Krångel med stakarna

Krångel med stakarna

Det finns en sak som jag tycker är ett riktigt mysterium! Varje år ställer jag undan fullt fungerande adventsljusstakar när julen är slut. Eller hmm…nån gång lååångt in i januari (eller kanske februari…?). Men när jag tar fram dom igen funkar inte alla. Glad i hågen dammar jag fylld av förväntan av fönsterbrädorna och gör plats mysbelysningen. Men när jag ska tända händer ingenting!

Så börjar årets roliga sökande efter vilken lampa som är trasig. Först blir det att leta efter reservlampor. Om jag inte hittar några – vilket vanligen är fallet – måste jag besluta vilken stake jag ska plundra i väntan på inköp av lampor. Det blir någon av de icke fungerande förstås. Sen skruvas det i och ur och i och ur… För det syns ju sällan vilken som är trasig. Ibland hjälper det inte att byta lampor – staken är stendöd ändå!?

Den årliga proceduren tar sin tid, och varje gång undrar jag varför jag inte har varit smart och köpt lampor i förväg. Så lovar jag mig att göra det inför nästa år, vilket jag förstås glömmer!?

Nu lyser det fint i några fönster iallafall, och jag gör färdigt resten idag. Dessutom delar jag med mig av ett par bilder som togs för ett antal år sedan, och som jag hittade när jag gick igenom en avdankad mobiltelefon.

Jag önskar alla en trevlig helg!?

0

110 svar på ”Krångel med stakarna

 1. Jaaaa varför är det så? Samma problem här med! Kan det vara Nissarna som sätter på dom nätterna under jan-nov för att dom har längtan efter jul?

  Kram

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag verkar visst inte vara ensam om det här problemet!?
   Ha en fortsatt fin dag!?

 2. Haha, det där känner man igen ? Det ska inte vara för lätt, vet du, det är därför ? Så himla fint du har gjort det. Love it! ???

 3. Vad mysigt du har det. <3

  Jag känner igen det problem du beskriver. Vi har nog alla upplevt det. För många år sedan började jag köpa ett par förpackningar med extra lampor varje gång jag köpte nya. Dessa förvaras i kartonger med julsaker, det finns alltid några förpackningar med nya lampor. Och sedan dess händer det ganska sällan att någon ljusstake inte lyser alls.

  1. Tack så jättemycket!?❤️ Jag måste verkligen försöka att bli lika förutseende som du är!? När jag lyckas bli det kommer jag väl inte behöva lamporna. Det blir som när man tar med sig paraply eller regnkläder nånstans – då blir det inget regn!?

 4. Det kanske är en liten nisse som förstör en lampa för att det hör till julen att stöka med allt sånt haha! Helt sjukt att det verkligen alltid är någon lampa som helt plötsligt inte fungerar!

 5. Haha samma här, jag förstår inte hur det kan vara så varje gång! Får se om jag har samma problem iår med eller om jag klarar mig. Vad fint du hade det 🙂 <3

 6. Hahaha jag känner igen det där från när man bodde hemma och förstår att det är så drygt när glömmer det, men tur att det lyser nu hemma hos dig fint.

 7. Oh så fin Kalle Anka gran ni hade, mycket fint och ja alltid är det ngn stake som inte fungear =D

  SV Det var så lite så, det är du värd, Kramar

 8. Bara ljusstakarna kommer upp så ger det, ensamt, rätt ordentligt med julstämning tycker jag.
  Jag har svurit här hemma idag för att jag inte har några julgardiner. Det är så lustigt för jag insåg sen att jag faktiskt har gjort samma sak varje, j**la år. Jag har då aldrig (uppenbarligen) gjort slag i saken och köpt några julgardiner.
  Then again, vad vore livet om man inte sparade på sig några saker att klaga över??

 9. Hahah åh jag känner igen mig i det där sååå mycket! Det är alltid en lampa som inte fungerar och man blir så besviken när man sätter i kontakten och ingenting händer, haha. Man borde ha lärt sig vid det här laget men nepp! Man blir lika besviken varje gång! 🙂 Men när det väl är fixat och klart är det så värt det haha 😀 // Petra Elisabeth

  1. Ja det är en en liten procedur att ta sig igenom, men visst är det värt allt tandagnissel när det är klart!??

 10. Min adventsljusstake slutade fungera förra året. Struntade i fixa det eller köpa en ny x) så nu har jag en julstjärna i fönstret i stället ?

 11. Hööög igenkänning på detta! Likadant med ljusslingan till julgranen.. varför är den som en boll VARJE år???

 12. Jag fattar inte heller den gåtan. Jag ställer ner hela stakar i jullådorna där de är släckta då borde de funka när de ska fram igen. Som tur var köpte jag hem nya lampor idag för jag kände på mig att någon skulle ha trasiga lampor. Så var det också…

 13. Hahaha, jag känner igen det där!!! Precis samma sak händer mig samma år också. Och i mitt fall slutar det alltid med att jag är lat och åker och köper nya stakar, haha… Får hålla tummarna för att de fungerar när jag hämtar ned dem från vinden imorgon 😀

  1. Haha det har faktiskt hänt att jag har förnyat beståndet ibland när oräkneliga lampbyten inte har hjälpt!? Hoppas att dina funkade i år!?

 14. haha samma visa varje år!

  Det är ju lite så med julbord, man vet att man kommer sig övermätt men ändå trycker man i sig för mycket!

  1. Ja Muphys lag är ju inblandad i allt möjligt, så varför inte även detta?? Jag vet inte hur jag ska lyckas hitta tillräckligt bra kvalité, för det verkar inte vara priset som avgör? Dyrare stakar kan börja krångla året efter inköp, medan det finns billigare som strular mindre. Så mysteriet kvarstår…?

  1. Ja det kan nog påverka. Men om man som jag stoppar tillbaka stakarna prydligt i sina kartonger, och ställer in dom i en garderob, så måste det vara något annat som är felet…?

 15. Vi har inte några problem med det alls, tvärtom! År efter år så funkar alla lampor vilket är lite konstigt ?vi tog fram alla igår ?

 16. Jeg syns også det er rart at det er sånn. Kanskje ta ut battereien, lysene.

  Jeg vil bare si at du har kommet langt. Jeg har ikek fått fram adventsstaken engang.

  1. Jag har dock inte kommit så långt som jag hade tänkt mig!? Mina stakar är inte batteridrivna, men kanske kan det vara värt att prova att ta bort lamporna innan de ställs undan!?

 17. Jisses amalia vilken fantastisk gran!! :O Wow!

  Det mysteriet vi hade var hur vi alltid lade ner julgransbelysning fint och ordnat bara för att nästa år ta upp ett hopplöst hårt knutet nystan som man fick sitta och pilla upp.. Vilken pärs. 😛 Man undrar ju vad juldekon pysslar med egentligen i kartongerna när ingen ser..

  1. Åh tackar så jättemycket! 😀 Det råkade slumpa sig så det året att det fanns en riktig Kalle Anka gran till salu, och den utmärkte sig bland alla som fanns! 😀 Den visade sig dock vara så stor att det krävdes en flytt av möbler för att den skulle få plats! 😀
   Ja jag undrar verkligen vad juldekon pysslar med i väntan på nästkommande jul! 😀 Julgransbelysning kan ju vara årets mardröm att reda ut!! 😀

 18. Verkligen krångligt! Jag har en alldeles egen köpt hemma som jag använder förstås, men däremot så fick vi en utav sambons mamma. Vad vi än gjorde fick vi inte lamporna att lysa ?

  1. Haha vi har också säkert tre såna!? Har bytt alla lampor och försökt hitta eventuell glappkontakt och mosade plåtbleck under lamporna. Men absolut inget hjälper!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *