Lite blodvite

Lite blodvite

Ibland funkar det att vara lat, och ibland straffar det sig. Det sistnämnda hände mig i helgen, då min lathet orsakade att jag fick ett antal blödande och svidande sår på händerna! Det var så att jag plötsligt upptäckte att några rosbuskar hade börjat växa, och insåg att det redan var dags att beskära dessa buskar. Upptäckten gjordes när jag under torra grenar och vissna löv såg några klosterliljor som jag ville fota.

Jag hittade snabbt en sekatör som hade legat bortglömd på bänken på farstukvisten hela vintern. Mirakulöst nog hade den inte blivit uppäten av rost. Vad jag dessutom borde ha gjort var att gå in och hämta ett par handskar, men nej det orkade jag inte. Jag lovade mig själv att vara försiktig, och skred raskt till verket med att beskära. Kort därefter satt den första taggen som ett blodprov i mitt ena pekfinger, och den följdes snart av andra taggar här och där.

Tillsist – några buskar senare – avbröt jag stolleprovet. Det sved, blödde och gjorde ont i händerna, och det var dags att försöka fota blommorna. Blåsten var så hård att jag nästan fick stoppa stenar i fickorna för att inte virvla iväg över bygden, och blommorna fladdrade omkring näst intill hysteriskt. Det var nästan omöjligt att fota med skärpa, och där jag lagt mest jobb med sekatören blåste det värst. Men här kommer iallafall några blandade blomsterbilder från trädgården.

Jag hittade även ett par krokusar bland skrumpna gamla äpplen under ett äppelträd, och förevigade dessa i blåsten.

Som tur var blev det även en ridtur på söndagen, och den var lyckligtvis behagligare än trädgårdsarbetet – trots blåsten! 😀 Lilla Mannen poserade snällt för en bild efter en tur i mycket kuperad terräng.

Jag fick förresten sovmorgon också, och det gillade inte John Blund som gav sig iväg på rymmen. Så det blir att räkna får ett tag i hopp om att bli sömnig.

Jag önskar alla en härlig ny vecka! 😀

0

20 svar på ”Lite blodvite

 1. Haha! Hur söt är du inte?? Och alltså WOW vad fantastiskt med sånna otroliga vårtecken! Plötsligt kändes det liksom inte riktigt lika jobbigt att behöva åka hem om ett par dagar 😉 Kram hjärtat och hoppas du får en toppenstart på veckan nu <3

  1. Åh tack så jättemycket gulliga du!? Ja det känns nog liiite mindre jobbigt att resa hem om man möts av våren när man landar!? Kram på dig också hjärtat, och njut riktigt ordentligt av din härliga resa!❤️

 2. Det blåste verkligen hemskt mycket i helgen. Du fotade verkligen fina bilder. Tråkigt att händerna blev sönderrivna på kuppen. Mysigt med ridtur, blir alltid så sugen på att ge mig ut och rida när jag kikar in här hos dig. Gammal hästtjej som jag är. 🙂

  1. Tack så jättemycket! Ja jistanes vad det känns, men jag har ju mig själv att skylla? Jag kan förstå att du blir sugen på att rida, för det är bland det bästa som finns att göra!?

 3. Åh, du har klosterliljor. Jag såg sådana för första gången förra våren då vi åkte till Vadstena där de växer i mängder. Visst är de fina!

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja det känns inte skönt, men tyvärr är det ju mitt eget fel!?

 4. Åh, äntligen fick jag reda på de vackra ”inte-snödroppar”- blommorna heter! Måste leta rätt på sådana plantor/lökar, kommer ihåg dem från mitt barndomshem.
  Haha, ja den där latheten kan ställa till det, gör likadant.
  Hoppas verkligen våren kommit för att stanna, för jag lade om till sommardäck i förra veckan.. 😉
  Kram

  1. Så roligt att du ville veta vad blommorna heter!? Hoppas att du hittar några att plantera!
   Ja jag hoppas verkligen att våren blir kvar nu. Det blev att skifta till sommarhjulen här också, för det kändes så onödigt (och dyrt) att nöta på vinterdäcken?
   Kram

 5. Typiskt att bli riven på så sätt! Hoppas att det känns bättre nu & att du lärt dig att sätta på handskar nästa gång ?

  Sv; haha ja det är jobbigt, att inte veta om man har mycket vax eller inte i hörselgången. Det fanns många med vax, annorlunda trumhinna och jag var tydligen ett exemplar ? man får helt enkelt bjuda på sig själv om man har vax i öronen!!

  1. Haha, ja liiite bättre känns det, och jag har absolut lärt mig att använda handskar!?

   Sv; Ja det skadar sällan att bjuda på sig själv lite!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *