Fri som en fågel

Fri som en fågel

Har du också nångång undrat hur det skulle kännas att vara en fågel? När jag promenerade barfota längs stränderna i somras, och kände mig lika fri som fåglarna omkring mig undrade jag just det. Samma vind som rufsade om mitt hår smekte deras vingar då de lättade från stranden. Att flyga måste vara den allra yttersta friheten. Tänk att kunna lätta och sväva omkring med bara himlen runt omkring sig. Att kunna flyga närmare solens värmande strålar, eller längre bort från sånt man vill slippa. När jag nästan andaktsfullt njöt av mina så dyrbara stunder på stränderna, funderade jag på hur det skulle kännas att vara sådär fullständigt fri och obunden. Att inte behöva infinna sig på en viss plats ett visst klockslag fem dagar i veckan, och att inte ha några räkningar att betala. I fåglarnas frihet finns förstås ett måste att hitta mat för dagen, men detta måste har väl alla levande varelser att rätta sig efter.

Igår började jag gå igenom sommarens alla bilder, och det är många. Eftersom jag älskar att fotografera är det tusentals bilder. Det blev som en resa genom vackra minnen. Genom tid och rum och längtansfulla känslor. Jag återupplevde precis alla de ögonblick jag för inte så längesen valde att föreviga, och samma känsla av glädje och vemod som jag kände då kom över mig igen. För när jag tog varje bild visste jag att det underbara nuet bara är nu, och därefter kommer längtan tillbaka.

0

80 svar på ”Fri som en fågel

 1. Jag var naiv under sommaren och tänkte att det kommer vara för evigt..det kommer inte bli kallt och regnigt i år ?
  Så fel jag hade..nu längtar jag också tillbaks ?

  1. Vet du att jag kände likadant, och lyckades nästan inbilla mig att det skulle bli så!? Längtan tillbaka är stark!❤️

  1. Tackar så mycket! 😀 Ja jistanes – mycket miljövänligare sätt att förflytta sig kan väl knappast inte finnas haha 😀

  1. Ja om jag skulle återfödas som något annat än en människa så skulle det nog gärna kunna få vara en fågel! 😀

 2. Absolut har jag det. Fågel är oftast vad jag har som svar på vad jag skulle vilja vara för djur om jag fick välja. Att kunna sväva högt ovanför alla och snabbt komma till platser är lockande. 🙂 Och ja, tänk om man inte behövde bry som om mycket annat än få tag i mat. Bara vara.

 3. Ja det har man tänkt många gånger hur det skulle va att vara en fågel! Kunna skita på alla man inte gillar ? Mysigt att titta tillbaks på bilder. Jag fotar mer på sommaren än vintern har jag märkt, måste nog försöka fota lite mer på vintern också haha

  1. Åh tackar så mycket! 😀 Jag hade inte tänkt på det, men nu när du säger det så funderar jag faktiskt på att göra tavlor av bilderna! Tusen tack för tipset! Kram <3

 4. Både låter och ser härligt ut. ☀Jag har alltid haft en känsla av frihetssökande. Min mamma berättade att jag var typ fem år när jag sa att ”jag önskar att det inte fanns pengar, att jag bara får packa väskan å dra till mormor” (i min väld var det då ut i vida världen, 30 mil bort) ? Kan fortfarande känna lite så ?

  1. Tackar så mycket! 😀 Så du har också varit frihetssökande! 😀 Det var jag också redan när jag var liten. Brukade drömma om att packa lite saker i ett knyte på en pinne och vandra iväg ut i skogen på äventyr 😀

 5. Fina bilder! Ibland önskar man verkligen att vara fri som en fågel inga bekymmer i världen, bara sväva där uppe bland molnen, och alla de fantastiska platser man kan lyckas ta sig till!

 6. Hehe har inte tänkt så, ,men frihetskänslan verkar ju så härlig. Dock är de ju ganska giriga med eller vad man ska säga, de ska ju ha allt, de knycker mat från varandra osv hehe

  Fina bilder

  1. Tackar så mycket!? Ja det har du ju rätt i! Det skulle ju inte vara kul att få sin mat knyckt när man är hungrig!?

 7. Tänk om vi människor bara kunde på låna vingar en dag några få timmar bara för att känna på känslan. Den erfarenheten hade jag gärna fått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *