Precis den rätta julboosten

Precis den rätta julboosten

Jag vill börja med att tacka för alla stöttande kommentarer igår!❤️ Nu är jag hyfsat tillbaka i julstämningen igen. Förutom pepp och insiktsfulla tankar, så inträffade något igårkväll som var den oemotståndliga stämningsinjektionen, nämligen Jul med Ernst. Igår överträffade han sig själv med beskrivningarna av sina julpynt, och jag brast i skratt när jag kom att tänka på helt andra saker än vad han nog hade tänkt sig!?

För att ytterligare höja humöret intogs en riktigt gräddig och god pastarätt, och jag hade dessutom köpt ett par påsar lussekatter för att säkerställa total mättnad!? Och mätt blev jag. Fick sån paltkoma att jag glömde bort att hänga tvätten. Men den kom jag på vid läggdags, och den hade lyckligtvis inte surnat!?

Kvällen avslutades med en stilla stund i soffan i hobbyrummet (bilden nedan), som är nästa projekt i huset efter arbetsrummet. Det ska bli ett bibliotek är tanken. Det är ett rogivande rum att koppla av i?

Hoppas alla har en härlig fredag!

0

99 svar på ”Precis den rätta julboosten

 1. Ernst och lussebullar låter verkligen som ett vinnande koncept för julstämmning. ”I det enkla bor det vackra” Är faktiskt något jag ofta tänker på.

  1. Tack så mycket! Jag har aldrig sett jul med Leila, så jag måste kolla när det visas!
   Ha en trevlig helg!?

 2. Lät så gott med pasta! & nu blev jag lite avundsjuk, hade också velat ha ett bibliotek så himla mysigt ? ser fram emot att se slutresultatet sen!

  1. Ja pasta är alltid gott!? Ja jag får visa slutresultatet sen, men det kommer ta tid för pågående projekt ska avslutas först?

 3. Ernst asså hehe 🙂
  Man kan inte alltid vara på topp för vad hade då en topp varit.
  Skönt att du fått stämningen tillbaka och när du väl inte har något att göra då har du en riktigt bra podcast att lyssna på haha, vet du vilken?

  1. Ja det har du så rätt i!? Ja nu har jag lyckats trycka in Spotify i mobilen, så nu kan jag lyssna på podcast – jag vet vilken!?

 4. Var det en carbonara som inmundigades kanske?
  Så härligt att få skapa ett bibliotek i sitt hem. Få ett läsrum och gå in och ta del av massa olika historier hemma.

 5. Vad trist att läsa ditt förra inlägg! Hoppas du kan lägga det bakom dig igen.

  Alltså, Ernst! Jag har verkligen missat något. Har liksom aldrig tittat på hans program, även om reklamen alltid ser så mysig ut haha. Tror jag måste titta på årets avsnitt. 😀

  1. Ja jag har nog lyckats lägga det hyfsat bra bakom mig nu? Ernst skapar mycket fint. Jag är väldigt road av hur han beskriver allt!?

  1. Ja det var det!? Pastasåsen är rätt så enkel. Jag fräser bacon och purjolök, häller på grädde och kokar upp. Smälter ner riven ost och kryddar med salt, peppar och vitlökspulver. Spär ut med rödmjölk när det kokar ihop tjockt.
   Ha det så bra!❤️

 6. Ja jag kan ju sitta och himla över ditt underbart fina hus som jag brukar göra 😛
  Men tänkte säga också att skönt att det känns bättre och att stämningen är tillbaka! Är inte så förtjust i Ernst men lussekatter går ju an.. 😉

 7. Hur många kaminer har ni? 😮 Så himla fint!
  Vad skönt att du fick tillbaka lite julstämning<3

  Vad roligt att du har så många projekt! Önskar att vi bodde så stort och hade flera rum!

  1. Tack så mycket snälla du!❤️ Ja det är roligt att ha lite projekt på gång, men dom får ta god tid!? Vi har fem kakelugnar och en vedspis?

 8. Åh, så härligt med kakelugn! Jag saknar mina ugnar som jag haft på ett par ställen där jag bott. Men ser fram mot att få ordning på skorsten och vedspis under nästa år. Det blev ju uppskjutet på grund av kommunens sprängningsarbeten. Det är något speciellt med värmen från levande eld.
  Ha en bra kväll!

  1. Ja det är väldigt mysigt med eldstäder!? Det blir en så skön värme och luktar så gott när man eldar!? Hoppas att du får ordning på skorsten och vedspis snart?
   Ha det så bra!

 9. Vad roligt att du mår mycket bättre idag! Gräddig pasta låter riktigt gott. Receptet? Kanske? ?Vilket fint och mysigt rum att koppla av i ??

  1. Tack så jättemycket!❤️ Pastasåsen är rätt så enkel?Jag fräser bacon och purjolök, häller på grädde och kokar upp. Smälter ner riven ost och kryddar med salt, peppar och vitlökspulver. Spär ut med rödmjölk när det kokar ihop tjockt. Mängder av allt beroende på hur många som ska äta!?

 10. Tänk att Ernst fick dig på bättre humör! Hm. Ett särskilt rum som är bibliotek! Det vore något attsukta efter. Det blir kul att se hur inordnar till det.

  1. Haha det var inte bara han, men han har ett väldigt skrattframkallande sätt att uttrycka sig!? Ja jag får visa bilder när det är klart, men det kommer ta ett bra tag. Pågående projekt ska bli klara först!?

 11. Vad fint att läsa att du mår bättre idag! Tänk vilket bra medie bloggar är egentligen. Man får stöd, pepp och goda råd. Vilken skattkista! Ser fram mot att se mer av ditt kommande bibliotek.

 12. Underbart att du fick så mycket fina kommentarer igår, det är du värd. Åh vad mysigt att sitta där och bara njuta, så kul att du har så många projekt hela tiden 🙂 <3

 13. Stöttande kommentarer är alltid härligt att få! Man får tillbaka lite av gnistan i själen! 🙂 Vilken mysig bild, såg ut att vara väldigt härligt där 🙂

 14. Vad bra att du fick julkänslan tillbaka. Du verkar ha massa mysiga rum i ditt hus. Kan sakna det lite, då vi bor i en rätt liten lägenhet.

 15. Vad skönt att du fått tillbaka stämningen, och vad gott det lät med pastan! Ska nog göra någon form av riktigt krämig pasta imorgon 🙂

 16. Vad glad jag blir över att läsa att du har fått tillbaka julstämningen igen ?Hur många rum har du och hur stor är huset?Att ha ett bibliotek hemma skulle inte sitta helt fel

 17. Härligt att du är i julstämning nu:) Låter gott med gräddig pasta rätt blev ju tillochmed lite hungrig. Ja tänk att alla kvinnor verka älska Ernst 😀

  1. Tack så mycket!? Haha jag skulle inte vilja säga att jag älskar Ernst! Det vore väl kanske att ta i lite!? Vi brukar ha väldigt roligt åt alla hans minst sagt ovanliga sätt att beskriva allt han ser och gör!!?

 18. Jag klarar inte av Ernst, jag tycker han är FÖÖÖÖR mycket! Jag pallar inte med den gubben, fattar inte hur han kan få så många tittare tyvärr.

  Kul att få avsluta kvällen i hobbyrummet 🙂

 19. Skönt att du mår bättre. 🙂 Om nån kan få julstämningen och det bra humöret att återkomma, så är det ju Ernst. Nu har jag visserligen fått lite (eller ganska mycket) avstånd till tittandet av olika program, men det fanns en tid då jag var lite småbesatt av alla program som innehöll Ernst. 😀

  1. Tack så jättemycket!? Ja han är kreativ, glad och positiv, och har ett väldigt roande sätt att uttrycka sig!?

 20. Låter som att du fick en skön kväll! Vad skönt att du har fått lite av julstämningen tillbaka. Men lite lussekatter och jul med Ernst så löser sig många problem! Hoppas du får en fin helg 😀 // Petra Elisabeth

 21. Sv; eller hur. Ja, för mig ska det antingen vara grönt eller rött faktiskt på julaftonen och håller helt med dig om att det är svårt haha 😀

  Det är klart att du vill! Vem vill inte det? :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *