Nu är jag helt sketslut!

Nu är jag helt sketslut!

Tänk så man kan förfalla egentligen. Från vältränad och superenergisk till fullkomligt orkeslös. Ibland är det svårt att acceptera vilket vrak jag har blivit jämfört med hur jag var. Tålamod är en dygd sägs det, men ibland tryter det. Jag längtar efter att vara stark igen, och jag längtar tillbaka till tävlingsbanorna.

Idag fick jag ett ryck och gjorde ett tappert försök att motionera. Det blev blygsamma 2,5 km promenad varvat med jogging tillsammans med min trogne följeslagare Lilla Mannen. På vägen bort var det bara rått och blåsigt väder, och på vägen hem kom först ett regnväder som övergick i snö – naturligtvis i motvind också?

Nu är jag totalt sketslut och måste gå och lägga mig. Lilla Mannen är lite uppvärmd, superpigg, och drog iväg på race med bakutsparkar i hagen. Magen knorrar men jag får äta när jag har vilat mig. Det ska bli nyttig mat är tanken. Jag ska j-klar i mig komma igen hur lång tid det än ska ta!!??

Min vänliga och fridfulla arabhäst❤️

Nedan: Sängen är nära!! Sååå skönt att komma hem och pusta ut!!?

0

98 svar på ”Nu är jag helt sketslut!

 1. Ibland kan det vara härligt att vara helt superslut, gör lite te, nån fika och virra in dig i en filt framför TVn tycker jag istället!

 2. Så himla fin häst!
  Måste vara jättejobbigt men jag tror verkligen att du kommer komma igång igen! Det gäller bara att börja och få in det som rutin, som är det jobbiga?
  Usch det är så hemskt att gå i sånt väder! Gick också hem i massa slask 🙁

  1. Tack så mycket!? Ja jag har tappat all kondis sen jag blev sjuk i början av året, och jag är så långt ifrån frisk att jag inte ens kan skapa en rutin än. Men jag testar mig själv då och då!? Typiskt bara att vädret brev så hemskt idag!?

 3. Härliga bilder =) jag va en hästtjej när jag va mindre och bodde på Öland men sen slutade jag bara att rida och än idag kan jag sakna hästryggen =)

 4. Starkt gjort att ge dig ut 🙂 Jag förstår hur du känner med att kroppen inte orkar det den en gång orkade. Men du når dit igen ♥

  1. Tack så mycket!❤️ Ja jag har varit sjuk länge, och är inte frisk än. Men nångång ska jag nå tillbaka igen?

 5. Ååh vad underbara bilder. Kanske du håller på att bli sjuk? Eller så är det bara vädret. Jag känner liknande sin du, har ingen ork eller list att göra nånting nästan. Så himla jobbigt när man vanligtvis är fylld av energi och positivitet. Kramar <3

  1. Tack så jättemycket fina du!❤️ Jag är sjuk sen början av året, så det är därför jag är så orkeslös. Förr hade jag hur mycket energi som helst. Hoppas att du får tillbaka din ork och lust snart! Kramar!❤️

 6. Jag känner igen mig helt. Ibland kryper det i kroppen av att jag aldrig tränar numera, men jag orkar inte. Promenader göra att jag känner mig lite rörlig i alla fall. Längtar också efter styrkan, och inte bara känna mig slapp.
  2,5km är i alla fall nånting! Och att du har vilja i dig att komma igång är en början, så snart är du där. 🙂

  1. Ja det kan verkligen krypa i kroppen när man vill röra sig men orken inte finns alls. När det går lång tid blir man ju verkligen förslappad. Jag har inte ens försökt att jogga på jättelänge utan bara promenerat. Men om bara hälsan vill återvända så ska jag nog få tillbaka orken och kraften igen?

  1. Ja den har varit ett stort hinder sen början av året, men förr eller senare ska jag minsann bli bättre igen.

  1. Tack så mycket!? Ja jag joggar och hästen joggar bredvid mig precis som en brukshund som springer ”fot”? Han håller min hastighet = jogging i snigelfart!?

 7. Det är skönt att promenera men ganska tråkigt i fel väder 😉 men har man rätt kläder så funkar det 🙂 2,5 bättre något än inget 😛

  1. Ja vädret har stor betydelse och idag var det vedervärdigt ett tag!? Jo egentligen var det väldigt långt för mig, för min hälsa är kass.

  1. Tack så mycket fina du!❤️ Om du vill kan du läsa sidan om mig i bloggen? Där berättar jag en del?

 8. Åh vilken mysig prommis kompis!!!
  Förstår att du är slut efter att ha gått i det där vädret!
  Men sakta men säkert så kommer du nog igång och är tillbaka.

  Hur är det med handen?

  kram kram

  1. Han är världens mysigaste!? Ja jag är helt slut både av vädret och min usla hälsa!? Handen går det tyvärr inte riktigt bra med.
   Kram!❤️

  1. Jodå, jag är nöjd både med sällskapet och motionen? Önskar bara att min hälsa kunde komma tillbaka igen, så jag slipper bli helt slut när jag rör på mig.

 9. Jag kan relatera till det du skriver. Dock såg du ju ut att ha väldigt trevligt sällskap, vem skulle tack nej till en sådan snygging vid sin sida liksom?<
  Jag avskyr rätt många saker för stunden, det här skitvädret, skitmåendet och kanske mest av allt skitstressen som får mig att göra absolut ingenting av allt som jag borde göra.

  Enda anledningen till att jag ens nämner det är för att jag har en känsla av att du kan nicka lite instämmande till delar av min kommentar, precis som jag nickade , lite lagom uppgivet medan jag läste ditt inlägg.

  Härifrån och framåt!

  1. Ja sällskapet kan jag absolut inte klaga på!?❤ Ja jag kan nicka lite instämmande! Vädret är faktiskt ganska vidrigt, det är lerigt i hagarna och mörkt för det mesta känns det som. Därtill kan tålamodet tryta som idag med att jag är så begränsad pga hälsan.
   Men siktet är ändå hela tiden inställt framåt!?

 10. Finaste du! Känner igen mig i vad du skriver, har också gått från energisk till att inte orka något. Försöker ta det dag för dag & glädjas åt de små framstegen jag gör! Vilken superwoman du är som faktiskt tar dig ut på en sån promenad, grymt bra jobbat och vilket härligt sällskap! Arabhästar är ju verkligen magiskt vackra ? Kramar!

  1. Tack så jättemycket fina du!❤️ Ja sällskapet är underbart! Jag tar det också dag för dag, och gläds åt små framsteg? Men ibland kommer det dagar som idag då jag har svårt att acceptera att hälsan hindrar mig och har tagit ifrån mig så mycket. Kramar!❤️

 11. Jag kan bli så frustrerad över hur fort kondis och muskler försvinner men hur förbannat lång tid det tar för en att jobba tillbaka dem

  1. Det har du rätt i. Tyvärr är det sjukdom som ställer till det för mig, så det kommer inte bli snart. Men bara det blir någon gång?

 12. Åh jag känner igen det där! Jag tränade jätte mycket när jag var yngre. jag kunde springa en mil utan problem och visste inte ens vad trött betydde. Sedan slutade jag och förstod inte hur fort och hur mycket man faktiskt tappar! Det är de gångerna man önskar att man hade tagit vara på träningen när man var mitt uppe i det. Det är så svårt att börja om från 0. 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Ja man tappar jättefort! Min träning tog tvärstopp i början av året när jag blev sjuk. Tyvärr har jag inte lyckats bli frisk än, så jag kan inte i nuläget träna mig tillbaka till hur jag var.

 13. 2,5km är ju mycket bättre än inga alls, du får tänka så! Hur långt hade du orkar för några månader sedan? Det låter jättebra att du vill ta tag i träningen och äta nyttigt, hoppas det går bra nu! 🙂

  1. Tack så mycket!? Innan jag blev sjuk i början av året orkade jag hur mycket som helst. Men då tog det ofrivilligt tvärstopp. Tyvärr är jag fortfarande inte frisk, så jag vet inte när jag lyckas komma i form igen. Men det får ta sin tid?

 14. Det här kanske verkar lite hjärtelöst att skriva, men tack! Dina ord har fått mig att inse, och uppskatta hur mycket jag orkar, hur grym min kropp är som klarar livet så som jag lever det. Missförstå mig inte! Menar inte på något sätt att ”trampa” på dig eller liknande, för jag tycker du är helt FANTASTISK som kämpar på som du gör. På riktigt – HELT OTROLIG!!! Du är grym vännen – glöm aldrig det!! <3

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Jag tar inte illa upp, utan är snarare glad om jag har bidragit till att du uppskattar dig själv!? Hälsans värde inser man i värsta fall till fullo den dagen man har förlorat den. Kram!❤️

  1. Ja viljan är stark. Men det är svårt att acceptera att jag är sjuk och begränsad fortfarande, för jag hade förväntat mig att vara frisk nu.

 15. Jag tänker så här att 2,5 km är bättre än inget alls ?Du kunde lika gärna stannat hemma i soffan men du valde att komma ut och röra på dig och det är huvudsaken.Gud vad vacker han är älskar araberna (hästarna) hur går det med ridningen nu med honom?

  1. Tack så jättemycket!? Ja han är så vacker både utanpå och inuti? Han rids ganska sparsamt än, för jag får sån förskräcklig värk när jag försöker använda handen. Men förhoppningsvis blir det oftare och längre pass snart?
   Ja mitt lilla försök att jogga var ju bättre än inget!? Har varit totalt däckad sen dess. Jag får inse att jag inte klarar så mycket innan jag blir frisk igen. Har varit sjuk sen början av året, så all kondition är puts väck.

 16. va duktigt du är som börjat motionera, inget säger att man ska klara av att jogga 3 km första gången. Så tyckte att du gjorde alla rät man kan göra på första rundan…

  Så fin häst, de ser så roligt ut när dem får sånt glädjeflipp haha

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Ja den lille sötnosen sprang iväg och sparkade bakut så han brakfes!!?
   Intervaller av snigeljogg var en bedrift så jag har varit däckad sen dess? När jag blir frisk nångång ska jag minsann träna upp mig igen!?

 17. Det är sjukt jobbigt när man inte orkar som man gjorde förr. Jag känner det med fibromyalgin iallafall. Acceptans och att försöka lyssna på kroppen är väl det som fungerar bäst men inte blir det lättare för det. En timme i taget ibland. Ha det gott!

  1. Ja det kan vara både jobbigt och frustrerande – iallafall om man har en stark önskan att orka samma saker som förut. Jag försöker oftast att lyssna på kroppen, men acceptansen har jag desto svårare med. Det känns som att jag ska fastna i hur det är nu om jag accepterar hur det är. Om jag inte accepterar fortsätter jag iallafall att försöka bli friskare och starkare.
   Ha det gott du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *