Något skönt jag skulle göra oftare

Något skönt jag skulle göra oftare

Visst är man bra på att lova sig själv saker ibland? Åtminstone är jag det. Men frågan är om man håller sina löften. Jag brukar oftast göra det, men ibland blir det inte mycket av dom. Det slog mig plötsligt när jag tog ett bad. Så vad har ett bad med saken att göra? Jo, när jag låg där i det varma vattnet och njöt som bara den, så insåg jag hur längesen det var jag badade senast. Nu är det ju tack och lov inte så att jag vansköter min hygien. Nej det är helt enkelt så att jag brukar ställa mig i duschen för att det går fortast. Sen har ju elräkningarna inte alltid varit så jätteroliga heller, så det har rått sparsamhet med varmvattnet. Men nu behövde min lekamen få någon belöning för sitt hårda slit, och denna belöning blev just ett bad.

Men åter till ämnet. Det här om att lova sig själv saker. Det var just det jag gjorde för längesen, närmare bestämt år 2020. Då lovade jag mig själv att regelbundet ta långa och sköna bubbelbad som en del i att bli ännu bättre på att ta hand om mig själv. Jag behöver fortfarande bli ännu bättre på det. Så hur gick det då med det där löftet? Tja, det är nog fortfarande så att badkaret oftare är dammigt än blött. Men ibland kommer det till användning, såsom nu när jag kände mig allmänt mör, ruggig och frusen. Dock får jag lov att erkänna att regelbundenheten har uteblivit.

Jag tror att jag får göra ett omtag med det här löftet, för det är det helt klart värt. Den här gången blev det drygt 2,5 timmar i det ljuvligt varma vattnet, med massage av nacke, axlar och rygg. Jag njöt något så hiskeligt mycket när jag gled omkring i badskummet i stearinljusens sken, och lyssnade på musik. Jag ägnade mig rentav åt att meditera en stund, och det var så otroligt avkopplande. Det var med yttersta motvilja jag klev ur badkaret, med russinskrumpna fingrar – precis som när jag var barn.

Bilderna i inlägget är tagna med immig och dålig mobilkamera, så bättre bilder har säkert dom flesta sett. Men det är vad som bjuds, och hellre det än inga bilder alls;)

Här kommer ett par länkar till en liten del av musiken jag lyssnade på, och som är otroligt vacker:

https://open.spotify.com/track/2z4g8aECmkShCmDlKWu6Dx?si=m6BTAjMFQtO_e5SMG3ERJA

https://open.spotify.com/track/0npxM0XehJZFAcei8s9n4X?si=zL8-bjMDQ9a3ykEwGk1XlA

 

Nedan finns det gamla inlägget där jag skrev om mitt löfte till mig själv.

Något skönt jag ska göra oftare

 

Gör du något speciellt för att ta hand om dig själv?

0

20 svar på ”Något skönt jag skulle göra oftare

 1. Det är underbart att bada! Vad skönt att värmen håller sig så länge, jag har bara badat i badkar där vattnet blir kallt ganska snabbt och då vill jag ju inte ligga kvar. Här är varma bad inte aktuellt, vi har inget badkar, däremot tar jag mig en lång och varm dusch när jag vill ha lite extra värme på kroppen.

  1. Ja fy för att ligga länge i kallt badvatten! Det är lika obehagligt som ett varmt bad är skönt :D’ En riktigt varm dusch är inte så dumt det heller.

 2. Vi är alldeles för dåliga på att ta hand om oss själva. Ett bad gör så gott, och det finns SPA på mitt gym. Tror du jag utnyttjar det? Inte så ofta jag borde.

  1. Ja ett SPA tänker man ju att man ska vilja nyttja så mycket som möjligt, men det är väl med det som med badkaret.

 3. Vad skönt med ett varmt bad! De där löftena om att ta bättre hand om sig själv alltså, varför är de så svårt att hålla? Jag klarar max två veckor sedan faller det bort.

  1. Ja såna löften kan lätt bli en färskvara. Man behöver ha en stark viljestyrka för att få till en kontinuitet.

  1. Ja det är som det gamla talesättet att man saknar inte hästen förrän spiltan är tom.

 4. Vad härligt det såg ut, förstår att du njöt av det. Att bada är definitivt underskattat, man känner sig lite som en ny människa efteråt. 🙂
  Jag brukar också passa på att meditera i badet, när kroppen ändå är så avslappnad. <3

  1. Ja man känner sig verkligen som en ny människa efteråt tycker jag 🙂 Så härligt att du också mediterar i badet <3

 5. Jag brukar unna mig saker. Bland annat gå på bio när jag har möjlighet. Däremot har det blivit dyrt. Idag ska jag gå på bio men har betalt biljetten med poäng. Annars hade jag inte haft råd att gå på bio.

  1. Bio är verkligen trevligt, roligt och avkopplande att gå på. Men som du säger är det dyrt, så bra att du kan betala med poäng.

  1. Ja det är verkligen bra för välbefinnandet på flera olika sätt. Men elpriset har varit starkt bidragande till att jag inte har badat så ofta.

 6. Så härligt med bad! Ser så mysigt ut på bilderna .) *ler*
  Kan nog lätt bli så att man lovar sig saker, men att det inte blir gjort. Men bra att du kom på det iaf<3 Det är aldrig för sent att börja 🙂 eller fortsätta 🙂

  Vi har tyvärr inget badkar, men unnar mig andra saker 🙂 *ler*

  Hoppas du haft en fin måndag! Kram<3

  1. Tackar så mycket! Ja det är extra mysigt när man släcker lamporna och tänder stearinljus. Med musik till blir det ett riktigt balsam för själen 🙂
   Så bra att du unnar dig andra saker 🙂

   Hoppas att du har haft en fin start på veckan! Kram<3

 7. Så skönt att ligga i ett varmt bad njuta av massage, tända ljus & lugn musik.
  Man behöver ibland stå för sina ord till sig själv. Att unna sig själv saker. Att ge tillbaka till kroppen.
  Jag är inte uppvuxen med badkar. Min sambo hade det i lägenheten som jag flytta in i när jag flyta till han. Men låg typ aldrig där. Men att stå i vaarm dusch eller sitta i bastu är heller inte så tokigt. Jag tycker bilderna är bra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så mycket! Ja du har så rätt i det du skriver – man behöver ge tillbaka till kroppen. Det är väldigt kloka ord som man bör leva efter.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 8. Håll det där löftet för dig så länge du bara kan!

  Åh vad jag skulle kunna göra saker för ett badkar under vintern märker jag nu. Nu när vi flyttade i höstas så gick vi från badkar till dusch. Och även om duschar också är sköna så är ju bad något som kan få vem som helst att bli en ny människa. Har dock läst om uppblåsbara badkar som går att köpa. Då förvaring i denna bostad inte är så bra för en sån där plastbalja för vuxna som finns att köpa.

  Så nu är jag väldigt avundsjuk på dig men är glad för att du tar hand om dig!

  1. Ja jag ska gå in för att hålla det här löftet, för man känner sig verkligen som en ny människa efter ett långt varmt bad. Jag visste inte att det finns uppblåsbara badkar, men det låter ju som en väldigt intressant idé. Jag hoppas att ett sånt badkar kan funka hemma hos dig:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *