När det tjuter runt husknuten

När det tjuter runt husknuten

Samma vind som sövde mig igårkväll väckte mig imorse – ruskigt tidigt! Det är både mysigt och otäckt när det blåser riktigt hårt, men ljudet kan vara sövande när man är trött. Jag hade tänkt titta på film igårkväll men vet knappt vad jag såg. Jag minns mest den varma och ombonade känslan av att ligga på soffan, invirad i två lurviga filtar.

Dagen startade tidigt idag. Jag vaknade plötsligt av den dånande vinden, och insåg att jag låg kvar på soffan. Första tanken var att gå upp till sängen och sova vidare. Men att gå uppför trappan var uppiggande, så det var bara att börja dagen.

Det blåser fortfarande riktigt hårt, men gårdagens snöfall förbyttes i regn som sedan frös. Så nu är det ishalka på gården. Kände mig som Bambi när jag gick till stallet. Så nu har mina broddade skor rotats fram. Det vore ju synd att dratta i backen innan jag är återställd från trappdykningen.

Jag önskar alla en bra start på den nya veckan med några mörka vinterbilder på gården.

0

72 svar på ”När det tjuter runt husknuten

 1. Vad mysigt!! Saknar svenska mörka härliga vintermorgnar, hur konstigt det än låter.. 😛
  Men nästa vinter kanske jag gnäller i bloggen istället på all snö 😉

  1. Haha, ja det är ju det man inte har som man saknar! Jag gillar inte alls mörkret, men det kan väl gå an om det ljusnar vid femtiden på morgonen!=)

 2. Här är det oxå blåsigt nästan storm om nätterna. På dagarna skiner solen och nätterna är det orkan och spöregn.
  Jag tycker det är så mysigt när det blåser och regnar, då sover jag som bäst.
  Tycker du gör rätt i att ta på dig broddar i halkan! Visst man känner sig som en 80 åring men man kommer känna sig precis så gammal när man ligger där med brutna ben oxå… haha… så lika bra att ta det säkra före det osäkra!!

  Kram kram

  1. Ja så länge man inte fruktar att det ska bli skador på egendomen är väl blåst sövande 🙂
   Jag tar absolut hellre det säkra före det osäkra i halkan. Jag har Icebugskor, men visste inte om jag vågade skriva det, för då kanske nån tror att jag gör smygreklam?
   Kram!<3

  1. Nej fy det är inte skönt att promenera i sånt väder! 😀 Jag lyckades iallafall undvika att blåsa bort! 😀 Ha en fin dag du också! Kram

 3. Håller med dig om vinden, tycker det är mysigt att somna till den men på morgonen blir jag rädd när jag vaknar till hårda vindar då jag är rädd att den river upp hela fönstren..

  1. Ja själv är jag rädd att byggnaderna ska blåsa sönder, och ibland händer det att träd faller omkull.

 4. Ser lite mysigt ut men bra att du drar fram broddarna så du inte halkar på någon osynlig isfläck.
  Håller med om att vinden både kan va mysig och otäck med tanke på alla skador senaste stormen bidrog med så får vi hoppas att vinden lugnar ner sig. Hoppas du får en fin dag

  1. Ja jag är livrädd att halka omkull, så Icebugskorna åker på när jag vet att det är isigt. Ja det blir ofta nån form av skada när det stormar på byggnader, eller på träd som blåser omkull. Ha en härlig dag!

 5. Det är faktiskt väldigt mysigt att höra ljudet blåsten men tycker också att det är ett lite läskigt ljud också! Det lät så otroligt skönt att ligga under två filtar i soffan och somna till ljudet av ”storm”!

  1. Ja det är läskigt pga att man vet att det kan bli skador. Men det var jättemysigt under filtarna! 🙂

 6. Så härliga vinterbilder som du bjuder på 🙂 jobbigt att somna i soffan, jag sover alltid i en konstig ställning när jag somnar i soffan. Åh fy för ishalka, tur att du har skor med broddar 🙂

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja då är det ju inte skönt att somna på soffan.
   Ja utan broddar skulle jag knappt våga mig ut.

 7. Jag håller med dig om vinden. Ibland är den riktigt sövande man kan vara obehaglig också när det är ordentliga vindar. Fy fasiken för er gårdsplan, sådant skrämmer mig otroligt mycket och vill helst inte gå ut när det är halt.

 8. Åh fy..finns inget värre än när det växlar mellan regn och snö =/ Hoppas det inte blåst så hårt att något blåst iväg/ner/bort..det känns som att det räcker med ”kaosväder” nu..

  1. Ja det har varit ”kaosväder” så det räcker och blir över! Ska ut i skogshagen och kolla. Det ramlar omkull träd med jämna mellanrum :/

 9. Vilken härlig grej ändå, att somna på soffan med alla filtar och ljudet av vinden. Ser ut som att vintern håller i sig ordentligt där du bor, mycket mysigare än regn och grått!

 10. Den känslan, när man är lagomt varm och trygg, helt underbart!!! Älskar den känslan, precis innan man somnar. Värsta med vintern är ju halkan. Är också som Bambi, haha<3

  1. Ja det är precis som skriver! Älskar också den mysiga känslan!<3
   Ja halkan är inget rolig alls!

 11. Jobbigt med den här blåsten nu, det har blåst i stort sett hela dagen här och blåsten tar med sig snön och flyger på oss ? så obehagligt!!

  Sv; kul att du uppskattade inlägget! ?

 12. Ja de kan vara riktigt otäckt när de blåser extremt mycket. Men ändå är de lite mysigt på något vis. Skönt att du hittade broddarna så du inte ramlade ❤

  1. Ja mysigast är det om inget blåser sönder! 🙂 Jag utan Icebugskorna skulle jag nog slå mig fördärvad❤

 13. Jag tycker att det är riktigt läskigt med stark blåst. Jag är rädd för skador den kan orsaka.
  Smart med broddar! Jag har köpt mig ett par Icebug som jag har när det är halkiga hundpromenader.

  1. Ja jag är också rädd för skador. Har också Icebugskor, men vågade inte skriva det ifall nån tror att jag gör reklam 🙂

 14. Vilka härliga bilder från gården. Så bra att du har rotat fram broddskorna, halkan är inget roligt att hantera med och lätt att man skadar sig

 15. Tycker ofta blåsten framkallar ljud som man inte känner igen eller annars tänker på. När stormen AlFrida drog förbi kunde jag inte sova för att jag hörde ett slående ljud i vår trädgård. Det visade sig vara en utav kaninernas höboll som slog mot gallret. Så fort jag visste vad det var kunde jag slappna av men innan det var det riktigt otäckt.

  1. Ja man vet ju inte alltid direkt vad ljuden kommer ifrån, och rädslan att något ska blåsa sönder finns ju alltid. En höboll kan föra mycket oväsen i hård blåst, och det tänker man sig inte.

  1. Jag vet inte hur många m/s det blåste, men det tog i så det dånade. Har idag gått och samlat ihop lösa saker som blåste iväg utanför gården.
   Jag tycker inte att du är konstig. Det är ett underbart och fridfullt sätt att börja dagen!❤

 16. usch jag tycker sånna vindar är otäcka! Tycker inte om när vindarna tjuter . Får en kuslig känsla i kroppen då. Här kom de lite snö idag men de va bara några korn. Inte lönt men de lilla som kom snärtde en ordentligt i ansiktet. Längtar till våren nu

 17. Jag vet inte vad det är, men det blir som en mysig trygghet att ligga inne och höra oväder ute oavsett om det är regn, åska eller kraftig blåst. Håller med om att det kan vara sövande. 🙂
  Ja, se till att vara extra försiktig nu när det är halt!

  1. Ja det är en skön känsla att slippa vara ute i oväder. Samtidigt finns rädslan att något ska blåsa sönder eller omkull. Ja nu är det Icebugskor som gäller för att kunna gå ut! 🙂

 18. Jag hade vänt mig om i soffan och sovit vidare istället =) Broddar, alltså det är inte så vanligt hos oss i Skåne tror jag. Jag har aldrig sett några. KRAM

  1. Haha jag skulle ha gjort det om jag kunnat, men blåsten förde sånt oväsen utanför fönstret. Nej jag minns inte att jag såg någon med broddar när jag bodde nere i Södern 🙂 Men Icebugskor är tvunget att ha här om man vill kunna gå ut oskadad! 😀 KRAM

 19. Nej det vill jag inte att du druttar på nosen. Det är så läskigt det här vädret när det är omväxlande minus och plusgrader. Skönt ändå att sova så där hårt på soffan. 🙂

  1. Ja det är hemskt när det töar och fryser om vartannat! Ja på soffan kan jag somna nästan lika hårt som en narkos! 😀

 20. Att somna till ljudet av vind eller regn är bland det mysigaste jag vet. Jag tänker ofta på min farmor då, som gärna målade upp en bild om hur vi skulle låtsas att det regnade och blåste utanför när det var dags att sova. I augusti är det 10 år sedan hon gick bort, men jag kan fortfarande höra hennes röst om just det där väldigt tydligt.

  1. Ja det kan jag förstå, för jag förknippar vissa saker med min kära mormor som gick bort för många år sedan. <3 Det är fina och trygga minnen vi har! <3

 21. Att somna på soffan är ju så skönt och mysigt. Dock hade jag inte gått upp utan jag hade gått upp och lagt mig 😀 Men ibland är det skönt att komma igång tidigt, fast tidiga mornar är inget jag föredrar 😉

  1. Jag får väl erkänna att jag gärna skulle vilja sova liiite längre, men har man djur så har man 🙂 Jag var iallafall på väg upp till sängen för att somna om, men piggnade till när jag gick uppför trappan 😀

  1. Haha ja jag såg hos dig att du har varit ute och försökt springa i halkan!! Förstår att det kändes att ramla… Här är det Icebug som gäller! 😀 KRAM fina du!! <3

 22. Visst är det jobbigt med halkan. Stabilt vinterväder vore att föredra. Men det får vi ju nästan aldrig i den här delen av landet. Jag har ett par icebugs som jag tar på mig ibland.
  Stämningsfulla vinterbilder.

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja tänk om det ändå kunde bli stabilt väder nån gång denna vinter! Jag har också Icebugs, men vågade inte skriva ut det ifall nån skulle tro att jag gör reklam 🙂

  1. Ja det är min skräck faktiskt! Har en gigantiskt hög tall i ena hagen, och den skulle kunna falla rakt ner på flygeln. Måste hitta nån som kan ta bort den medan den ännu står upp.

 23. Här har det också varit blåsigt om kvällarna/nätterna och för mig är det inte sövande.Utan har väldigt svårt att somna av ljudet.Vad är det för broddade skor du har?Tycker att det är så himla tråkigt att snön tinar bort lika fort som den kommer.

  1. Ja det är jättetråkigt att det snöar, regnar, töar och fryser om vartannat!
   Det är Icebugskor jag har 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *