Tankar i den stormiga natten

Tankar i den stormiga natten

Milde tid vad det stormar ute. Vinden ryter runt huset, och hjälper tankarna att hålla mig vaken. Jag är egentligen trött och vill sova, men i huvudet snurrar det runt allt möjligt både natt och dag. Min stackars hjärna är så trött att den känns mosig, men tankarna är hänsynslösa mot den. Tänk så praktiskt det skulle vara att ha en avstängningsknapp någonstans på huvudet. Då skulle jag trycka på den och stoppa karusellen innanför pannbenet.

Jag kan tänka att jag borde vara ganska luttrad nu vad det gäller prövningar i livet. Dom har ju faktiskt duggat ganska tätt senaste åren. Men nej, när det seglar upp något nytt och oväntat på horisonten spinner de små grå igång i full fart. Jag gör så gott jag kan för att inte måla f-n på väggen, men tankarna analyserar från alla synvinklar det går att betrakta situationen. Jag kan inte berätta vad det gäller, men nu har jag bestämt mig för att ge mig till tåls och förvänta mig att det går bra. Och så får jag väl hämta stekpannan och slå mig i skallen så att det tystnar där inne. Nu får det vara nog med tankar i den stormiga natten.

Får du också svårt att sova när det känns motigt eller osäkert?

0

28 svar på ”Tankar i den stormiga natten

 1. Jag är tacksam att jag sover bra. Visst händer det att jag vaknar för tidigt, vid både 4 och 5. Då låter jag dagen börja, tänker att kroppen är utvilad. Men det blir en riktigt slowstart de dagarna (som är få).

 2. Förstår vad du menar med att tankarna snurrar för mycket. Ibland skulle man nästan ha en stänga av knapp på hjärnan 😉 *ler*

  Hoppas det inte är nåt allvarligt!

  Massa kramar!

 3. Jag sover också väldigt dåligt när det är mycket omkring mig. Ja fy vad det har varit storm, jag har trodde att min balkong ska flyga iväg. Jag tror att vi lär oss något efter varje prövning som vi får vara med om i livet. Jag tror att allt som händer en hänger ihop med alla val vi gör

  1. Ja jag tror som du att man lär sig något av prövningarna man går igenom, hur meningslösa dom än må kännas i stunden. Sen kan det ta tid att se lärdomen, och allra helst när det händer saker som känns rentav grymma.

 4. Känner igen mig så väl med vad du säger, en sån där knapp skulle jag oxå vilja ha. Det är alltför ofta som tankarna snurrar runt i skallen, tankar som man inte vet vart man ska göra av någonstans.

 5. Ja det finns inget som kan hålla en vaken att det känns motigt eller osäkert. Känner igen det där att vara trött men hjärnan håller en vaken. Det skulle vara bra om man hade en avstäningsknapp så man kunde stänga av huvudet.

  1. Nej det är verkligen så. Man kan vara precis hur trött som helst, men tankarna lyckas ändå hålla en vaken.

 6. Ja, det blåste rejält mellan torsdag & fredag här. Fredag kväll kom det snö ❄️?.
  Jobbigt att ha tankar dom snurrar. Hoppas det blir bra. Å hoppas att din hjärna lugnar sig ❤️. När det snurrar för mycket i min hjärna så har jag med svårt att slappna av & sova. Jag skulle vilja stänga av det jag inte behöver ta in eller lyssna på. Ävff ett n stänga av när tankar blir för mycket. Det blir som det blir ändå ?.

  Ta hand om dig vännen & va rädd om dig❣️?

  1. Tack så jättemycket! Ja det skulle vara skönt att kunna stänga av det man inte vill ta in eller lyssna på också. Tv:n, radion, datorn mm kan man ju lyckligtvis stänga av. Men sånt som någon säger till en, eller sånt som händer som är svårt eller omöjligt att påverka, tar man ju till sig varesig man vill eller ej.

   Ta hand om dig och var rädd om dig du också vännen??

 7. Jag förstår dig helt. Har läst din blogg och tror att vi har en liknande situation. Mina tankar rusar också, man blir mindre tålig för varje ny grej som händer (när olyckorna liksom dumpas på en). Jag försöker ge mig själv tillåtelse att tänka och känna det som tänks och känns, att låta tankarna och känslorna rusa kan också vara ett sätt att hantera det. Och man går ju trots allt upp varje dag och kämpar på för sin egen och sina näras skull. Jag skickar över en digital kram och hoppas att du får en period utan oförutsedda händelser, så att du får chans till återhämtning. Livet, alltså! Du skriver vackert om det.

  1. Tack så jättemycket snälla du! Ja tåligheten reduceras till nästan intet när man knappt hinner pusta ut mellan livets prövningar. Jag ger också mig själv tillåtelse att känna och tänka, för jag tror att man behöver vara i kontakt med sina känslor och bearbeta saker. Sen vore det ju otroligt skönt om livet kunde flyta på någotsånär bekymmersfritt så pass länge att man hinner återhämta sig varaktigt också.

   Kram!<3

  1. Ja det kan nog vara en förklaring. Dessutom finns det ju utrymme för hjärnan att styra in sig på bekymren, för den är ”ledig” från sånt den måste ägna sig åt på dagtid.

  1. Ja det kan vara både meningsfulla och meningslösa tankar som håller en vaken, och sämst sover jag av dom oroade tankarna.

 8. Jag blir tvärtom. Jag flyr in i sömnen när saker är jobbiga, men jag sover ju inte särskilt bra då. Vi oväder däremot, alltså blixt och dunder – då sover jag väldigt bra.

  1. Ja man kan ju bli väldigt trött av att ha det jobbigt, så det är synd att man inte sover bra när sömnen behövs som mest.
   Jag brukar också sova mig igenom åskväder, vilket förvånar mig?

 9. Jag känner igen mig i det där faktiskt, speciellt då jag var sjukskriven i utmattningssyndrom och var på en arbetsplats med dålig arbetsmiljö. ta hand om dig vännen hoppas du kan sova bra snart <3 <3 och slipper alla tankar och all annan skit.

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja milde tid vad en utmattad hjärna låter tankarna härja fritt. Ja nu vill jag slippa både sömnbrist och bekymmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *