Något vardagstrist som blir roligt

Något vardagstrist som blir roligt

För ett antal år sen tyckte jag att det var roligt att laga mat. Inte all sorts mat får jag väl erkänna, för makaroner och korv t ex tröttnade jag på för längesen. Men det var roligt att hitta på lite speciella och ibland lite festligare rätter, och att bjuda hem vänner på middag.

Men med tilltagande arbetsmängd och resor år efter år – vilket kom att krympa ner min fritid – blev matlagning en nerprioriterad syssla. Jag ville helt enkelt få lite tid över för fritidsintressen. Det är absolut inte så att jag har levt på skräpmat i åratal, nej tvärtom. Jag har ätit vanlig vettig husmanskost på olika lunchrestauranger, köpt närbutikens ”hemlagade” mat, och lagat hyfsat nyttig mat när tid och lust har funnits. Men tyvärr tycker jag numera att vanlig vardaglig matlagning är ganska trist. Jag får väl hoppas att jag ändrar mig med tiden.

Men det finns tillfällen då jag tycker att det är roligt och rentav mysigt att laga mat, och det är när jag bor i husbilen. Då finns det massor av tid att fördriva, och då känns det kul att laga maträtter med mycket grönsaker i på gasspisen. Den begynnande måltiden på bilden ser kanske inte så läskande ut, men den blev riktigt god 😉

22 svar på ”Något vardagstrist som blir roligt

 1. Håller med om att mer vanlig mat, så som makaroner & korv är man lite trött på att laga! Jag älskar att laga mat, större maträtter, med mer arbete nedlagt i 🙂 Det är otroligt roligt!

 2. Enda gången jag tycker det är kul att laga mat är om man bjuder någon på mat, annars är det rätt trist haha. Det är faktiskt mysigt att laga mat när man campar! 🙂

 3. Jag kan också tycka att det är roligt att laga mat, planera och äta den sen. Det är riktigt mysigt. Speciellt ifall man lagar mat till familjen eller så. Men som du säger så är det extra roligt när man har gott om tid på sig 🙂 Hoppas du får en bra kväll 😀 // Petra Elisabeth

  1. Ja visst är det mysigt att planera, laga och bjuda på en god middag! 😀
   Ha en jättebra dag! 🙂

  1. Jag önskar att jag kunde tycka att det är rogivande. Men då får man ju till att börja med inte ha bråttom vid spisen!?

 4. Idag lyxar jag till gröten. Att göra små fina saker för sig själv. Nötter och bär i havregrynsgröt, finns det nåt godare?

  1. Vilket bra tips!? Det har jag aldrig provat! Det är tur att man kan få idéer när man själv är fantasilös!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: