Att tampas med en odåga …

Att tampas med en odåga …

Har du också såna dagar då du tänkt dig att göra vissa saker, men så kommer annat emellan? En sån dag har jag idag. Det började redan på morgonen. Jag tänkte att hästarna skulle få sitt frukosthö i stallet. Det blåste hårt och var förskräckligt väder, och att fylla fodernäten i hård vind innebär att jag får hela ögonen fulla med smulor, medan dyrbara strån flyger all världens väg! Hästarna äter i lite olika takt men ska ut samtidigt. Lilla Mannen äter sakta som en snigel, medan Tempis är helt omättlig och vräker i sig som om varje måltid är den sista. Om jag lägger Tempis hö i ett slowfeedingnät så blir äthastigheten ungefär som de andras. Så det gjorde jag. Men Tempis blev sur när jag skulle knyta nätet, och försökte hindra mig genom att ta tag i min lovikavante. Det är svårt att knyta med en frisk hand och vantar, och Tempis är förskräckligt enveten. Men jag lyckades, och vi blängde lite surt på varandra innan han slängde sig på nätet och jag fortsatte med mitt.

Så var det dags för utsläpp. Igår berättade jag om hur jag kånkade vattenkannor för att fylla upp de stora värmebaljorna i hagarna. Det tyckte den attans illbattingen Tempis att jag gott kunde göra idag också! Så han stirrade retligt på mig och välte baljan. Som om inte det vore illa nog, bestämde han sig för att sparka iväg den! Så den dyrbara och nu tömda baljan rullade iväg, medan den odygdige stirrade mig stint i ögonen. Jag for förstås efter baljan och bar tillbaks den, medan jag schasade iväg odågan. Sen skyndade jag mig mot grinden för att hämta vattenkanna nr ett av ett antal. Pang sa det igen, och jag vände mig om. Baljan var ivägsparkad och Tempis stirrade trotsigt på mig. Det blev ytterligare en repris, som slutade med att jag jagade iväg odågan längre bort i hagen, och därefter löpte efter första vattenkannan.

Om du har orkat läsa hit så kan jag nu berätta att mitt annars ganska godmodiga humör var förbytt till gnisslande ilska. Jag lyckades tillsist få ut nytt vatten, och i skrivande stund hoppas jag att baljan står upprätt på sin plats. Men jag blev trött, svettig, hungrig och inte minst sur. Så där började mina ursäkter för att inte göra vad jag tänkt mig idag. Men det kommer ju en dag imorgon också!?

Idag delar jag ett par bilder på odågan från en dag då han också var odygdig, men då det åtminstone var bra väder!?

0

82 svar på ”Att tampas med en odåga …

 1. Haha, vilken buse! Han vet tydligen hur man prövar mattes tålamod 😛
  Väldans söt odåga måste jag säga, men visst ser han ju busig ut <3

  1. Haha ja han har en räv bakom varje öra, och är väldigt smart dessutom!? Han är väldigt snäll, men samtidigt väldigt egensinnig!?

 2. det som är det härliga med djur, de har verkligen sina personligheter och ingen häst är den andra lik. Kan tänka mig att det blev svårt med din hand och vantar och en hungrig häst.

  1. Ja visst är det härligt att djuren precis som vi har sina unika personligheter!? Ja den kombinationen var inte lätt!?

  1. Haha, ja han ville ha uppmärksamhet och ha lite roligt, och lyckades med båda delarna men på fel sätt!?

 3. Tycker själv alla mina dagar blivit så nu för tiden, får ALDRIG vila som jag tänkt utan en massor av saker behöver göras helt plötsligt

 4. Förstår verkligen din frustration och irritationen alltså! Hade nog känt lite av samma sak, även om det kan ha sin charm i sig, hela situationen!

  1. Ja i stunden det hela utspelade sig så var det en smula ansträngande för tålamodet!?? Efteråt kan man skratta som tur är!?

 5. Ojojoj, där har du en liten utmanare ? En buskille! ? Förstår att det blir extra jobbigt med din hand. Vi får hoppas på att det blir en bättre dag imorgon ? Kram ❤️❤️

  1. Tack! Ja han är smart, har en räv bakom varje öra, hittar på sätt att roa sig, och är kreativ på köpet!? Tur att han är så söt att han blir förlåten för allt!?? Kram❤️

 6. Dagarna blir inte alls alltid som man tänkt sig, har också haft två sämre dagar =(, hoppas på bättre morgondag då är det ju fredag med =D

  1. Tack för förståelsen!? Haha, ja han vet precis hur man roar sig för att få maximalt med uppmärksamhet!??

  1. Ja det har du helt rätt i!? Den här rackaren vet precis vad han vill, men han är jättesnäll och gosig också, och vill mysa och mulpussas!?❤️

 7. Hahha, men vännen<3 Förstår dig verkligen, ibland tryter humöret och då när man egentligen har en stor bägare ska det mycket till innan det rinner över. När det gör det är det inte roligt längre. Hahaha. Kramar <3

  1. Haha tack så mycket snälla du!❤️ Ja den jättestora bägaren blev fylld till kanten där ute i ovädret!? Kramar!❤️

 8. Vilken buse han är ? jag älskar hästar som har sån personligheter. Packa hö i blåst är inget vidare, hoppas att du inte fick gör mycket smulor i ögonen

  1. Ja jag älskar ju också hästar med mycket personlighet, och det kan man nog säga att dom har allihopa!? Det är tur att ingen hör diskussionerna vi har här ibland!? Men så är dom även genomsnälla, gosiga och tillgivna!❤️ Jag fick mycket riktigt ögonen fulla med smulor när jag skulle ut med nästa omgång hö!?

  1. Ja i stunden då allt utspelade sig i ovädret hade jag lätt att hålla mig för skratt, men såhär efteråt kan jag ha roligt åt busen!?❤️

 9. Ja oja, det har varit en sån dag varje dag typ sen lillen kom, haha. Det låter däremot som att Tempis vaknat på fel sida av sin box eller så var han bara på extra bushumör idag! Med tanke på vädret hade han ju dock kunnat välja en annan dag att trilskas med dig.. 🙂

  1. Haha då vet du hur det är!? Ja idag hade han nog vaknat på fel sida, för han var ännu busigare än vanligt – vilket inte vill säga lite!? Såhär i efterhand kan jag skratta åt alltsammans, men ute i ovädret var jag minst sagt bister!?

 10. Men vilken buse, min hund har verkligen busat hela veckan!
  Märker också hur glad han blir varje gång man busar med han. Just nu har han en inflammation så han måste ta det lugnt.. 🙁

  1. Haha ja hundar kan vara hur busiga som helst!? Hoppas att din hund blir frisk från inflammationen snart!<3

  1. Ja det är en riktig buse!? Dessutom är han smart och vet vad han vill! Han verkar tänka mycket mera än vad gemene man tror att djur gör!?

 11. Haha ja även hästar har ju sina dagar då dom är på såna här trotsiga humör. Hoppas han är på bättre humör imorgon och att ni är sams 🙂

  1. Haha ja så skulle det kunna vara!? Men jag gnisslar tänder när jag blir arg, så då blir det en gnisslande ilska!?
   Kram?

 12. Jag hade en sån dag förra måndagen, skulle till jobb men bussen var tidig så jag missade den. Min sambo fick köra mig till jobb och när jag kom fram insåg jag att jag glömt mitt passerkort dessutom. Nä, såna dagar är inte kul. Hoppas idag blir bättre för dig 🙂

  1. Man kan säga att han är smart och vet vad han vill? Han vet att om man knyter nätet får han inte ner huvudet i det som han vill. Han tycker att det är roligt att välta och rulla iväg vattentunnan, och så tycker han om att få uppmärksamhet…??

 13. Haha! Den odågan alltså! Kan förstå att frustrationen var enorm! Här trodde man att det bara var barn som kunde restas sådär, men tydligt går det över hela djurriket, haha! kram <3

 14. Haha åh vad jag känner igen mig, såna dagar har jag allt för ofta. Man planerar dagen till fullo men sen blir det inte alls som man tänkt för det kommer annat emellan. Haha men gud vilken liten buse, inte visste jag att djur kunde busa på det viset, dom är bara för roliga 😉 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *