Har du tänkt på en sak?

Har du tänkt på en sak?

Detta inlägg kom till efter ett gott skratt åt Fnulans roande inlägg ”Dagens I-landsproblem”, och jag varnar för att det kanske inte upplevs som helt rumsrent!? Det handlar nämligen om folks kombinerade telefon och toalettvanor – och då menar jag främst nr 2. För sen allas vår kära Smartphone gjorde entré i folkets liv och leverne, tycks många ha blivit betydligt trögare i magen. Den där manicken som pryder nästan var människas hand verkar ha en förmåga att göra tömningen av tvåan till en ibland orimligt tidskrävande procedur!?

Visst kan det säkert vara praktiskt för den som krystande och duttande med fingrarna på displayen råkar missa att delta i hemmets olika bestyr. För medan kampen mot den motsträviga tarmen utkämpas hinner mat lagas, bord dukas och dukas av, disk diskas, och annat som måste vara hjärtskärande att missa. Men är det det värsta med alltsammans? Nej – inte om man har bacillskräck.

För vad är doft egentligen? Jo det är fritt svävande molekyler. I det här fallet bajsmolekyler. Tänk så fint dessa lägger sig som en osynlig film på telefonen, och duttas på med fingertopparna som ett tidsfördriv när  tarmen spjärnar emot?

Har du tänkt på att telefonen blir ganska äcklig av att vara delaktig i allt??

Fnulans inlägg hittar du här:

http://www.fnulan.se

0

74 svar på ”Har du tänkt på en sak?

  1. Ja man vet ju aldrig!? Eller så är var och en immun mot sina egna baciller, och gör nån annan sjuk istället…??

 1. Haha jo det har jag tänkt på någon gång. Apropå det kan jag då ibland tänka på hur när jag var yngre bara hade tvålflaskor och dylikt att läsa baksidan på för att ha nåt att göra där samtidigt. De tog man ju i alla fall inte med sig sen och använde hela dagarna. ?

  1. Det har du ju helt rätt i!? Hur mycket det än vrids och vänds på alla åtkomliga flaskor, så följer dessa inte med ut och t ex läggs på matbordet!?

 2. Hehe…lite skit rensar magen! Nä men klart det är så och är kanske inte det fräschaste alltid. Våra mobiler bär nog säkert på det ena och det andra. Men jag tänker ärligt inte på det så mycket även fast man är medveten om det. Man får se till att hålla god handhygien, för det kommer man långt med 🙂

  1. Haha, ja det sägs ju så!? Dessvärre bidrar ju inte telefonen till god handhygien då den används vid uträttande av behov, och vid tider av magsjuka kan den rentav fungera som en smittspridare!?

 3. Jag brukar tänka på det när jag är hemma hos folk och dom har tandborstarna ståendes på handfatet 😛 Jag har däremot hört att det inte är så farligt så länge man stänger locket medan man spolar. 🙂

 4. Så du följer Fnulan också det komiska är att hon och jag bor inte så värst långt ifrån varandra.Jag har en historia angående att ta med mobilen in på toaletten men hade den med för jag jobbade på ett boende och tappade den ner i toaletten medan jag städade där hos min tant men som tur va så gick det att torka .men mina kollegor hade ett gott skratt efteråt.Ha en underbar onsdag <3

  1. Men fy tusan för att tappa mobilen i toan!!?? Förstår att kollegorna skrattade gott!!? Jag hoppas att det bara var vatten som den plumsade ner i!!?

 5. Tänker på det ibland, och sen tänker jag på alla dom som har sina tandborstar framme och inte i skåp och sen är det ganska chill med telefonen igen ?

 6. Jodå, nog vet jag det. Finns studier på det där, bakterietillväxt-svabbar som gjorts av mobiler.
  Och samtidigt är även jag av det lite mindre äckelmagade släktet som tänker att det nog är ett större problem för många av oss att vi lever ett för rent, snarast än för skitigt, liv. 🙂

 7. Hahaha åh vad underbart! Det har du rätt i 😀 Folk verkar spendera mycket tid på toaletten sedan telefonerna kom in i våra liv haha 🙂 // Petra Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *