Julmys hemma hos mig

Julmys hemma hos mig

Hur går det med julstämningen? Hemma hos mig växer den till sig! 🙂 Oavsett om du är heltaggad, likgiltig eller nåt mittemellan, tänkte jag visa lite av hur långt jag har kommit med pyntande och julmys! Jag brukar börja pynta i december, och fyller på lite vartefter. Det känns inte helt rätt att sätta fram hela tomtegänget i början av december, så jag mjukstartar lite! 🙂

Jag börjar med att visa hur det ser ut när jag ligger i soffan och latar mig! 😀 Något nytt för i år är att jag redan har klätt en liten gran som står i vardagsrummet. Om någon har missat mitt inlägg från pysselrummet så finns det här: https://wp.me/pa4c5t-150  Jistanes vilken tid det tog med min dåliga hand!? Nu har jag en lillgran kvar att pyssla med, en är färdigklädd sedan tidigare i sin kartong, och den riktiga granen tas in veckan före jul. Den får ju inte börja barra före julafton. Nästa bild är tagen innan granen flyttade från pysselrummet till vardagsrummet.

Jag har förstås pyntat i några fönster också, men det kommer bli mera. Har tyvärr fortfarande inte lyckats liva upp vissa ljusstakar!

Jag kommer att lägga ut mera bilder vartefter!

Ha en fortsatt härlig dag 🙂

0

116 svar på ”Julmys hemma hos mig

 1. Jeg er ordløs. Kaller du dette mykstart… Jeg er veldig imponert. Det du viser fram er mer enn det jeg vanligvis har framme. IMPONERT 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Haha ja jag älskar julpynt, så det finns mera att plocka fram ur gömmorna! 😀

 2. Åh så mysigt! I år kommer inte vi har en julgran inomhus. Förra året var hemskt, det barrade så in i helvetet. Dock bor vi ju ute på landet nu och har enklare att bli av med julgranen, men nej det får bli utomhus i år! 😀

  1. Tack så mycket! 😀 Ja granar kan barra nåt så förskräckligt! Därför köper jag granen ganska nära inpå jul och försäkrar mig om att den inte har stått och torkat i veckor innan försäljningen 😀 På landet är det lätt att bli av med granen. Jag brukar ge den till hästarna, för dom gnager på den och leker med den 😀

 3. Det ser jättemysigt ut. Bor du i ett 20 tals hus? Kan du inte visa mer från huset i allmänhet? Känns som du har det så mysigt hemma och jag blir sugen på att se mer av det.

  1. Tack så jättemycket! 😀 Huset är från slutet av 1800-talet. Jag kan göra lite flera inlägg om huset 😀

 4. Inte så mycket julstämning här ännu och ute är det snöblandat regn och kraftig blåst. Förutom adventsstjärnorna är det tänkt att vi ska plocka fram några tomtar. Önskar att vi hade mer plats, iallafall för en gran.

 5. Så fint du pyntat! älskade granen ? julgran är det finaste jag vet typ, men vi brukar inte ha någon hemma. Inte sen jag var liten! Därför längtar jag extra mycket till kag flyttar för dåååå ska det vara julgran ??❤️

  1. Tack så jättemycket!?❤️ Ja det blir härligt för dig när du äntligen kan ha en gran i ditt egna nybyggda och fina hus!!?❤️

 6. Wow, vilken tid fin kamin du har! ? Den är verkligen jättefin. Älskar dess stil. Du har fått det jättefin hemma hos dig och din gran är jättefin ☺️?

 7. Åh ser verkligen fram emot att få se det slutliga resultatet när allt är klart! Gud det var verkligen så mysigt pyntat 🙂

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Ja det kommer mera bilder!? Kul att du gillar soffan! Den har ett lite undanskymt liv på övervåningen!?

  1. Så härligt!? Ja tomtarna kan gärna vänta lite så att dom inte blir alltför dammiga innan julafton!?

 8. Vad trevligt och mysigt det ser ut! Du har så fint hem. Lilla julgranen är så vacker och står prydligt på sin plats ?

 9. Så mysigt! Tänk att jag redan sett så många med gran uppe (som inte väntar med den riktiga som du :)), när det genom alla år känts som tabu att sätta fram den tidigare än en vecka före jul. ? Jag har alltid fått hålla mig till Lucia, men i år kommer den definitivt upp tidigare.
  Brukar annars också pynta lite vartefter och se julmyset växa fram. ☺️

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag har också varit väldigt strikt med när granen ska tas in och kläs, men jag vill inte heller av praktiska skäl ha in den för tidigt. Den får inte börja barra före jul!??

 10. Tack för inspirationen, sjukt jobbig dag idag, du vet när man har fööör mycket i huvudet och är trött där sen innan, och för att göra det ännu bättre så har man två trots-barn hemma fulla med liv? Så julen får komma hit imorgon istället dör idag tänker jag.

  1. Så roligt att jag kunde ge dig lite inspiration!? Jo jag vet precis hur det kan kännas när huvudet verkar helt överkokt alternativt drabbat av en härdsmälta!?

 11. Oj förstår att det blir lite meckande med din hand, men så fint du fixat det, rart att du har lika minigran som står gran =D

 12. Här är det färdigt, älskar att sitta i soffan och titta ut i mitt juliga kök haha!
  Älskar din soffa btw!

 13. Du har fått fram mer än vad vi har & vi är helt klara 🙂 Är mest ljus & sen granen hos oss så det är inte så mycket tomtar & annan pynt.

 14. Vad mysigt du får det, söt gran!
  Jag skulle gärna vilja pynta men jag tror inte jag hinner denna veckan, har mycket att fixa med + skolan som tar mycket tid just nu. Får nog bli på söndag kanske =)

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Ja skolarbete kan ju ta precis hur mycket tid som helst! Men bättre sent än aldrig!?

 15. Jag älskar kakelugnen, måste vara så mysig att krypa ihop vid den när man är kall och jävlig. Sedan att du varit så duktig att pyntat så fint redan 🙂 Köpte en likadan liten gran som jag ställde vid min sons säng så han har lite jul i sina drömmar:)

  1. Tack så mycket!? Ja och det luktar så gott när man eldar också!? Så gulligt gjort av dig att sätta en liten gran vid sonens säng!

 16. Men sååå mysigt! Själv har jag inte hunnit samla på mig så mycket julpynt än så har i princip bara en plastgran ? men vill ha det lika mysigt som er ?

  1. Tack så jättemycket snälla du!?❤️ Plastgranar blir hur fina som helst när man klär på dom mycket kulor och glitter!?

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Du är så välkommen!?❤️ Jo jag släpper försiktigt ut nån liten bild då och då!?

 17. Alltså ditt hem är verkligen fantastiskt vackert. Så fin gran och jag är så avundsjuk på din kamin. Eller heter det vedspis? Strunt samma, fint har du det iallafall. 🙂

 18. Vad mysigt pyntat. Jag är lat och tar upp allt på en gång så jag har redan tomtarna uppe. Ingen gran här än dock. Blir som du skriver 1-2 veckor innan jul ?

  1. Tack så jättemycket!? Det är ju egentligen smidigt att få upp allt på en gång istället för att hålla på och smådutta!??

 19. Oh, du har ju VERKLIGEN lyckats fånga det mysiga med julen! ? Blir avis då det än så länge är helt tomt på julpynt här hemma. Skulle fixat det igår men gick och blev sjuk istället..

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Så himla tråkigt att du blev sjuk! Hoppas att du blir frisk snart igen!❤️

 20. Vilken fin julgran du har! Riktig julig och fin Haha nej kanske inte så bra att plocka fram alla tomtar än man vill ju inte hinna tröttna innan jul. 😉 Synd bara att det känns mer som höst än jul om några veckor…

  1. Tack så jättemycket!? Ja man kan ju tröttna samt tvingas damma dom flera gånger innan jul!? Ja vädret kunde verkligen vara bättre!

 21. Men wow! Jag hade julkänslor, men sen försvann dom lika fort som dom kom. Vet inte asså, tror det är stockholmsvädret som gör det. Hemma i Sundsvall är det iaf frost!

 22. Det är så roligt att se för vi gör alla olika. Jättegulligt med den lilla bordsgranen. Vi kommer inte att ha så mycket julpynt. Stjärnor och/eller elljusstakar finns i alla rum nu. Och en adventsljusstake. Resten får vänta.

  1. Jag tycker också att det är så roligt att se hur andra gör!? Ja jag tycker om en lilla minigranen, och det är så lätt att flytta den om man vill!?

 23. Älskar kakelugnen som du har där hemma fungerar den att elda i?Gud så mysigt du har det och jag blir imponerad över att du klarar av att pynta julgranen med en hand

  1. Tack så jättemycket!? Jag kan använda handen lite nu, men den är väldigt klumpig för att inte alla fingrarna funkar som dom ska. Så det tar väldigt mycket tid. Just den här kakelugnen eldar vi inte i för den står så nära soffan. Men vi eldar ibland i andra?

 24. Sv; jag undrar detsamma. Den var verkligen enorm och skulle inte ha varit vaken enligt min mening nu haha. Men skönt att den är väck nu! 😀
  Ja, super mysig helg tillsammans med min kusin 🙂

  Hoppas att allt är bra med dig! ♥

 25. Det är så mysigt med julgran, har ni riktig eller i plast? Vilket jobb du la ner med att pynta den, då har du verkligen ngt fint o titta på när du ligger i soffan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *