Lite energi i höstmörkret

Lite energi i höstmörkret

Nu är den mörka tiden kommen igen. Den som jag fasar för varje år. Mörkret faller tidigt, och dagarna är grå. Det känns som evigheter tills naturen ska vakna till nytt liv igen. Några gula löv lyser starkt mot en grå himmel, men ljuset förmår knappt att tränga igenom de tunga molnen. Det är märkligt vackert i den tjocka dimman, men ändå lite dystert.

Jag har återigen drabbats av baciller, och igår låg jag nerbäddad i soffan under tre lurviga filtar med ont kroppen och frös. Idag fryser jag mindre men är fortfarande dålig, så för att sysselsätta mig lite har jag gått igenom några av årets bilder. Det är en njutning att följa hur naturen vaknade till liv det här året, samtidigt som det väcker en stark längtan efter nästa vår.

Jag är glad att jag har fotat så mycket som jag har gjort. Det ger lite energi att följa hur trädgården vaknade förra våren, och se tillbaka på allt det färgstarka och vackra som badade i ett varmt solsken. Man måste ju försöka att njuta lite av något även om man inte är frisk. Idag delar jag med mig av några bilder som med lite tur kanske ger dig också lite energi😊

82 thoughts on “Lite energi i höstmörkret

 1. Blir också helt nere denna årstid, orkar inte med allt mörker, har dessutom också dragit på mig värsta förkylningen 🙁

 2. Men oh tack för dessa fantastiska bilder! Fröjd för både ögat och själen. Oh vad jag saknar blommor och grönskan! Judt nu känns det lite för mörkt 😏😖

 3. Jag älskar verkligen pioner 😀 Så himla fina de är!! Jag var dock rädd för mammas när jag var liten för det var så mycket myror på dem 😂 Kanske är vanligt? 🙂

 4. Tycker inte heller om mörkret, man blir så deppig. Våren och sommaren är det som gäller för mig. Jag åkte utomlands förra vintern och det var det bästa jag gjort man tankade så otroligt mycket ny energi ❤

 5. Foton kan verkligen förstärka de där minnena man har. Tycker det inte känns allt för längesen som det blommade och alla färger sprakade! Lite märkligt att se nu när jag tittar ut genom ett svart fönster. 🙂

  Krya på dig! ☺️

  1. Tack så mycket!😊 Ja det är det som är så konstigt i år. Det känns som om sommaren var här precis nyligen, och nu är det mörkt!

 6. Jag gillar mörkret, det är som ett mys när det kommer och lägger sig. Är väldigt känslig mot ljus känner jag generellt, så gillar att ha det mörkt haha!

 7. Om man har höstdepression kan det ju vara bra att kika tillbaka till vårens och sommarens händelser via bilder man tagit, det kanske lättar lite på det jobbiga måendet kan jag tänka mig.

  Vad tråkigt att du är krasslig, krya på dig!

  1. Tack så mycket!😃 Ja jag tittar ofta tillbaka på bilder – alltså året runt av olika anledningar – för det ger en liten feelgood-känsla😊

 8. Jag älskar pioner, man tröttnar aldrig på de fluffiga små bollarna!
  Jag brukar alltid på hösten boosta mig själv, köp en blombukett och pynta upp hemmet exempelvis 🙂
  Du får ta och krya på dig!

 9. Åh dessa bilder behövde jag verkligen nu när värdet är så dystert. Jag gillar inte att det blir mörkt så snabbt och jag längtar redan till sommaren haha 🙂 <3

 10. Vilken vacker trädgård du har. <3

  Jag är lite tvärtemot resten av Sverige, och har sällan något att klaga på när det kommer till mörkret. Jag välkomnar det. Tycker att det känns tryggt och jag känner mig inte lika utsatt när jag går ut i mörker som i dagsljus. Jag njuter av den tidiga kvällen.

  Hoppas att du mår lite bättre nu. Drick ordentligt och vila dig fri från bacillerna. Kram.

  1. Tack så jättemycket snälla rara du!❤️ Helt ensam om att välkomna mörkret är du inte, för jag har ytterligare en läsare som kommenterat inlägget med uppskattning till mörkret!😄

  1. Tack!😊 Ja det känns som att man måste försöka se det fina även när det är grått.
   Ja jisses vad bilder man har! Många tusen att gå igenom😄

 11. Ja det där med hösten.. Jag blir alltid deprimerad.. Dock är den vacker i början när löven ändrar färg och är kvar på träden, men när dem fallit så är det som du säger helt dött i naturen… Och mörkret. Tycker det är jobbigt, då jag är mörkrädd.. Tur det finns lampor inne haha!

  Så vackra bilder du tagit! Fick man lite positiva känslor nu till hösten hiih!

 12. Att följa hela naturen när den går från årstid till årstid är lite magiskt tycker jag 🙂 Denna årstiden är jag inte glad för, men höstfärgerna måste jag erkänna är fina 😉

  1. Ja det är lite magiskt att följa årstiderna!☺️ Jag tycker också om höstfärger, men är en riktig sommarmänniska!😊

 13. Helt otroligt vackra bilder 😍 Håller med dig om att hösten är trist, ger tyvärr ökad ångest med allt mörkret men försöker drömma mig bort till vår och sommar 😃 Krya på dig fina du🌺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: