Något skönt jag ska göra oftare

Något skönt jag ska göra oftare

Tänk att man kan se något bra man har varenda dag, utan att tänka på att det finns där – mitt framför näsan. Men eftersom jag ska bli ännu bättre på att ta hand om mig själv, ska alla möjligheter nyttjas. Så vad handlar detta om? Jo, det handlar om badkaret! En ytterst vardaglig sak i hemmet som oftare blir dammig än blöt. Nu kanske det är på sin plats att nämna att jag inte är någon snuskmaja som inte håller mig ren? Nej det råkar bara vara så att det går fortare att ställa sig i duschen. Men finns det något skönare än att sjunka ner i ett varmt bad när man känner sig lite frusen och ruggig?

Hursomhelst, nu har jag tagit tag i saken, och årets premiärdopp varade i hela två timmar! Jistanes så skönt och avkopplande det var att ligga och njuta med tända ljus! Stundtals blev det bubbel på högtryck för att mjuka upp framför allt nacken. Däremellan lyssnade jag på riktigt vacker musik. När jag låg där och nästan skrumpnade som ett russin, lovade jag mig själv att regelbundet ta långa och sköna bubbelbad.

Jag hade tänkt att visa fina lite ”spa-aktiga” bilder på denna storslagna begivenhet. Men så blev det förstås inte!? Jag fotade med min immiga och för stunden ganska osamarbetsvilliga telefon, och resultatet blev ett svagt upplyst mörker! Nåväl, om man höjer skärmens ljusstyrka till absoluta maximum, kan man kanske skönja mina fötter…?

För att kompensera för mina urusla foton delar jag med mig av musiken jag lyssnade på. Den är så otroligt vacker, och jag brukar lyssna på den vid tillfällen då jag vill koppla av och njuta☺️ Det kan t ex vara när jag ska sova eller när jag sitter och gör smycken. OBS! Den låter allra bäst med hörlurar, men om någon vill kolla lite snabbt vad det är jag delar så låter det inte illa utan.

https://youtu.be/NTCvgP6PBQ4

 

https://youtu.be/w90Ud5078n4

 

Vad gör du när du verkligen vill rå om dig själv, njuta och koppla av??

0

50 svar på ”Något skönt jag ska göra oftare

 1. Att ta ett avkopplande bad är så skönt. Med varmt vatten och skum det är ju det härligaste som finns ju. Jag tar ofta bad och känner mig mer avslappnad. Att ta hand om sig själv är väldigt bra att göra med ett bad 🙂 kan säga att mitt badkar också blir lätt dammigt även fast vi badar ofta ?

 2. Det är precis som du säger. För sällan man tar sig ett bad, men så skönt det är. Fick badsalt i min kalender och varenda gång jag ser påsen tänker jag att nu är det dags, men tror du jag gör det? Näää 🙂

 3. Åh badkar är ju så himla härligt ! Det är konstigt det där , när man har badkar som använder man det inte så mycket , och när man inte har ett så vill man ha ett och bada hela tiden ! 😀 vi har tyvärr inget badkar , men skulle så gärna vilja ha , för det finns inget skönare än att bada:)

  1. Javisst är det konstigt! Om vi inte hade haft badkaret skulle jag också alltid ha tänkt att jag vill bada! 😀

 4. Åh! Här är jag verkligen tvärtom. Jag hatar att ställa mig i duschen och lägger mig hellre i badkaret trots att vårt är ett jacuzzikar och tar 45 minuter att fylla upp. I vårt nya boende har vi inte något badkar alls, men det ska vi nog kunna ordna efter en tid för det är verkligen fantastiskt att bada.

  1. När du nämner det så tror jag att tiden det tar att fylla karet kan vara en sak som gör att det oftast står oanvänt. Man hinner ju gott och väl duscha under tiden? Och så skulle säkert elräkningen skjuta i höjden av att använda såna rejäla mängder varmvatten varje dag!?

 5. Det har du alldels rätt i, det är inte ofta man tar sig tid till att bada badkar.. Men om jag gör det så blir det aldrig längre än 45min – 2h, då hade jag löst ut i vattnet ? jag lyssnar oftast på storytel om jag tar ett bad?

  1. Haha det var nära att jag gjorde det också!? Men det är superskönt att ligga och lyssna på nåt bra!?

 6. Vad mysigt med tända ljus medans man badar =) det ser så mysigt ut du har =). Håller med att det är avkopplande att ligga i badet =)

 7. Är de något jag saknar sen jag flyttade hemifrån så är det badkar! För som du säger att bara lägga sig i ett varmt bad när de är ruggigt ute och man är frusen är det bästa som finns! ❤

 8. Låter verkligen underbart och välbehövligt! 🙂 Själv har jag nog inte ro att ligga i badkaret mer än 20 minuter on the top.. :p

 9. Det ser super härligt ut även om bilderna var mörka. Badkar är verkligen underskattat. Saknar det så otroligt mycket. 2 timmar hade jag gärna tagit hehe.

  1. Ja det är underskattat av många! Jag kan förstå att du saknar det! De två timmarna gick mycket fortare än vad man kan tänka sig 😀

 10. Jag önskar nästan att jag tyckte om att bada. Har så svårt att bara ligga stilla och inte göra något mer än typ tio minuter. Vi har precis kastat ut badkaret eftersom det aldrig används, haha.

  1. Men då kanske det blir så att du börjar längta efter att bada pga att badkaret inte längre finns kvar, haha 😀

 11. Åh det är ju underbart att bada! Tyvärr tog dom bort mitt badkar under renoveringen så nu har jag bara dusch… innan badade jag alltid någon gång i veckan då jag tycker det är så avkopplande ?

  1. Ett vanligt skumbad med en god bok tycker jag är riktigt skönt!? Jag kan rekommendera varmvatten för natten. Min blev lite mindre ond nu, så jag kommer bada igen när det onda blir värre igen (är skadad efter en älgkrock).

 12. GUD vad underbart och så avundsjuk jag blir! Jag vet inte hur ofta jag säger till min sambo att jag önskar att vi hade badkar. Tända ljus, sätta på en bra podd och ligga där och slappna av i någon timma eller två hade jag behövt 🙂

  1. Ja det är hur skönt som helst! Du kanske kan övertyga sambon om att ni ska skaffa ett badkar??

 13. Det låter så himla skönt att krypa ner i ett varmt bad men jag har aldrig riktigt uppskattat det. Blir så rastlös och måste liksom göra något annat samtidigt men böckerna blir alltid så blöta 😉 När jag är på spa fungerar det med bad men då har man oftast någon att prata med. Önskar verkligen jag kunde uppskatta ett riktigt härligt skumbad med tända ljus och fin musik.

  1. Ett tips är då att införskaffa ett badkar som det ryms två personer i, för då kan du ha sällskap när du badar med ljus och fin musik?

 14. Du gjorde helt rätt i att ta ett bad. Ibland önskar jag att jag hade ett badkar speciellt när jag fryser. Men du har rätt det går snabbare med dusch. Men skönare med bubbelbad 😉

 15. åhh gud vad jag blev sugen på ett bad nu, vet inte när jag badade i ett badkarr senast haft dusch i alla lägenheter jag bott i efter ja flyttade hemifrån ??

 16. åh så härligt att kunna ligga i badet och bara njuta med lite tända ljus det är verkligen en lyx om något 🙂 jag själv har inget badkarl men brukar åka hem till mamma och låna hennes 🙂

 17. Det låter alltid så underbart när andra badar badkar. Men jag har så svårt för att bara ligga där och göra ingenting. Vi har ett badkar hemma men jag duschar alltid bara. Just för att jag har så svårt att göra ingenting kanske jag skulle göra det lite oftare.

  1. Ja det har du nog rätt i? Man kan behöva träna på att göra ingenting, eller så kan man läsa i badet så gör man någonting?

 18. Oj så avis jag blev nu, jag har inget badkar… Brukar passa på när jag är i Göteborg hos min kompis Mia men det är ju inte varje dag direkt… Tycker du gör rätt i att bada oftare, särskillt denna årstid <3

  1. Ja jag måste ju passa på att göra det, när jag är så lyckligt lottad att jag har ett badkar hemma!? <3

 19. Åh badkar är något jag skulle vilja äga! Jag har alltid sagt det till sambon – vid nästa flytt ska vi ha badkar! Vi har flyttat tillsammans tre hela gånger och aldrig har vi fått ett badkar på köpet eller utrymme för ett ^^, trist. Förhoppningsvis blir det ett badkar vid fjärde flytten hehe 😉

  1. Men så synd att ni inte har lyckats få ett badkar vid någon av era flyttar! Vi har haft turen att det antingen har funnits badkar, eller utrymme så att vi har kunnat skaffa ett. Jag ska hålla tummarna åt er om det blir en fjärde flytt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *