När julfriden tar tvärstopp

När julfriden tar tvärstopp

Tänk om saker bara kunde få flyta på nångång utan störmoment. När man kämpar för att ta sig tillbaka på banan kunde man väl bara få vara ifred. December började trots allt hyfsat bra med pynt och pyssel. Julstämningen kändes välkommen efter en jobbig tid som känns som en evighet. Tiden före jul är perfekt för att skapa en egen liten bubbla med tomtar, glitter, vacker musik och gott att äta. Det är den månaden förutom semestern då det är lättast att stänga ute verkligheten.

Men så var det dags igen. Någon som tillsammans med en annan person högg mig så hårt i ryggen att jag knappt kunde hämta mig, ploppade plötsligt upp i min tillvaro igen. Jag hade noggrant förträngt det illasinnade jag utsattes för. Det är inte min grej att gå och älta saker ungefär som en ko idisslar gräset. När någon jag litade blint på sviker mig på ett extremt sätt vill jag bara slippa allt. Personen, situationen, tankar och minnen. Jag vill sudda ut personen och vad den gjorde ur mitt medvetande, och det lyckas väldigt bra. Livet går vidare med en bekantskap mindre. Tills personen plötsligt ger sig till känna igen.

Falsk omtanke vill jag inte utsättas för. För den som bryr sig om mig hugger inte nästan ihjäl mig mellan skulderbladen. Plötsligt rubbades mitt lugn kraftigt, och mycket mera än vad jag trodde skulle kunna ske. Vissa sår läker bevisligen långsamt även om man inte känner av dom till vardags. För min del får genomfalska människor gärna flytta till månen. Där kan dom samlas och hugga varandra i ryggen så mycket dom orkar. Eller så kanske man kan skicka dom till någon gammal spetälskekoloni där dom kan ge sig på varandra.

Nåväl, det blev inget muntert inlägg idag. Men det var detta eller att inte skriva något alls även denna dag. Imorse tog jag några minuter ljusterapi i solskenet på balkongen innan det var dags för läkarbesök igen. Bilderna är från min stund i morgonsolen. Jag repar mig. Det gör jag alltid. Bara jag får vara ifred.

0

85 svar på ”När julfriden tar tvärstopp

 1. Fy sjutton. Jag förstår dig helt, är precis i samma sits just nu, vill verkligen inte ha nått med människan att göra, flyttade 40 mil i hopp om att aldrig se personen igen, och nu ska vi jobba på samma jobb efter nyår, haha. Vad är oddsen.

  1. Men jisses vilken otrolig otur du har!! Oddsen borde ju vara noll! Stackars dig när du har flyttat så långt!

 2. Lekre bilder. Sånne mennesker må du holde deg unna. du kan ikke la andre ødelegge for deg. Du må gå tilbake til julen og pynten. Jeg gleder meg til å se alle bildene. Du vet jeg stoler på at du drar fram nok julepynt for oss alle 🙂

  Ta vare på deg selv. Håper det gikk bra hos legen.

  1. Tack så mycket snälla du!? Ja jag har gjort så gott jag har kunnat för att hålla mig undan, lyckades bra att tag. Jag fortsätter på samma vis att hålla mig undan. Ja imorgon får jag återgå till pyntet och pysslet igen! Det gick bra hos läkaren iallafall?

 3. Åh alltså fina, fina du! Jag vet den där känslan när en person hör av sig som man inte vill ha något att göra med längre. Man får sån ångest och en så stor klump i magen usch. Hoppas det känns bättre snart igen <3

  1. Tack så jättemycket fina du!❤️Ja det är exakt så det känns! Det är hemskt! Nu måste jag snabbt lyckas förtränga allt igen.

 4. Det är alltid så tråkigt och jobbigt när dom man litar på hugger en i ryggen. Vad som en har hänt så hoppas jag att du kanske kan lägga de bakom dig och hamna i din julbubbla igen 🙂

 5. Fy vad tråkigt att höra.. Jag hoppas att personen i fråga låter dig vara och att du hittar tillbaka till ron igen.. Förstår verkligen inte hur nära och kära kan göra så mot en<3

 6. Nej sådana kan man vara utan! Håller med, de kan bo på nån öde ö ihop med sin narcissism och elakhet och låta normalt funtade människor vara ifred..

 7. Åh, vännen 🙁 Att det alltid ska finnas folk som aktivt och medvetet vill skada andra. Om du vill prata om det, så är det bara att skicka ett meddelande. <3 Oroa dig inte för inläggets lite ilskna och ledsna klang. Livet är så, att allting inte alltid är roligt och bra. Bloggen måste också få vara så. Kram.

  1. Ja det är både chockerande och smärtsamt. Det är nästan overkligt vad vissa människor är kapabla att göra!

 8. vilken fantastiska bilder du tog 🙂 Solen är extra skön nu när den e framme så sällan haha

  Ja de ska ju finnas människor till allt sägs de ju trots att det inte bör vara så

 9. Usch vad ledsen jag blev av att läsa detta. Det påminner så mycket om mig och mitt liv just nu. Jag vet inte vem man kan lita på och vem som är mina vänner på riktigt. Hoppas att det blir bättre för dig snart ♥️

  1. Tack så mycket snälla du!❤️ Ja det tråkiga är att man oftast inte märker förrän det är för sent att någon är genomrutten.

  1. Tack så mycket!❤️ Jag har redan rensat, men så finns det dom som ändå ploppar upp igen☹️

 10. Sådant är så himla tråkigt! Tar så mycket energi ifrån en. Och vi är ju vuxna människor. Men du har en så skön och rätt inställning till det hela och det är det viktigaste ?❤️

 11. Du behöver absolut inte be om ursäkt utan du har rätt i att skriva precis vad du vill.Usch såna människor vill man inte ha i sitt liv,hoppas att du slipper dessa resten av ditt liv

 12. Är det inte typiskt.
  Tycker det är så hela tiden… man känner att nu har jag flyt… så är det något eller någon som sabbar.
  Skriver under på att falska människor kan förpassas till en egen liten koloni där de kan hugga varandra i ryggen. 😉

  Ha en fin kväll,

  Kram kram

  1. Ja vissa människor är tyvärr genomruttna och helt befriade från skrupler. Det bästa vore om man aldrig korsade deras vägar.
   Ha det så bra!
   Kram!❤️

 13. Åh så tråkigt att höra. Hoppas du kommer strax tillbaka på ”banan” och blir glad från dina tankar nu när julen börjar närma sig

 14. När en vän och bekant sårar en på ett sånt hemskt sätt så är det svårt att bara glömma. Speciellt när saker händer utan att man får förklarat, utan att man fattar någonting. När allt var så bra från början och plötsligt från ingenstans så händer nåt. Då blir man besviken, ledsen, sårad. Man vill glömma men det är sjukt svårt.

  1. Ja det finns ju något helt overkligt i att någon man litar på är kapabel att göra en så illa, och avsiktligt dessutom. Det här att det var så bra, och sen händer något fruktansvärt hemskt är svårt att förstå. Jag kan glömma i min vardag genom att förtränga. Men jag kommer aldrig att glömma vad personen gjorde.

 15. Herregud det är väl kanon bra att kunna skriva om dåliga saker, helst lite irritation. Tycker du kunde varit ännu mer aggressiv och förbannad. Tenderar att hjälpa att avreagera sig lite, det är så med folk man är alltid säker på något.
  Klart man skall lita på folk men man får inte göra det blint då kan det gå riktigt illa

  1. Tack! Ja det finns ju ett behov av att skriva av sig, och det känns skönt att lätta på trycket. Om jag ska vara helt ärlig så skulle jag kunna ladda ur mig ordentligt. Men jag är rädd att mina läsare skulle skrämmas på flykten. Men du har 1000% rätt i att det kan gå riktigt illa när man litar blint på folk. Det sämsta man kan göra faktiskt.

 16. Oj:( alltid jobbigt med svek. Försök inte låta det påverka dig för mycket, lättatt säga, jag vet men människor kommer och går♥️

 17. Fina du! Har ickså varit med om sådana situationer och även om de känns så jobbigt är jag ändå glad att personerna visade sitt riktiga ansikte. Ta hand om dej och kom ihåg att du förtjänar de bästa, kramar❤️

 18. Det borde inte få finnas falska människor dom förstör ens tillit till människor så mycket. Skönt att du lyckas ta dig igenom det sakta men säkert. Jättevacker utsikt du hade tidigare idag 🙂

 19. Kändes som om varje ord kunde varit varit mitt eget. Svek gör ont, särskilt från dem man betraktat som vänner. Brukar tänka att de någon gång förr eller senare får stå till svars för vad de gjort och sagt, och fram till dess kan jag bara tycka synd om dem för att de inte begriper bättre. Försöker att glömma och gå vidare, men visst finns smärtan kvar djupt där inne…

  1. Tack snälla du! Ja när någon man trodde allt gott om och litade på gör en fruktansvärt illa så gör det otroligt ont. Jag är bra på att tränga undan och gå vidare, men det är tydligt när man kommer i kontakt med vederbörande att smärtan finns kvar djupt därinne. Jag brukar hoppas att karma finns och gör sitt jobb.

 20. Vissa människor är så grymt elaka/falska. Men kom ihåg att den som aldrig faller är stark men den som reser sig ofta är betydligt starkare.

 21. Stor kram till dig, det gör ont när de man tycker om sviker. Men det är okej att göra slut med vänner. Det är bara så jobbigt.
  Kram

 22. Du håller dig ju undan den där människan och beter dig så klokt och så kommer hen ändå. Det är väl bra att kunna skriva av sig. Jag håller med dig. Sådana människor kunde gott flytta till månen.

 23. Så tråkigt då något sådant händer. Har du pratat med personen i fråga? Säger inte att det är så, men kan det vara någon missuppfattning? Det är så tråkigt om du ska gå runt och må dåligt om det skulle vara på det sättet.

  1. Ja jag har pratat med personen, och nej det är ingen missuppfattning. Jag är inte den sortens person som spekulerar och mår dåligt av vad jag själv får för mig. Vissa människor är iskallt genomfalska, och faktiskt rentav onda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *