Något efterlängtat…

Något efterlängtat…

Det finns väl egentligen många saker att längta efter om man får önska sig alldeles fritt. Just nu längtar jag efter en plats att åka till där man verkligen får uppleva lugn och ro – hela tiden. Det har blivit allt svårare att hitta någonstans att frilandscampa, för det har kommit upp skyltar på nästan vartenda favoritställe om att man inte får övernatta eller campa med husbil, och ibland inte ens parkera. Så drömmen om att återvända till tystnad, avskildhet och att leva i naturen blev inte riktigt infriad.

På dagarna kan man alltid söka sig till tysta, lugna och vackra stränder. Man kan känna sig som om man är långt ifrån civilisationen även om den finns inom ganska nära räckhåll. Det är precis det jag vill och behöver just nu. Men kvällarna som var tänkta att få känna sig sådär lite ett med naturen har blivit något helt annat. Campingplatser är allt annat än tysta. Det spelas musik och lyssnas på radioprogram från tidig morgon till sen kväll. En del är högljudda långt in på natten, och andra tidigt i ottan. Det är tyst en stund mitt i natten. På ställplatserna har det varierat hur livat det har varit, men den så efterlängtade tystnaden har inte velat infinna sig.

Så nu funderar jag för fullt på vart man kan åka om man vill ha lugn och ro på riktigt. Om man vill njuta av tystnad och naturens ljud om kvällarna. Det finns så många fridfulla och avkopplande ljud i naturen som försvinner i den ”bullermatta” som folk skapar. Ljud som vinden i träden, vågor som stillsamt rullar in mot stranden, en porlande bäck, insekter, fåglar och vilda djur. Det är ljuden av livsnjutning i sin allra renaste form. Egentligen är det väl kanske rena vildmarken jag tänker på. Det skadar ju inte att få känna sig lite äventyrlig också 🙂 Så nu ska det funderas ut vart husbilen ska styra kosan härnäst.

På bilderna ser du fina stränder på Österlen och en ställplats där det har tillbringats ett antal nätter.

 

 

0

4 svar på ”Något efterlängtat…

    1. Jag hoppas det! 🙂 Har åkt till samma ställen år efter år, och konstaterade att husbilar inte är välkomna på favoritställena längre. Det gäller att lyckas hitta nya ställen 🙂 Mvh

  1. Gud vilka härliga och rofyllda bilder! Man behöver sådana platser att åka till ibland. Hoppas du hittar något mysigt ställe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *