Gissa vad jag har loppisfyndat!

Gissa vad jag har loppisfyndat!

Nu är jag lite hemlig, så inläggsbilden ger en ledtråd till vilken region i huset!😆 För ett tag sen gjorde jag nämligen ett litet fynd för hela 65kr, som jag testade för första gången i helgen. Det var en sak som jag har velat ha länge, och som jag förknippar med minnen från barndomen.

En gång i tiden köpte jag grytor och stekpannor med teflonbeläggning i, för det skulle ju vara så praktiskt. Ingenting skulle fastna i botten. Jotack, det kanske funkade för andra – men inte för mig! Men jag ogillar verkligen att slänga och köpa nya saker bara för handlandets skull, så vartefter beläggningen har blivit repig och dålig har jag bytt ut kokkärlen. Nu var det dags igen.

Mitt loppisfynd är en riktig gammal Kockums stekgryta i gjutjärn. Den får mig att tänka på oräkneliga middagar från barndomen såväl hemma som hos mormor. Kalopser, söndagsstekar, mustiga gryträtter och smaskiga såser som jag ivrigt mosade mina potatisar i!😆 Jag var ett mycket glupskt barn som verkade sakna botten i magen!😂

Första middagen som tillagades i grytan var en soppa bestående av gul paprika, lök, morötter, krossade tomater och köttfärs. Den värmde gott efter en kylig utomhusvistelse!

Så tillsist en bild på lilla glupska jag, på den tiden det lagades mat åt mig i gjutjärnsgrytor!😄

92 thoughts on “Gissa vad jag har loppisfyndat!

 1. Dom grytorna är verkligen bra att ha!! 😀 Min mormor hade en sådan med. Minns så mycket utav en sådan när man var liten och blev serverad på mat därifrån 🙂 Ser verkligen kanon gott ut din gryta 😀

 2. Vilken otroligt fin och söt bild på dig 😀
  Härligt att du har fått köpa en ny gryta hem, dem är ju så underbara! Fått en jättefin utav min mamma och pappa julaftonen 2017. Min kille har dock mest användning för den ;)❤️

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤ Åh vilken tur att din gryta kommer till användning på ett så bra sätt!😆 Kram!❤

 3. Men alltså du nu blev jag hungrig här ;), det var väl inte så schysst! 😉 *haha*. Du beskriver ju maten så det riktigt börjar kurra i magen på mig. JAG älskar husmanskost och tycker det görs alldeles för lite av den saken. Sedan det där med potatisen sådan var jag med :D.

  Men du vilket fynd :D. Kan inte annat än att säga grattis :D. Så söt du var som liten :D.

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤ Ja jag älskar också husmanskost! Skulle inte vilja vara utan sådan. Får väl erkänna att jag fortfarande älskar att mosa potatisarna i mycket sås!😆

 4. For en særlig gryte. Jeg digger sånne funn. Har ikke tid til å gå på loppemarked for tiden men det kommer nok tilbake.

  Jeg var også sulten som liten, klatret så mye i trærne.

  1. Ja tidsbrist hindrar mycket man vill göra. Det är först sen jag blev sjuk som jag har kunnat gå på loppis när orken har funnits en stund.
   Ja tänk så mycket mat man förbrände när man klättrade och lekte som barn!😁

 5. Vad inspirerande! Jag har funderat på att köpa en sån gryta men avstått i skräckens tanke om att behöva diska den😂 men maten du beskriver låter ju så glupskt GOD att ja, de får bli värt det!

  1. Ja den är riktigt fin och välvårdad!😊 Förstår att sambon vill ha en sån. Jag tycker att dom gamla grytorna är bäst, så det blev att leta på loppis. Kram!❤

  1. Ja det var jättegott!😄 Jag brukar bara ta vad som finns i skåpen, så här kommer receptet😄
   500 gram köttfärs
   1 stor gul lök
   2 gula paprikor
   6 morötter
   2 burkar krossade tomater
   1 buljongtärning, samt salt och peppar.
   Vätska att späda ut med till önskad konsistens.

 6. Ja det är det verkligen 🙂
  Vad roligt! Och jag känner igen mig. var också väldigt glupsk som liten har jag fått höra. Morfar brukade säga att han aldrig sett en så lite människa äta så mycket XD

  1. Tack snälla du!❤️ Ja det är en speciell känsla när härliga barndomsminnen plötsligt vaknar upp! Dagen var bra trots snökaoset!😄 Hoppas att din var detsamma.

 7. Sv; jag hoppas innerligt på det. Jag är lite nervös inför resultatet, trotts att det känns bra eftersom att jag då inte vet om jag helt svarat rätt 😉
  Hoppas du haft en underbar helg fina du ♥

  1. Det har säkert gått jättebra!😄 Helgen har varit bra trots snökaoset😅 Hoppas att du har haft en härlig helg fina du!❤️

 8. Loppisar är verkligen kul att gå på ❤
  Vilken fin gryta du fick tag på och kul att det funkade bra att laga mat i den 👍

  Oh vilket gulligt kort på dig som liten ❤

 9. Ett sånt härligt fynd! Jag har en likadan gryta fast i blått, som jag har fått av mormor. Den funkar bra och jag älskar den. Förutom att den är så tung att diska. :/

 10. Detta är verkligen ett kamp du har gjort för endast 69 kr.Dessa gammla stekgrytorna är klart dom bästa om du frågar mig.Tyvärr kan vi inte ha dessa hemma eftersom att våran spis inte tar emot dom 🤣Gud vad smaskens det lätt med soppan.Vad roligt att du delar med dig av en bild på dig själv som liten(yngre)

  1. Ja jag är supernöjd för maten blir jättegod när man lagar den i gjutjärnsgryta!😊 Så synd att inte ni kan ha en sån pga spisen!
   Jo jag tyckte att det var en kul bild för jag ser så liten och uppnosig ut!😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: