Godare än godis

Godare än godis

Vad roar man sig med en sen kväll på landet? Ja det finns allt möjligt att göra, men igårkväll hängde jag som en apa i ett träd och plockade bigarråer. Jag var på väg ut till hästarna för att godnattmysa en stund i hagen, och råkade gå under en bärfylld gren. Jag visste inte om bären var riktigt mogna än, så jag provsmakade ett. Milde tid så gott det var! Mycket godare än godis faktiskt. Så när det var färdigmyst i hagen blev det att hämta en bunke och en stege. Jag gillar inte att stå på stegar, så min man fick stå nedanför och hålla i den så den inte skulle välta.

Efter mycket plockande och nästan lika mycket ätande var bunken full med söta och saftiga bär.  Jag ville förstås fota den fantastiska skörden trots att det egentligen var för mörkt för att fota. Min man ville dessutom fota mig med bären som jag så ivrigt hade plockat. Så här kommer bilder från denna stund av vardagslyx 🙂

Nu ligger bären på en bricka så att de inte ska mosa varandra. Det blir nog att göra lite yoghurtglass med bigarråer i idag. Det ska ju va lite gött å leva – eller hur? 😀

Ha en härlig fortsättning på sommaren! 🙂

0

30 svar på ”Godare än godis

 1. Själv har jag aldrig ätit bigareåer eller hur det nu stavas. Men de ser väldigt goda ut så förstår att du inte kunde stå emot att plocka en hel bunke. Här har vi svängande väder. Imorgon ska jag hem. Då blir jag hemskjutsad imorgon av mamma och hennes man.

  1. Ja dom är så söta och goda att man helst vill man plocka rent på varenda gren:) Så det är dags för dig att åka hem. Här har vi också ombytligt väder, och hoppas det blir bättre.

 2. ja det är man inte bortskämd med, men så galet gott. Det är sådana gånger jag önskade att jag hade en trädgård.

  1. Ja det är verkligen galet gott! En trädgård är guld värd när man kan skörda godsaker.

  1. Åh så mycket gott ni har ätit! Ja jag tycker att det är en lyx att kunna gå ut och plocka godsaker. Vi har krusbär och hallon också, men blåbär finns inga i närheten.

 3. Så mysigt med hästgos. Håller med om att frukt ibland är godare än godis. Så stora och fina bigarråer ni har. Här där jag bor finns bara sådana där ”surkörsbär” så det blir inte mycket plockande då. Har ett eget träd faktiskt men plockar aldrig. Det får bli fågelmat istället…. Tycker det är klokt att mannen höll i stegen, det är så lätt att den välter om oturen är framme.

  1. Ja det är himla mysigt. Ja söta bär tycker jag är godare än godis, men surkörsbär tycker inte jag heller så mycket om. Vi har såna träd också, men dom bären blir mestadels fågelmat. I år är dock även dom bären sötare så jag har ätit en del.
   Ja stegar är lömska, och jag vill inte få flera fallskador. Så jag klättrar bara om någon håller stegen.

  1. Ja det ger en riktig sommarkänsla, och det känns lyxigt att kunna plocka söta goda bär 🙂

  1. Ja bären är supergoda och glassen blev jättegod den också. Ja det är så avkopplande att mysa med hästarna.

 4. Jag gillar inte heller att stå på stegar. Men för sådana godsaker hade jag också tagit mod till mig och klättrat upp.

 5. Bigarråer som är så gott, inte ätit några än i år, får nog kolla det nästa gång vi beställer varor.

  Ha nu en jättefin söndag.

  1. Ja det är bland det godaste som finns tycker jag. Jag är så glad att kunna plocka i trädgården, för dom brukar vara dyra att köpa.

   Ha en jättefin söndag du också!

 6. Det är verkligen underbart gott med bigarråer! Jag älskar körsbärsglass, men har aldrig gjort någon själv. Det låter väldigt gott med yoghurtglass med bigarråer så njut lite åt mig också ???? En riktigt fin skörd och jag förstår att en hel del hamnade direkt i munnen! Jättefin bild på dig och skörden! Hoppas du får en riktigt fin söndagskväll! Kramar ❤️

  1. Tack så jättemycket snälla du!<3 Ja det är otroligt gott. Yoghurtglassen blev rentav godare än jag väntade mig, sådär frisk och läskande med riktigt mycket smak 🙂 Jag äter och njuter gärna lite åt dig också 😀

   Jag önskar dig en riktigt fin fortsättning på söndagskvällen! Kramar!

 7. Vi har bigarå-träd här hemma på gården så plockade jag med häromdagen, så gott 🙂 *ler*
  Så mysigt att plocka bär! 🙂 Förstår att du trivdes då<3
  Längtar tills våran hallonbuske är mogen och redo att plockas av, har börjat mogna men bara några enstaka än 😉
  Så fin bild på dig och bären<3

  Hoppas du får en fin vecka 🙂
  Kramar!

  1. Tack så jättemycket!<3 Så härligt att ni också har bigarråträd 🙂 Det är ju så himla gott att gå ut i sin trädgård och äta sig mätt på bär 😀 <3
   Jag väntar också på att hallonen här ska mogna. Några stycken har gjort det hittills, men jag vill ha bär så det räcker till en paj 😀

   Jag önskar dig också en fin vecka! 🙂 Kramar!

  1. Då håller jag tummarna för att ett hus med trädgård och goda bär väntar dig och familjen snart 🙂 <3

  1. Ja det är härligt att ha godsaker att skörda i sin trädgård, och de här bären är så himla goda!

   Jag önskar dig också en fortsatt skön sommar. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *