Ibland blir det inte som man tänkt sig

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Vid det här laget skulle vi ha varit i rullning med våran gamla husbil. Det var planerat att vi skulle ge oss iväg när jag kom tillbaka från retreaten som jag skrev om i förra inlägget. Vi hade ingen detaljplanering för vart vi skulle åka, utan snarare en riktning vi tänkte följa. Vi hade smugit igång med att packa bilen för avfärd, och det kändes som vanligt förväntansfullt. Men ibland blir det inte som man tänkt sig.


Min man som fortfarande har rejäla sviter efter olyckan förra våren, har blivit i ännu sämre skick pga vårdens slarv i samband med senaste operationen. Jag kommer inte gå in på några detaljer, utan skriver bara att han har tillfogats ännu en skada. Den gör honom ännu mera begränsad, och han har ännu värre smärtor än förut. Så nu väntar ytterligare en komplicerad operation som inte skulle ha behövts, och väntetiden är längre än vad som är lämpligt. För att få en känsla för om det kunde funka att ge oss iväg på en tur, blev det att provsova en natt i husbilen hemma på gårdsplanen först. Men det funkade inte för han fick för ont. I huset har han en säng med den bästa komforten det gick att köpa, men den kan vi ju inte ta med oss. Vi får se om vi lyckas ge oss iväg lite senare i sommar eller inte.

Så det har huvudsakligen blivit att vara hemma och ta det lugnt. Förutom ett par träffar med vänner, så har det blivit mycket målande. Vädret är minst sagt omväxlande mellan regn och solsken, och det blåser som om det vore höststormar redan. En dag som synes nedan var det varmt och vindstilla så jag bar ut alla målarprylar i paviljongen. Men det satte sig insekter i oljefärgen hela tiden, och sen kom regnet. Så det är enklast att vara inomhus och måla.

Nedan är en akvarell som jag gjorde klart häromdagen

Nu ska jag försöka mig på att använda våran lilla nyinköpta glassmaskin för första gången. Det ska bli jordgubbsglass om den funkar bra.

Jag önskar alla en härlig fortsättning på sommaren! 🙂

0

40 svar på ”Ibland blir det inte som man tänkt sig

  1. Ja det är kul att kunna experimentera med olika smaker. Ja det är tråkigt, så vi får helt enkelt ta det som det kommer denna sommar (också).

  1. Ja det har varit jobbigt ända sedan förra våren, så det är oacceptabelt att vården ställer till det så att saker blir värre.
   Ja jordgubbsglass är en av mina favoritsmaker.

 1. Oh vad tråkigt att höra att mannen är sämre än innan och varit med och fler grejer. Synd att vården så många ggr slarvar och det inte blir helt bra pg a dem. HOppas att det ska lösa sig för er.
  Samt sådant väder har vi med haft, den rikigt sommaren försvann. Så fint du målar.

  1. Tack så mycket! Ja det har slarvats flera gånger, och med sånt som borde sitta som rutin i ryggmärgen på de som utför vården. Han har fått flera skador pga vården, och det är helt oacceptabelt. Hoppas han får möjlighet att bli bättre snart.

 2. Så tråkigt att höra att din man har fått ytterligare en komplikation.
  Jag hoppas att det går snabbt för honom att få sin operation.

  Vilken vacker tavla du har gjort. För mig utstrålar den kvinnlig styrka.
  Kram

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det, för det var bl a vad jag hade i åtanke när jag målade tavlan.
   Ja det är verkligen tråkigt, och väntetiden att få skadan reparerad är tyvärr lång.
   Kram!

 3. Vad tråkigt att din man har blivit sämre på grund av slarv i vården hoppas att denna operation ska göra han bättre <3 håller med dej det känns som att hösten är här redan till och från

  1. Tack! Ja det är verkligen tråkigt och så onödigt, men vi håller tummarna att nästa operation återställer senaste skadan.

 4. Åh vad tråkigt. Fattar inte vad som hänt med vården… Är ju också kritisk. Hoppas han får hjälp snart då ingen ska behöva ha ont.

  1. Ja det är så otroligt tråkigt. Fattar inte heller vad som har hänt med vården. Det är tyvärr inte endast en gång som det har slarvats på skadliga sätt med honom.

 5. Så tråkigt att ni inte kommer iväg med husbilen men så smart att provsova en natt innan ni skulle åkt. Glassmaskinen kan du göra mycket spännande med tänker jag.

  Vilken fin målning du skapat

  1. Tack så jättemycket! Ja vi tänkte att det är nog bäst att testa så man slipper vända hem direkt.
   Ja det kommer bli många experiment med smaker 🙂

 6. Vad tråkigt att ni ej kom iväg som planerat . Hoppas din man kryar på sig inom kort och att ni orkar komma iväg inom kort.

  Fina tavlor! ????

  1. Tack så jättemycket! Ja det var tråkigt. Tyvärr lär det ta lång tid innan han blir bättre, men vi får se vad som händer

 7. Tråkigt att det inte funkade så bra i realiteten för det ser fantastiskt skönt ut att kunna stå ute och måla! Tråkigt att höra om din man…. hoppas att ni kan åka iväg med husbilen vid ett annat tillfälle.
  Men hoppas att glassen blev god!

  1. Ja det var tråkigt så vi får ta det som det kommer denna sommar (också). Ja det är skönt att vara ute och måla, så jag hoppas stormvädret lugnar sig snart.
   Glassen blev god! 🙂

 8. Nä. Det blir aldrig som man har tänkt sig. Drygt för din man. Skit vård. Hoppas att ni får den vård som ni behöver snart. Vad fin tavla! Mjukglass är så gott!

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tackar så mycket! Ja det är otroligt drygt, och vården har orsakat så mycket smärtor, problem, besvikelse och frustration. Man kommer dit för att bli helad och läkt – inte för att få ännu flera skador och sänkt livskvalitet.
   Ja glass är så himla gott!

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

  2. Så fint du målar! Synd att det ska bli komplikationer pga. bristfällig kompetens inom vården, så som jag förstår det. Hoppas att han får sin operation snart och slipper känna sig allt för hämmad! 🙂

   1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja det är otroligt synd. Hoppas verkligen att väntetiden på operation inte blir så lång som vi har fått höra.

 9. Vad tråkigt att ni inte kunde komma iväg med husbilen. Och det är förfärligt att vården gör sådana misstag att det behövs ännu en operation.
  Hoppas ni ändå får det skönt hemmavid. Vilka fina målningar du gjort!

  1. Tack så mycket! Ja det är verkligen förfärligt, och tyvärr inte det enda allvarliga slarvet som har skadat honom. Ja vi har det vilsamt och skönt, även om vi förstås hade velat åka iväg hemifrån lite.

 10. Tråkigt att det inte gick som planerat. Men ändå skönt att ni märkte det nu och inte halvvägs någonstans upp i landet

  1. Ja det hade inte varit roligt, så det var därför vi tänkte att det var bäst att provsova en natt.

 11. Så tråkigt att läsa för eran skull, hoppas ni kan komma ivåg senare i sommar<3 Men viktigast är ju hans -och ditt mående<3
  Blir så ledasen för er ( och hans skull ) att han fått skador pga vården .. så ska det verkligen inte få vara :/ Men vet av egna erfarenheter att vården inte funkar bra alltid. Tyvärr ..<3
  Så bra att du har konsten att ägna dig åt, det kan ju verkligen vara en bra distraktion med, så känner iaf jag det 🙂

  Vi kom hem igårkväll varit iväg på äventyr. Kommer ett inlägg senare om det<3
  Var rädd om dig och er! 🙂

  Kram<3

  1. Tack så jättemycket<3 Nej man ska verkligen inte behöva bli skadad av vården, och när man blir det är dom inte sugna på att ta sitt ansvar.
   Ja jag är så tacksam för att jag har konsten att ägna mig åt, för jag älskar att måla och teckna 🙂

   Så roligt att du har varit iväg på äventyr! 😀 Det ser jag fram emot att läsa om.

   Jag önskar dig en härlig fortsättning på sommaren! Kram<3

 12. Men vad trist att höra att han blivit sämre och att ni inte kan ge er iväg, att det skulle kunna ha lindrats om inte de hade slarvat i vården – man blir ledsen av att höra sånt. Smart att ändå testa att provsova hemma för att se om det gick – då är man ju ändå hemma. Hoppas för er skull att det löser sig med operationen och att han får hjälp snabbare än planerat i alla fall även om det inte hjälper semestern

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja det är verkligen trist när vården gör någon sämre än vad han redan är. Vi hoppas också att operationen inte drar ut alltför mycket på tiden, för väntelistan sägs vara väldigt lång.

 13. Det är ju tragiskt när sjukvården ställer till det, oftast fungerar det väl men ibland blir det bara ”pannkaka” av alltihopa.
  Hoppas det går att få ordning på allt detta nu.

  Hoppas ni kan komma iväg nästa sommar iallafall.

  Ta hand om er.

  1. Ja när det gäller min man så har det blivit pannkaka ett antal gånger sedan olyckan. Ibland verkar högra handen inte veta vad den vänstra gör, och ibland undrar man om vissa delar i utbildningen hoppades över. Men vi hoppas att det går att åtgärda det dom har ställt till, och hoppas verkligen att han är bättre nästa sommar.

   Ha det så bra!

 14. Så ledsamt att din man har farit så illa inom vården! Min mamma ramlade och bröt lårbenet när min yngsta lillebror var liten och när de opererade henne så hamnade något fel så hon fick otroliga smärtor, så de fick bryta upp benet och operera om henne. Detta ledde sedan till att hon blev sjukpensionär redan vid 40-årsåldern. Jag håller tummarna för att din man blir hjälpt av nästa operation så ni kan fortsätta med era husbilsresor framöver!
  Så duktig du är på att måla! Jag älskar egentligen att måla, men sedan jag blev sjuk så har jag inte hittat tillbaka till målningen så tuberna med färg och dukarna ligger här hemma och väntar på mig. Hoppas du får en riktigt fin helg! Kramar ????????????

  1. Tack så jättemycket! Men så tråkigt att även din mamma har råkat så illa ut inom vården. Det verkar inte så ovanligt som man vill tro, och viljan att ta ansvar verkar inte finnas. Man får ta strid och göra sig obekväm. Men vi hoppas att operationen ska gå bra, och att han slipper vänta så många månader som det sagts.

   Så roligt att du också älskar att måla:) Mina målargrejer fick paus i åratal, för jag hade knappt ingen fritid och då försvann även inspirationen. Sen blev jag sjuk samt skadade mig i en fallolycka så bl a handen fick opereras. Men efter lång tid och stora mängder rehabträning funkar den hyfsat bra, så nu målar jag igen. Hoppas att du också hittar tillbaka till målandet igen<3

   Jag önskar dig också en riktigt fin helg! Kramar!<3

 15. Jättefin akvarell, du är verkligen duktig. Hoppas att ni kan komma iväg senare, och att ni då bjuds på mer stabilt väder än vi haft senaste tiden.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Ja vi får väl se hur det blir framöver. Men oavsett vad som sker så skulle det vara trevligt med stabilare väder:)

 16. Gud så kul med en egen glassmaskin 😀 Hade mer än gärna velat ha en själv.

  Jag beklagar att vården cpat sig så, jag blir ju ledsen för eran skull 🙁

  Kul att få åka iväg så där 🙂 Jag ser verkligen framemot att få läsa om de vännen. Kram ❤️

  1. Ja det är inte alls dumt att kunna göra glass när man vill 🙂 Ja vården har tyvärr slarvat gång på gång. Vi får se om vi tar oss iväg i sommar, men om det skulle bli så kommer jag skriva om det. Kram!❤️

 17. Det är ju skit att han blivit värre av behandlingen i vården. Förstår så klart att det alltid finns risk för human error även i vården, men ju mer en hör av de som drabbas illa desto mer försvinner ju tryggheten och tilliten. Hoppas verkligen han blir bättre snart, dels för husbilsturen men framför allt för att ert liv ska kunna styras av er själva.

  1. Tack! Ja det är ju tyvärr ganska många misstag och slarvigheter han har drabbats av från vårdens sida. Om det vore en sak en gång, men misstagen började direkt och fortsatte. Men vi hoppas att nästa operation ska göra honom bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *