Att sova sig sömnig

Att sova sig sömnig

Jag vet inte hur längesen det var jag gjorde det sist, men idag sov jag lika länge som när jag var tonåring! Vaknade framåt lunch och maten stod på bordet. John Blund var på rymmen inatt, så jag somnade väääldigt sent. Men det är inte helt ovanligt. Dock har jag ju hästarna att stiga upp till för det mesta annars, så det blir ändå inte att ligga i sängen om mornarna.

Det som förvånade mig var att jag inte blev pigg av att sova länge. Tvärtom, jag har varit sömndrucken på gränsen till groggy ända sen jag vaknade. En stadig lunch till frukost gav mig nästan koma på köpet. Men kan det bli annat när man proppar i sig tacopaj, grillspett och pastasallad till frukost? Det var vad som blev över från igår.

Idag har det snöat ute, och det ser mysigt ut igen. Jag ligger i soffan med lurviga filtar och blickar ut genom fönstret mot den gråvita himlen. Tröttkoppen står på bordet bredvid mig halvvägs urdrucken. En kopp kaffe sitter alltid fint att avnjuta i lugn och ro. Det börjar bli dags att kvickna till och göra något av dagen.

Jag önskar alla en härlig söndag, med en färgglad bild på mig och Lilla Mannen som försöker knycka min mössa 😀

58 svar på ”Att sova sig sömnig

 1. Sådär är det nog lite för mig också, ju längre jag sover desto tröttare blir jag och då har jag svårare att komma upp och ta mig för saker… blir ofta då att jag lägger mig i soffan och då kommer jag inte alls upp.

  1. Ja det är samma här. Jag är i vilket fall som helst tvungen att gå upp tidigt. Idag blev det ruskigt tidigt för jag vaknade av den hårda blåsten.

 2. jag gick upp tidigt med tösen imorse och BQ fick sova till halv 10, sedan sov jag till 11 där. Skönt att göra, men ofta känner man sig inte sovit tillräkligt ändå då.

  Sådan mugg har mina föräldrar fast en blå, de är söta

  1. Nej det verkar omöjligt att bli pigg av att sova framåt lunch.
   Vad roligt att dina föräldrar har en blå tröttkopp! En sån skulle jag vilja ha?

 3. Har aldrig varit med om det, men kan tänka mig att man blir trött om man sover för länge, haha. Skönt dock att ta igen lite missad sömn och bli serverad lunch. Lyx!

 4. Ja ibland blir man mer trött om man sover för mycket! Men ändå skönt att få ha såna dagar ibland tycker jag 😀 Kan förstå att det blev lite maffigt med allt det till frukost! Fin bild på er <3

  1. Åh tackar så mycket!? Ja lika mycket som jag tycker om att vara bakom kameran – lika lite tycker jag om att vara framför den!? Men jag ska försöka övertala mig själv att vara med på och dela med mig flera bilder såsmåningom. I nuläget har jag i stort sett bara bilder på mig själv på FB profilen, så mina vänner vet precis hur jag ser ut?

   Ja jag tycker också att det borde vara tvärtom med sömnen!

 5. Här hemma har det också snöat idag, så fint att snön är tillbaka och att dottern förhoppningsvis kan åka snowracer eller pulka till förskolan imorgon igen! Det är verkligen hennes höjdpunkt på dagen. Det är förresten precis som du skriver, när man sover länge är det som om tröttheten aldrig släpper taget.. Konstigt det där!

  1. Javisst är det konstigt!
   Jag hoppas att dottern fick en pulka- eller snowracertur till förskolan imorse?

 6. Åh jag känner igen det där med att man blir groggy av att sova länge, men det kan också vara rätt mysigt ibland, särskilt om man inte har så mycket planer och bara kan mysa omkring där hemma

 7. Vilket otroligt mysigt inlägg att få läsa så här på kvällskanten. Sitter och väntar på att barnen ska somna, de blir trygga av att höra tangenterna gå här utanför deras dörr medan jag skriver alla kommentarer för dagen.

  Du är duktig på att skriva om vardagliga iaktagelser så att man vill läsa klart. 🙂 Hoppas du får ha mindre tröttmössa imorgon, kan säga att jag inte hade sagt nej till din frukost idag?

  1. Åh tack så jättemycket snälla fina du!? Om du visste hur glad jag blev när jag läste din kommentar! Det är ord som dina som verkligen lyfter motivationen att vilja fortsätta skriva.

   Vill också säga att du skriver på ett fängslande sätt som får mig att vilja läsa mera. Jag tycker väldigt mycket om din blogg!?

   Ja som tur är så är jag inte lika mycket tröttmössa idag, trots att jag vaknade ruskigt tidigt?

 8. Jag snittar 5h på vardagar och den kör jag ett race på 10h på helger, önskar verkligen att jag haft en normal sömnrytm hahah. Men ja, brukar också känna mig rätt trött när jag sovit länge :/

  1. Ja det verkar som att många blir trötta av att sova länge, fast det borde ju vara tvärtom kan man tycka.

 9. Det var ingen dålig blandning av mat du åt till lunch. Men det lät verkligen gott. Och jag älskar potatissallad. Men hade också fått matkoma av de. Hoppas du blev lite piggare sen 🙂

 10. Jag förstår den där groggy känslan, den har jag med när jag sovit länge på dagen, hoppas John blund omfamnar dig skönt i natt.

 11. Precis en sådan dag har jag också haft idag. Jag vaknade flera timmar senare än vad jag hade tänkt och sedan blev jag sittande i soffan. Det var först runt kl 15 som jag lyckades ta mig i kragen och få lite gjort.

 12. Gud vad skönt att du fick sovmorgon för en gångs skull.Känner precis likadant när jag sover längre än vanligt om inte tröttare.Här har det också snöat idag och håller tummarna för att det ligger kvar i morgon när vi vaknar.Vad skulle man göra utan sitt käraste kaffe?

  1. Javisst är det konstigt att man blir trött av att försöka sova ikapp! Hoppas att snön ligger kvar hos er. Här regnade det sen och frös, så jisses vad det är halkigt!??

 13. Det är livsfarligt att läsa bloggar när man är trött. Jag tyckte att synskares att du låg i soffan med lurviga fötter ???
  ”OMG det skulle jag aldrig våga erkänna att jag hade!” Var tanken.
  Jag skulle nog behöva sova i några dygn egentligen tror jag.

  1. Haha jag fick mig ett gott skratt när jag läste din kommentar, för jag har faktiskt ett par tofflor som ser ut som lurviga fötter eller snarare tassar!? Jag måste nog leta fram dom och fota mina fötter på soffan i dessa!?

 14. Jag tänkte skriva vad skönt att sova så länge men jag har också gjort den erfarenheten att jag inte blir pigg av att göra en liknande grej. Jag tror det har att göra med att sömntimmarna blir på ”fel” sida om midnatt. Jag är alltid piggare när jag gått och lagt mig tidigt och sover till kanske 6-7 jämfört med när jag går och lägger mig efter tolv och ändå sover samma antal timmar. Men frukosten lät väldigt god. Hoppas att du fick en bra söndag och att du får en bra start på nya veckan!

  1. Ja det skulle kunna vara en möjlighet! Jag har iofs alltid varit en kvällsmänniska, och har haft svårt att somna tidigt fastän jag stiger upp tidigt. Det är därför jag egentligen inte vill titta på telefonen, surfplattan etc efter 22, för ljuset från dessa stör Melatoninproduktionen. Det är något att tänka på för alla som har svårt att somna/sova.
   Ha en fortsatt härlig dag!

 15. Tröttkoppen är ju underbar! Just nu har vi lite snö här också. Önskar att jag kunde sova så länge på dagar som nyårsdagen. Men det går inte. 🙂

  1. Javisst är den!? Ja det finns tillfällen som jag också skulle vilja sova länge, men jag brukar inte vakna så sent även om jag inte ställer klockan.

  1. Ja det ska tydligen vara lagom med sömn man ska lyckas pricka in för att bli pigg!? Ja frukosten var nog lite lyxig!?

 16. Jadu jag måste va ungdom ännu för vi sover också väldigt länge om dagarna..speciellt under helgerna hahah Kraaam fina du ❤️❤️❤️

  1. Så skönt det låter! 😀 Jag har aldrig varit en morgonmänniska, även om livet har tvingat upp mig tidigt ur sängen till sysslor och jobb:) Kram!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: