Besiktad och gjort ett fynd

Besiktad och gjort ett fynd

Idag har det hänt lite minsann. Jag har varit på lasarettet angående handen och träffat kirurgen, arbetsterapeuten och ytterligare en läkare pga att jag fortfarande har smärtor och begränsningar i rörlighet och funktion. Vissa leder är mera skadade än vad man först trodde, och att operera med bra resultat är tydligen väldigt svårt. Jag har fått ännu flera hjälpmedel för det är för tidigt att göra nya ingrepp. Det kan också vara så att en sjukdom har triggats igång i handen, och att operera om den utvecklar sig mera innebär att öppna upp hela fingrarna. Oavsett hur det utvecklar sig, så är prognosen för hur lång tid det tar innan handen är hyfsat bra minst ett år. Så jag får helt enkelt rusta mig med en stor portion tålamod, och traggla på med träning och hjälpmedel.

Efter lasarettsbesöket styrde slumpen mina steg till en affär som hade öppet sin sista dag och sålde ut sina sista varor. Där gjorde jag ett riktigt fynd! Det är nämligen så att jag köpte ett par mysiga tofflor till förra vintern. Men när jag tog fram tofflorna igen visade det sig att den ena är trasig! En liten mus har tagit sig in och gnagt bort sulan under hälen! Bildbevis nedan!? Men idag hittade jag nya varma och sköna tofflor för en hundralapp. Det gjorde mig riktigt upprymd, så jag åkte till affären för att köpa nåt gott för att fira mitt fynd!?

Nu vill jag bara säga något du säkert redan vet: handla aldrig när du är hungrig! Det blev väldigt mycket gott. Glassbyttor, desserter, goda ostar och en chokladask. Och lite mat också. Bra att ha till helgen tänkte jag. Hoppas att något av allt finns kvar till helgen…?

0

103 svar på ”Besiktad och gjort ett fynd

 1. Oh det låter tufft att gå igenom en massa smärta och undersökningar! Hoppas dem kan hjälpa dig!! Håller med om att aldrig handla hungrig haha!

  Hoppas du sover gott inatt! Kram

 2. Vad tråkigt att höra att vissa delar av handen är mer skadad än vad dom först trodde.Hoppas att dom nya hjälpmedlen fungerar för dig och att du slipper ha allt för ont.Usch att det kan ta upp till ett år känns inget vidare kan jag tänka mig.

  1. Tack så mycket snälla du! Ja ett år känns som lång tid, men jag får försöka ha tålamod, träna på och hoppas på det bästa❤️

 3. Det är så roligt att fynda ibland! Älskar det 🙂

  Hoppas handen blir bättre snart, måste vara jobbigt att hela tiden ha ont och inte få relevant hjälp 🙁

 4. Mysiga tofflor behöver man verkligen på vintern. Så retfullt med musen!
  Jobbigt det där med handen. Det krävs förstås mycket tålamod och envis träning. Ursäkta, jag kommer inte ihåg. Är det din bästa hand som det handlar om?

  1. Ja möss är förskräckligt duktiga på att förstöra saker om dom tar sig in!?
   Ja det är högerhanden och jag är förstås högerhänt.

  1. Tack! Jag ramlade och föll nerför en hel trappa. Slog mig lite överallt, men skadade handen värst när jag försökte bromsa fallet med den.

 5. Att handla när man är hungrig är det värsta som finns! Helst ska man ha smällt i sig en rejäl middag innan haha! 😀 För det blir alltid godisköp i såna fall! Men väldigt mysiga tofflor 😀

 6. Låter hemskt det där med handen, hoppas det reder upp sig och blir bättre, antingen med elr utan operation❤️ Haha jag brukar inte heller gå och handla när jag är hungrig för det blir alltid något snabbfixat ohälsosamt o så får man med sig en massa annat extra?

  1. Tack så jättemycket!❤️ Ja det slår aldrig fel – man köper bra mycket mera onyttiga saker när man handlar hungrig!?

 7. Tråkigt det dära med handen 🙁
  Haha håller med dig med att man inte ska handla när man är hungrig, ändå hamnar jag i affären just när jag är hungrig haha och då plockar man ju på sig en massa onödigt gott ?

 8. Sådär såg mina tofflor också ut, fast av flera års användning.. 😛 Gick så långt att mina barn bad mig slänga dem, haha. Då är det väl illa, antar jag..

 9. Vad tråkigt att det tar sån lång tid med händerna :/
  Haha av stackars tofflor! Försöker ha allt i förrådet i plastlådor så det inte ska komma in någon mus! 🙂

  1. Tack, ja det gäller att rusta sig med en stor portion tålamod.
   Jag önskar att jag hade varit lika smart och skaffat plastlådor att förvara saker i!?

 10. Så tråkigt med handen, hoppas att övningarna hjälper något för dig. Vilken bra och skönt fynd du har gjort, dom tofflorna ser ju så varma och skönt ut. Musen kanske var lite hungrig ?

  1. Tack, ja jag får träna på så gott jag kan. Ja den elaka lilla musen var nog hungrig skulle jag tro!?

  1. Vet du hur många gånger jag har brustit i skratt när jag läst den här kommentaren?? Ordet bastanta var hemskt roligt!!?

 11. Håller tummarna att handen läker som den ska. Det får ta den tid den behöver. Huvudsaken är att det blir bra sedan. Bra fynd du har gjort. Jag köper numera bara sådant som är ätbart (dina egna ord) ???

  1. Tack så mycket snälla du!❤️ Ja visst var det ett riktigt fynd!? Ja det är ju mina ord, och jag får äta upp dom också ibland!?

 12. Vad skönt ändå att du fick reda på lite saker så det inte bara står still och du vill komma framåt. Hoppas året går framåt och att det blir bättre. Haha jag är likadan men godsaker är gott 😉

 13. Skulle inte klara mig utan mina tofflor, tog fram dem i september, såååå sköna! Känner igen mig i att handla hungrig, hehe. Gör typ samma, mmm gott, också kommer man hem med halva affären <3

  1. Ja det är verkligen sååå skönt och mysigt att ha tofflor på sig när det är ruggiga tider!? Jotack, halva affären slinker mer än gärna med hem!?

 14. Ett år låter förskräckligt länge det förstår jag. Sorgligt att det ska vara så. Jag hoppas att du bättre snabbare än så.
  Kram

 15. Vet du? Jag tror att det kommer bli bra oavsett vad. Du verkar ha bra läkare som lyssnar på dig och kan ge dig ett ärligt svar, för rehabiliteringen kommer bli lång och du kommer behöva tålamod. Men jag har ändå en känsla av att det kommer bli bättre än vad du förväntar dig om du förstår vad jag menar ❤

  1. Tack så mycket snälla du!❤️ Ja det är en stor portion tålamod och mycket träning som gäller så ska det bli bra tillsist!?

 16. Hoppas dom kan hjälpa dig med handen så du blir bra!❤ Roligt att du gjorde lite fynd, tofflor är alltid så bra att ha. Min sambo har snott mina nu när dom byter fönster hemma det är så kallt på golvet ?

  1. Tack! Ja det var sannerligen inget glädjebesked. Jag får rusta mig med en stor portion tålamod och traggla på med träningen.
   Ja här finns en glupsk liten husmus som äter olämpliga saker!??

  1. Jag ramlade nerför en hel trappa och slog mig lite överallt, men handen skadades allra mest för jag försökte bromsa fallet med den.

 17. Vad tråkigt att handen är mer skadad än som det verkat i alla fall på vissa plan, hoppas att de direktiv och hjälpmedel du nu fått ska hjälpa bättre.

  Så sköna tofflor och nu hoppas vi att musen låter bli dem =D

 18. Tack! Ja dom är riktigt gosiga!?
  Ja det var inget glädjebesked, så jag får rusta mig med tålamod och traggla på med träningen.

 19. Nu har r jag missat (glömt) vad som hänt din hand, men förstår dig till 100 % i sommars kunde jag gå normalt långt i normalt tempo mrd rullator. Idag kan jag gå några få meter med gåbord..

  Det är bra att sätta upp slutmål och delmål och sedan utrusta sig med en stor portion tålamod. Det sistnämnda letar jag efter än. Apoteket hade det inte i lager ?

  Men vilken busig husmus. Dina nya tofflor såg desto bättre ut. Skulle nog värma mina kalla fötter oxå.

  1. Tack så mycket! Det var ju min skumpiga flygtur nerför en hel trappa som ställde till det för mig. Jag kan verkligen förstå att du får kämpa med tanke på hur mycket din hälsa har försämrats på kort tid. Det är verkligen synd att man inte kan köpa tålamod på apoteket! 😀
   Jag får nog hålla med om att de nya tofflorna är finare än de föregående! 😀

 20. Börjar med denna kommentar med en STOR styrkekram till dig. Ett år är ganska lång tid. Men hoppas verkligen att det inte skall behöva ta en sådan lång tid. Att framtida operationen skall gå väl och att tiden för läkning skall gå fort för dig. Hoppas du slipper smärta i handen fina du! 🙁

  1. Tack så jättemycket snälla fina du! <3 Ja jag hoppas att jag ska ha tur och inte behöva vänta ett helt år. Men jag får ha tålamod och träna så gott jag kan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *