Motstå frestelse

Motstå frestelse

Säg den skötsamhet som varar för evigt. Inte är det min iallafall. Igår åkte jag dit igen – stenhårt! Jag har faktiskt lyckats låta bli godsaker ett tag, för jag har otroligt nog lyckats stålsätta mig när jag varit och handlat. Finns det inga onyttigheter hemma är jag i regel för lat för att tillverka några i köksregionen. Så det handlar inte om att jag är karaktärsfast när det finns något smaskigt i skåpen.

Men så kan ju saker komma hem utan min medverkan, och då är det kört. När det kommer hem glass med mycket sås och klet i har byttan liksom en magisk dragningskraft på mig, och hur mycket jag än försöker ignorera lockropet från frysen så går det bara inte. Söta saker är ju dessutom uppiggande för stunden – även om det råkar vara en ganska kort stund för min del – så då får jag en ursäkt att riva locket av byttan och fylla skålen till kanten. Om man tar en riktigt stor skål så kan man lägga i mycket utan att den ser smockfull ut, så då ser det iallafall lite bättre ut.

Hursomhelst har jag för stunden ett visst behov av att trösta mig själv, och då får jag en liten go må bra-känsla i några minuter. När sista skeden är svald har den redan gått över. När jag är proppmätt undrar jag varför jag ens åt allt jag gjorde. Men men, nu är det här återfallet avklarat, och jag hoppas att köksskåpen får förbli utan frestelser ett tag.

Ha en bra dag!

0

65 svar på ”Motstå frestelse

 1. Hej Lillan!

  Om du gillar glass borde du blanda till en alkoholfri sangria [ http://soleado.se/alkoholfri-sangria-en-mumsig-sommar-saft/ ] redan idag och servera den som en läskande i stora glas ? eller vinglas ? och sen kommer en lite överraskning… Frukten som legat i sangrian kan också serveras som dessert tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass? Den spanska fruktcocktailen med glass är en perfekt efterrätt.

  Ha en solig dag! ?

  PabloD – Soleado.com [http://soleado.se/]

 2. Åh gud vad jag känner igen mig i det du skriver! Det går verkligen inte att hålla sig borta ifrån det goda om man har något hemma. Jag köper bara ibland något gott men absolut inte ofta 🙂

  1. Tackar!? Ja det gäller att inte ha något hemma! Det är först den senaste tiden jag inte har köpt hem några godsaker?

 3. Så jobbigt att falla tillbaka! Har själv det problemet, försöker ha tillåtna alternativ tillgängliga hemma men när man väl är i butiken så ser man just det där man vill ha men inte bör äta. Så är man fast!

  1. Ja det är inte lätt!? Det gäller att vara mätt när man åker och handlar, för annars slinker det med oplanerade godsaker.

 4. Haha, gillar hur du alltid skriver med glimten i ögat trots allvaret i dina inlägg! Jag känner igen känslan efter att man ätit upp ”frestelsen”. Så länge det är i lagom mängder tycker jag att man kan unna sig lite gott och smått ibland. Det såg härligt ut på bilden!

  1. Tackar så mycket!? Jodå, jag är inte så asketiskt lagd egentligen, utan jag försöker snarare att få slut på ett gränslöst frossande?

 5. Känner i gen det där. Lite för mycket, oj vad svårt!man är nöjd när man äter det goda men sen kommer ångern.. Men jag tänker alltid att när de finns något gott hemma, så ska ju de ätas upp???

  1. Så tänker jag också – att det är lika bra att jag äter upp det goda så jag blir av med det och slipper att läskas??

 6. Jag håller med dig! Har jag ingenting hemma är det lättare att stå emot, hehe.. vad skall man annars göra liksom =) Men är också för lat för att baka något eller liknande (oftast iallafall) och det är väl tur det .. annars hade det gått illa.

  1. Tack!? Ja jag är glad över min lathet beträffande bakning, för den skyddar mig från att frossa ohämmat på fikabröd!?

 7. Stor igenkänning på hela inlägget. Just nu är jag i en fruktansvärd chokladperiod och kan inte låta bli att köpa hem någon chokladkaka när jag är i affären. För att sen undra varför jag åt upp den samma kväll. Hoppas på andra puckar när min förkylning försvunnit.

  1. Tackar!? Ja choklad har också en magisk dragningskraft? Får hoppas att ditt chokladbegär försvinner tillsammans med förkylningen!?

  1. Tack!? Javisst ska man äta gott ibland! Mitt bekymmer har handlat om att jag har frossat i mig godsaker varje dag?

  1. Ja man får liksom bestämma sig för att följa nånting man tror kommer funka, och försöka vara strikt! Det viktiga för mig är att se till att jag inte är hungrig?

 8. Jag lovar att uppdatera med mer hälomat på bloggen! Har några recept och bilder i mappen för bloggen på det så får kanske köra en hälsovecka ??❤️

  1. Ja i nuläget är recepten ofta såna smaskiga frestelser som jag försöker undvika att frossa i mig. Så lite hälsomat vore inte fel!??❤️

 9. Glass är ju så gott ! Då kan jag tid på dig om nyttigare alternativ ! Har du smakat barbells glassarna ??? så goda ??

 10. Ibland är sötsaker omöjlig att motstå, jag är så himla svag för lösgodis… jag hade kunnat äta det varje dag om kroppen mådde bra av det haha!

  1. Nej jag är nog långt ifrån den enda!? Men innan jag försökte få stopp på mitt frossande åt jag onyttigheter varje dag?

 11. Haha känner igen mig i det där. Det fungerar bra så länge det inte finns något hemma. Jag faller mest dit på chips och några speciella kakor. Annars har jag turen att inte vara så förtjust i bullar, bakelser eller plockgodis. Men det är som du säger, lättast när man inte köper hem någonting 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Åh vilken tur att du inte blir frestad av bullar och godis! Men om jag äter ett chips måste jag äta upp hela påsen!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *