Jag har fuskat!

Jag har fuskat!

Eller heter det så när man bryter mot en egen princip? Jag kan nämligen vara riktigt principfast med vissa saker, och det jag bestämt mig för tummar jag inte på. Men efter gårdagens lasarettsbesök tappade jag väl impulskontrollen lite. Läkningen av handen går inte riktigt bra, och det kan vara mera som är trasigt i fingerlederna än vad man har trott. Så det blir ett nytt läkarbesök igen om två och en halv vecka, och jag behövde muntra upp mig själv lite.

På vägen hem åkte jag till i affären. Det var jubileum och bjöds på provsmakningar av mat och frukt, samt tårta och kaffe. Så en gottegris som behövde tröstäta kunde förstås inte låta bli att låta sig väl smaka! Jag tog min vana trogen den största tårtbiten, och därefter tog jag en till – en nyuppskuren ännu  större!? Efter det skulle man kunna tro att både hungern och sötsuget var stillat, men så var det icke! Och här kommer fusket: Bland butikens alla erbjudanden fanns lussekatter. Såna ska enligt min uppfattning helst ätas till Lucia, och absolut inte före december. Men jag förlorade diskussionen mot mig själv, och när jag väl hade mig besegrad slank 6 st stora lussekatter ner i en plastpåse! Fyyy på mig!!

Idag är det en bedrövligt grå och regnig dag, men jag har haft lite mysmorgon för mig själv här ute i obygden. Först fotade jag hur trist det ser ut i trädgården, och sen gick jag in och åt frukost. En riktig fuskfrukost bestående av lussekatter och kaffe. Snart ska jag äta en portion pasta till efterrätt innan jag ger mig ut i tråkvädret igen. Jag delar med mig av några bilder som jag tagit denna morgon bestående av trädgårdsgrodor som ser lite mopsiga ut, den skräpiga trädgården och min själavårdande frukost!?

0

78 svar på ”Jag har fuskat!

  1. Ja det får vara första och sista gången jag äter lussekatter före december!?
   Ja det är verkligen trist med handen!?

 1. Jag tycker det är helt okej att ibland fuska och bara äta eller dricka det man vill! ibland behöver man tröstäta och då får man se mellan fingrarna lite ? kram❤️

  1. Ja jag är väldigt bra på att äta godsaker för jämnan, men jag ville inte fuska med lussekatter före december!?
   Kram❤️

  1. Nej visst får man inte äta lussekatter före december!!??
   Ja det är verkligen tråkigt med handen!

 2. Håller med om att lussekatter egentligen bör ätas före lucia, för det är en viss myskänsla med det då! Men, som sagt.. Det är väldigt svårt att låta bli för dem är så fruktansvärt goda 😀

 3. Vad tråkigt att läsa att läkningen inte riktigt går som önskat! Håller verkligen tummarna att det inte är så illa som det verkar. Åh lussekatter är så sjukt gott, har även sett att dom börjat sälja chokladtomtar redan. Det är verkligen en last för mig, hur ska detta gå? 😉 <3

  1. Tack så mycket snälla fina du! <3 Chokladtomtar har jag lyckligtvis inte sett ännu! Ja hur ska det gå om man börjar frossa i sig julgotter redan i november?! :D <3

 4. Åh, jag tycker att det mest låter som att du unnade dig lite, och behöver inte alls vara hård mot dig själv. <3
  Lussekatten ropade, vad ska man göra? 🙂

  1. Haha jag unnar mig godsaker nästan varje dag, men lussekatter i november – där går gränsen!!??
   Men som du säger – den ropade!?

  1. Ja att äta lussekatter för december känns verkligen som en stor synd!!? Men ack så gott det var!?

 5. Sitter med ett leende på läpparna här och tänker att du och jag nog skulle komma riktigt bra överens irl. Vi hade ju iaf kunnat fördriva tiden tillsammans på ett riktigt trevligt sätt *host tårta host host*.

  Vad jobbigt nu blev jag jättesugen på tårta!

  1. Haha ja någonting säger mig också det!? Vi skulle definitivt kunna fördriva tiden med att äta tårta och andra godsaker!??

 6. Jag är också principfast! Men gud vad gott med lussebulle.. Jag är så sugen på allt som har med julen att göra men vill vänta lite till så man inte tröttnar så fort 🙁

 7. Ojojoj, vad du har fuskat! Lagbrott (nästan)! ??? Gillar att du åt pasta till efterrätt ?? Tråkigt med handen men hoppas att den läker som den ska och att den snart är helt återställd. Kram ❤️❤️

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja att bryta sina Luciatraditioner är nästan ett lagbrott!?? Pastan var jag tvungen att äta för att jag inte blev mätt på lussekatterna?
   Kram❤️

 8. Idag är min synd-dag och än så länge har jag fått i mig en lussebulle, ostbågar och några godisbitar 😛 Och jag syndar med gott samvete 😛

  1. Ja jag syndar för jämnan, men traditionen att äta lussekatter först i december har jag inte velat tumma på tidigare??

 9. Äsch livet är för kort för att bry sig om det. Ät en till imorgon om du mår bra av det. I helgen får det vara vilket väder det vill, jag måste vara ute!

  1. Ja i år har jag ju redan förstört traditionen att inte äta lussekatter före december, så nu kan jag lika gärna äta såna varje dag!??

 10. Klart man får fuska då det är november!!
  Det är ju såå gott med saffran 😀
  Vad tråkigt det där med din hand, hoppas det blir bättre!
  Ha en fin helg 🙂

  1. Tack så mycket snälla du!? Ja det är så svårt att hålla sig till december när saffran är så gott!?
   Ha en fortsatt fin helg!

  1. Tack så mycket!? Ja jag hoppas verkligen att handen blir helt bra nångång.
   Jag unnar mig mycket, men jag ville verkligen hålla på traditionen att inte äta lussekatter före december!?

 11. Svårt att inte fuska när lussekatter finns på radarn! Och när man får ett sånt besked för den delen. Trist att det inte läker bra!
  Tack och lov har jag inte sett några lussekatter än, för då hade det slunkit ner en eller två eller fler i varukorgen… hoppas jag kan hålla mig till när mitt egna julbak sätter igång.

  1. Ja det är jättesvårt att hålla sig ända tills december!? När jag behövde tröstäta var det helt kört!? Jag hoppas att du lyckas bättre med att hålla dig tills julbaket!?

  1. Nej det är lite tålamodsprövande när läkningen inte går som man vill. Det är både begränsande och smärtsamt.

  1. Tack snälla du!❤️ Ja jag borde bara ha nöjt mig med tårta och låtit bli att bryta luciatraditionen!?

 12. Jösses vilken mängd du åt! Hade aldrig fått i mig allt det där, men jag håller med dig sötsaker är gott. Hoppas verkligen det börjar läka så du blir bättre 🙂

 13. Haha, jag är likadan när det kommer till lussekatter och julmust och allt sådant. INTE före december. Och helst inte före första advent heller. Men jag tycker dock att du var värd dina bullar med tanke på vilken otur du har med handen. Så njut! 😀

  1. Tack så mycket snälla du!? Ja jag håller med om att jag helst inte vill äta eller dricka något julrelaterat före första advent!?

 14. Åh vad gott med lussekatter. Undra om jag får genom att baka det med familjen imorgon, eller om dem tycker de är på tok för tidigt. Haha ??

 15. Jag tycker också att lussebullar hör Lucia till eller åtminstone till adventstiderna. Men jag fuskade också häromdagen och köpte hem några lussebullar. Galet gott till kaffet.

 16. Men gud vad gott med lussekatter! Det måste ju vara något av det godaste som finns 😛 Håller med dig helt ang att inte äta innan Lucia, men jag hade nog förlorat den där diskussionen med mig själv jag med..

 17. Ibland måste man få fuska lite i livet. Gör detta själv och är på diet! 🙂 Har sådana dagar i veckan. Uppskattar det mer om man inte äter det ofta. Fredagen, en gång i veckan äter jag onyttigheter och njuter utav allt möjligt! 😀

  1. Jag äter godsaker nästan varje dag, så för min del handlar det om att bevara traditionen att äta lussekatter till Lucia.

 18. Jag tycker det är helt okej att fuska lite ibland 🙂 Lussekatter är såå gott men jag har inte ätit några ännu, får väl se om jag kan hålla mig tills Lucia eller om jag fuskar jag också 🙂

 19. Åh va gott de lät med alla godsaker i butiken ? Håller med om att mysigast är de om lussekatterna äts i December men de är ju för gott för att låta bli, jag köpte faktiskt också några förra veckan ??

 20. Det är så lätt att ”fuska” speciellt om det bjuds på saker man gillar att äta. Mannen min har med börjat med sina lussekatter här hemma. Jag själv tycker inte om det så mycket, vilket är tur, då får mannen dem för sig själv och inte har en fru som nallar på hans gottis! Ha en härlig lördag!

  1. Vilken tur din man har som får alla lussekatterna för sig själv! Här nallar vi av varandras gottis!?
   Ha en fortsatt trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *