Så efterlängtad och välbehövlig

Så efterlängtad och välbehövlig

Det är verkligen tur att det är våren som närmar sig och inte hösten, för det är väldigt mycket att hantera i livet nu. En av de saker som håller näsborrarna över ytan är just vetskapen om att våren är riktigt nära. Jag behöver verkligen ljuset för att få ork till allt, och lite värme gör livet lite mindre arbetsamt. Det ska bli så skönt att slippa köra tunga skottkärror med ved i uppförsbacke till huset, även om det är en av alla sysslor som besparar mig utgiften för ett gymkort. Det ska också bli skönt att slippa använda pannlampa till utomhussysslorna om kvällarna. Så våren är så efterlängtad och välbehövlig.

Men hur mycket jag än har att göra i livet, så har jag alltid varit noggrann med att dokumentera vårtecken. Så även detta år. Det går inte att undgå att se när t ex små blommor tittar fram, och då fotar jag dom – hur oansenliga dom än må vara. Det är så underbart att se hur nytt liv  börjar spira bland de torra resterna av fjolårets grönska. Nya tider och det förflutna möts här i nuet. Trädgården ser rufsig och tufsig ut men det gör inget. Det viktiga är att den vaknar igen.

Jag tar mig också en liten stund ibland till att sitta vid vattnet på tomten. Det är så rogivande att se och höra hur det som var ett tjockt snötäcke forsar förbi. Det här att kunna flika in en liten stund av andrum bland allt man har att göra betyder så mycket, om man vill hålla i längden. Jag har ju tyvärr erfarenheten av att braka ihop totalt med mig i bagaget, så jag varken kan eller vill köra på oavbrutet som förr.

Nu ska jag ta tag i återstoden av dagen. Det finns en hel del att beta av, och jag lär inte ta rast utomhus igen denna dag. Det blåser nämligen så hårt och kallt att näsan blir illröd när jag går ut.

Jag önskar alla en fin fortsättning på dagen!

0

24 svar på ”Så efterlängtad och välbehövlig

 1. Vi är alldeles för duktiga på att bara köra på utan återhämtning. Tror vi alla behöver ljuset, och värmen nu. Som jag längtar.

  1. Ja det är lätt hänt att man bara kavlar upp ärmarna och kör på, hur slut man än känner sig. Det som ska göras betas av. Men det går inte i längden.

 2. Härliga vårtecken som du fotat. Jag gillar särskilt den sista bilden. Jag har inte sett ett enda vårtecken än förutom min syren. Ser ut som att den redan fått knoppar vilket känns lite tidigt. Eller? Ska nog ta med mig systemkameran ut. Jag längtar också efter vår men min anledning är lite annorlunda mot din: jag tar examen som specialistundersköterska.Jag hoppas på att det snart blir lite lugnare i ditt liv. Du har verkligen mycket omkring dig som tar mycket energi på alla sätt och vis.

  Kram

  1. Tack så jättemycket snälla du<3 Åh så roligt att du tar examen i år! Det är verkligen något att se fram emot. Ja det skulle vara skönt att ha det lite lugnare i livet, men som nuvarande prognos ser ut så kommer jag att ha mycket omkring mig även detta år.

 3. Underbart med vårtecken!
  Sjunger Lena Ph:s Om igen med kören. Tänker på texten:

  ”Som att se när is blir till vågor på sjön. Att hitta blommor som har växt under snön. Förflyttar jag berg med min tro, att det som spiras ska gro.”

  1. Ja det är väldigt olika i detta avlånga land. Nu har jag även sett att flyttfåglarna har börjat komma tillbaka.

  1. Wow det tidigt att se vitsippor. Så lyckosam har jag inte varit här ännu. Dom får jag nog vänta ett tag till på att få se.

  1. Ja det ska jag absolut göra! Dock regnar det idag, vilket är ett mindre njutbart tillskott till leran.

 4. Ja, nu börjar våren synas på riktigt. Vi har tagit de första promenaderna i bara gympaskor. Snödropparna blommar och krokusen börjar komma. Så himla härligt!

  1. Men åh så härligt att krokusen blommar där du bor! Jag skulle nog kunna gå i gympaskor jag också, men har inte kommit mig för att göra det än:)

 5. Håller helt med dig! Nu behöver man ljuset och mildare dagar. känns som vintern varit såå lång .. 🙂
  Förstår vad du menar, har med brakat för några år sen. var rädd om dig<3
  Jag har bytt portal och bloggar på blogg.se nu. Varit såå mycket strul med Nouw.

  Trevlig helg och kramar!

  1. Tack så mycket!<3 Ja tänk om våren och sommaren kunde kännas lika långa som hösten.
   Då besöker jag dig där istället. Jag har förstått av många att det är mycket strul med Nouw.

   Jag önskar dig också en trevlig helg!<3 Kramar!

 6. Håller med! Det är tur att vi är på den sidan om året. Att det ljusa kommer sakta tillbaka ☀️????????å att vi har det framför oss. Mm ska bli skönt när man slipper ha på sig mycket kläder.
  Det är kul att hitta vårtecken ????. Rogivande att sitta & höra vatten porla ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Ja det här att inte behöva ha på sig så mycket kläder är något som jag verkligen ser fram emot. Att få ta fram sina shorts igen framöver ska bli underbart 🙂

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 7. Jag gläds också åt att våren närmar sig och tittar ivrigt efter vårtecken. Några blommor har jag inte sett än men på dagens promenad såg jag små ludna vide.
  Bra att du tar dig tid att stanna upp och njuta av vårens framfart.

 8. Ja återhämtning och lugna stunder är såå viktiga dem med, annars blir vi slutkörda<3
  Dock inte lätt att göra aktivt alla ggr när det finns mycket att stå i.
  Hoppas du fått tid till återhämtning i helgen! 🙂

  Så härliga bilder på vårtecken<3 Det har hunnit bli mer vår hos dig tror jag, här är det fortfarande snö/is på gården, men iaf mindre än innan 🙂 *ler*

  Massa kramar!

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja det kan ofta vara lättare sagt än gjort att ta sig dom välbehövliga stunderna för återhämtning. Men den här helgen har jag fått hyfsat med återhämtning 😀

   Jag tycker att man kan se minskande snö och is som ett vårtecken! 😀

   Många kramar!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *