När det sjunger på sista versen

När det sjunger på sista versen

Just nu är det en väldigt kluven tid. Det är färgglatt och vackert samtidigt som det är blött och lerigt. Himlen växlar mellan gyllene och smutsgrått ljus. När det är fint ute vill jag inte gå in, och när det är ruskigt ute vill jag inte gå ut. Vissa dagar betraktas bäst genom fönstret, men så blir det ju aldrig när man har djur. Nej hur regnigt och blåsigt det än är, så är det bara att trampa fötterna i gummistövlarna och ge sig ut. Men det är de kära fyrfotingarna värda förstås.

Nu sjunger naturens skönhet på sista versen, och det är en riktigt vacker sådan. Hur mycket jag än avskyr det dagliga regnandet, så blir det iallafall ännu vackrare de stunder när solen tittar fram. Blommorna jag planterade har tyvärr frusit ihjäl under några kalla nätter, men några rosor blommar ihärdigt fortfarande.

Det är inte så gott om frukt i år som det var förra hösten. Då dignade trädens grenar av så mycket frukt, att det var ett under att dom inte gick av. Men det finns tillräckligt för att både två- och fyrfotingar ska kunna höstfesta lite. Hästarna äter gladeligen frukten som den är, medan vi föredrar den i en pajform. Naturligtvis med stora mängder vaniljsås!😆

Ibland har jag svårt att slita blicken från utsikten genom fönstren. I såna stunder brukar jag nästan förundras över att jag har lyckan att få se ut på så mycket skönhet. Och bäst av allt – att jag kan gå ut och befinna mig mitt i allt det vackra. Det gäller att suga i sig ordentligt av alla fina intryck, för snart har skönheten bytts ut mot mörker, smutsbrunt och kyla. Sånt som jag verkligen avskyr. Men snart är inte nu, så jag klamrar mig envist fast i nuet av den sista versen.

Jag önskar alla en härlig dag!😊

52 thoughts on “När det sjunger på sista versen

 1. Förstår varför du har svårt att slita blicken från ditt fönster 😀
  Så otroligt vackert du har det
  Ja hösten är så otroligt mysig men så sjukt kallt men sen varmt nästa timme
  Man vet inte riktigt hur man ska klä sig längre
  Så vackra dina rosor är

  Kram

  1. Tack så jättemycket!😃
   Jag håller verkligen med om att det är svårt att välja rätt kläder! Jag brukar växla mellan att frysa, svettas och vara dyngsur😣

   Kram!

 2. De senaste dagarna har det varit så grått och regnigt. Men jag försöker ändå att njuta av alla vackra färger som ändå finns omkring mig. Ja, förra året var det verkligen mycket frukt på träden. Så pass att de som hade trädgårdarna la ut påsar och sedan satte en stor skylt med texten varsågod och ta på.

  1. Ja jag såg att det stod fruktlådor och skyltar vid en del trädgårdar i samhället. Hos oss är det ingen som bara råkar promenera förbi, så frukten skulle ruttna i en låda. Men det går åt en hel del här till bakning mm, hästarna samt de hungriga rådjuren på vintern😊

 3. Det har verkligen vart grått länge nu, minns knappt när solen var framme sist. Så tråkigt att blommorna gav upp efter kalla nätter, men vilka överlevare rosorna verkar vara 🙂

 4. Åh vad jag älskar ditt mysiga inlägg! Verkligen höstligt! Åh vad mycket frukt! Förra året vart det ju absolut inget. Värmen tog ju över! Usch!

  1. Haha ja regn är bra, men det är skönt att slippa bli blöt för jämnan. Regnkläder svettas man sig blöt i istället😄

  1. Tack så jättemycket! Ja det är helt klart värt det, och motion är väldigt nyttigt och nödvändigt😃
   Ha en fin dag! Kram

 5. Rosene dine er så vakre. Du burde ta dem inn, så de kan glede deg inne i varmen. Husk at regnet er godt for naturen, etter tørken for to år siden trenger vi alt det vannet vi kan få.

  1. Tack så mycket! Ja jag borde ta in rosor och njuta lite oftare. Det var ett tag sen jag hade rosor i en vas.
   Ja regnet är nödvändigt för naturen, men det är jobbigt när hagarna fylls med vatten och blir leriga. Det är med vatten som med mycket annat – bra i lagom mängd😄

 6. Ja men det är magiskt vackert nu . De dagar med sol m ja tog ju ocå bilder igår o visst är det vackert men ännu mera i solen
  Idag tristbo regnet hänger i luften inte skoj

 7. Usch jag gillar verkligen inte hösten, tycker det är mest mörkt, blött och deprimerande. Men ut måste man ju, vi har hund så det är samma här haha. Hörde att det var lite frukt här omkring framförallt äpplen.

  1. Tack så jättemycket!😊 Ja om jag inte hade haft djur skulle nog inte jag heller ha varit ute så mycket och sett det vackra.

 8. Jag förstår att det blir så med fyrfotade vänner, klart att man då ska bege sig ut i alla väder för djuren ska ha sitt :D. Men vilka kontraster det är i naturen mellan oss ser jag. Här börjar det snart vara helt kalt på träden. Men så har hösten hållit på bra läge också. Några blommor finns det inte kvar längre 🙂

  1. Ja man får trösta sig med att man förutom trevligt umgänge får friskluft och motion😄 Ja det märks verkligen att vi lever i ett avlångt land. Hösten är väldigt olika långt gången från söder till norr.

 9. Men vilken fin omgivning du har kring dig! Äpplepaj med en massa vaniljsås är ju verkligen otroligt gott, speciellt hemmagjord och plockade äpplen. En dag vill jag också ha äppleträd 😀

  1. Tack så mycket!😃 Ja hemmagjord paj med massor av sås är himmelskt gott!! Jag hoppas att du också kommer ha äppelträd någon gång😊

 10. Ja det är verkligen delade känslor med hösten. Mörkret, regnet och blåsten är inte roöigt alls men solen och de fina färgerna fungerar alldeles utmärkt ❤

 11. Jag är likadan jag älskar hösten dom soliga dagarna är solen strålar på alla fina färger då vill jag ut. När det regnar så vill jag inte alls ut och bara vara inne 🙂

 12. Ja den här årstiden är man rätt kluven, jag älskar sommaren med all grönska, värme och sol men hösten har sin charm. Kom till förskolan igår, till överlyckliga barn som hoppade i vattenpölar och lekte med sand (läs lera) det är inte mycket som slår det trots allt

 13. Så fina bilder. Jag älskar färg förändringen som är i naturen denna tiden på året. Hade med så gärna velat ha en trädgård. Men nöjer mig med min balkong 🙂

  1. Javisst behöver naturen sin vila❤️ Jag får försöka tänka så när jag klafsar med mina gummistövlar i leriga hagar, och byter blöta kläder två-tre gånger per dag😆❤️

 14. Så fint! Älskar hösten och all dessa fina färger 😀
  Men som du säger sjunger hösten på sista versen och snart börjar vi gå in mot vintertid, men inte helt ännu 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: