör bort mig och somnar tidigt av misstag!

 19. Jag får oftast påtok för lite sömn så tackolov har jag inga problem att somna utan tar varenda stund jag får, och somnar nästan alltid lätt om, även när L vaknat natte tid och man sovit ett par timmar sen får bara vaken 1-2 timmar, ja då är det dröm att få sova lite till ? men när jag har svårt att somna om, ja det händer då brukar jag lyssna på en bok eller pod och det får mig att slappna av och somna om.

  1. Det måste vara underbart att kunna somna om med lätthet!? Önskar att jag hade den förmågan! En podd kanske är värt att testa att lyssna på!

  1. Ja jag tror nog att han åker vilse ibland! Eller så vägrar han att komma tillbaka om man tar tupplurar på soffan!?

 20. Jag är nog expert på att ha svårt att sova på nätterna, men så behöver jag blunda en stund på dagen pga min värk också ? jag har börjat läsa bok och det hjälper endel ?

  1. Ja man kan ju faktiskt verkligen behöva ta en tupplur, om man mår dåligt på något sätt eller är jättetrött. Skönt att det hjälper dig att läsa bok!?

 21. Det är så skönt att somna på soffan tycker jag men inte så bra kanske då man inte får den rätta sömnen sen. Somnar jag så lan jag inte sova på natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *