Så är den äntligen här

Så är den äntligen här

För några dagar sedan skrev jag att jag ska återuppta en gammal vana, nämligen att skriva dagbok. När jag skrev inlägget hade jag ingen bok ännu, och tittade efter en som kan ge mig inspiration att skriva. Det gick fortare än vad jag trodde att hitta en, och att få hem den tog inte många dagar det heller. Nu är den här och den är redan tagen i bruk. Det blev en svart bok med en drake präglad på omslaget, och jag kände så fort jag såg den att den vill jag ha! Det känns roligt att ha kommit igång med dagsboksskrivandet, och jag hoppas att känslan håller i sig. Det ryms inte så mycket text på varje sida, för boken är i A5-format. Men det gör inget, för då behöver jag inte känna att jag ”måste” fylla långa sidor.

Boken kommer inledas med mina mål för 2023. Det blir först de övergripande stora målen, som jag delar upp i mindre mål för hur de stora ska uppnås. Jag började skriva ner målen i en lista innan boken kom, och renskriver därefter listan in i början av boken. Snyggt, prydligt och lättöverskådligt ska det vara – inte klottrigt och otydligt. För detta år ska jag inte endast se till att jag kan gå tillbaka och läsa och minnas saker. Jag ska också följa upp målen, och se till att livet leder dit jag vill. Och det här året får inte livet sätta några flera stora feta krokben,  för det har jag fått nog av.

Såhär ser den ut – boken som ska fyllas med mina ord, tankar, känslor, handlingar, drömmar, planer och mål.

**************

Nedan finns en länk till inlägget om att jag ska återuppta en gammal vana:

Att återuppta en gammal vana

0

34 svar på ”Så är den äntligen här

 1. Lycka till med målen för 2023! Inspirerande bloggpost, som fick mig att börja fundera på att ta upp dagboksskrivandet igen. Följa upp är viktigt och, enligt mig, är det också viktigare att komma ihåg att ibland är resan viktigare än målet. Älskar din ljusstake och måste fråga var du har köpt den?

  1. Tack så jättemycket! Ja resan kan absolut vara viktigare än målet, och kan ge så många värdefulla lärdomar, insikter och upplevelser. Jag har för mig att jag skickade efter ljusstaken från Nemesis Now, och har inte sett att det finns såna till salu nu. Men det finns liknande på Emp och Amazon.

 2. Vad roligt att du har börjat skriva dagbok. Smart att skriva målen i början och dela in dom i mindre mål. Det blir det oftast lättare att uppnå dom stora målen som man har valt. Dagboken är jättefin

  1. Tack så jättemycket! Ja det gäller att man serverar sig själv målen i lagom stora tuggor, så att dom inte bli övermäktiga att uppfylla.

 3. Så snygg den är. Förstår att du ville ha den när du såg den. Jag håller med dig om att man inte behöver skriva flera hela sidor. Själv var det länge sedan jag skrev dagbok.

  1. Tack så jättemycket! Ja det känns som det kommer vara lättare att upprätthålla vanan att skriva, om det inte är så många rader att fylla.

 4. Så fin dagboken är och ja nu får man verkligen hoppas att 2023 kommer bli ett bra år med inga käppar eller krokben i vägen

  1. Tack så jättemycket! Ja det här att skriva för hand är jättebra träning för finmotoriken i handen.

 5. Så mysigt att skriva och i en nästan lite gammal hederlig dagbok. Jag skriver mycket dagbok och gjort i alla tider. Inte varje dag men när jag känner att jag vill och behöver.

  1. Ja den är som en gammal hederlig dagbok, så det känns sådär mysigt som förr att skriva i den.

 6. Åh så fin bok! nästan andäktigt att skriva på första blanka sidan kan jag tänka mig. Lite som när jag hade en papperskalender tidigare i livet, det var väldigt speciellt att skriva in de första anteckningarna. Lycka till med skrivandet!

  1. Tack så jättemycket! Ja det var nästan lite andäktigt att sätta första orden på pränt. Det var nästan så jag fick lite beslutsvånda vad jag skulle börja med att skriva.

 7. Vad bra att du hitta en dagbok snabbt & att du fick hem den snabbt åxå ?.
  Den var fin ?
  Ska bli kul att följa upp hur det går för dig med dina mål & dagboks skrivandet.
  Bra att den inte är för stor. Då det blir för stor utmaning att fylla sidorna som du just säger.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

  1. Tack så jättemycket! Ja när det blir 2024 så vill jag inte behöva skriva upp samma saker igen, utan jag vill pricka av saker i år?

   Ta hand om dig och var rädd om dig du också!?❣️

 8. Super snygg dagbok. Jag skrev mkt förr så har datum och minnen skrivna från6:an till gymnasiet och många av de händelserna minns jag.

  1. Tack så jättemycket! Så himla roligt att du kan gå tillbaka och läsa så mycket, och även att du minns mycket.

 9. Kul att du hittade en bok så snabbt – håller med om att man vill ha en som inspirerar en att skriva också, och kul att du skriver dagbok måste vara så kul att kunna läsa senare vad man tyckte, kände och skrev just då. För mig är bloggen lite som en dagbok – att kunna blicka tillbaka till vad man gjorde då

  1. Ja det är jättekul att ha börjat skriva dagbok igen. Det ska verkligen bli roligt att kunna gå tillbaka i tiden och läsa och minnas.

 10. Vilken fin dagbok du har! jag är likadan som du, lägger jag undan saker så glömmer jag bort det.
  Förr skrev jag väldigt mycket dagbok när vi tex var ute och reste, det är superkul att läsa nu så här långt i efterhand. Så mycket som jag inte minns och/eller blir påmind om. Saknar lite att jag inte gör så längre, men bloggen har väl ersatt det till viss del.

  1. Tack! Ja resedagböcker är så himla roliga att läsa! Plötsligt minns man detaljer om sånt som är bortglömt sen åratal. Ja bloggen fungerar som en slags dagbok för många.

 11. Vilka helt OTROLIGA dagböcker. Jag skriver också dagbok, sedan år och åter år tillbaka, men i A4 Paperstyle-böcker, olika färger men samma modell år ut och år in. Nu är de nästan en inredningsdetalj för de börjar bli så många! 😀

  1. Tack så mycket! Så roligt att du har skrivit dagbok så länge att det har blivit så många böcker. Jag ser fram emot att fylla massor med böcker med minnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *