Är du en generös eller självisk bloggare?

Är du en generös eller självisk bloggare?

När jag skriver det här vet jag att jag kan reta upp människor. Jag vet också att de som bäst behöver läsa till sista raden antagligen kommer nöja sig med att läsa rubriken och kanske fram till och med denna mening. Jag har tvekat ett tag med att publicera det här inlägget, för jag vill inte att någon ska ta illa upp – det är absolut inte min avsikt. Särskilt INTE de som faktiskt ÄR generösa bloggare. Men ni vet säkert vilka ni är och ska inte ta åt er! <3

Jag kom att tänka på det här med generositet när jag läste listor med julfrågor som en del bloggare har svarat på. En fråga har handlat om ifall den som svarar tycker bäst om att ge eller få. Det känns fint att se att svaret brukar bli att ge. Men om alla bloggare hade svarat – skulle alla då svara ”att ge”, eller skulle några vara ärliga?

Något som verkar vara hett eftertraktat att få i bloggvärlden är kommentarer till sina inlägg. Så fint att något som verkar upplevas otroligt viktigt också är gratis att ge! Då har ju alla råd att vara frikostiga! Så varför är inte alla är det?

Det finns bloggare som är generösa och ömsesidiga på riktigt. Stort TACK och all HEDER till ER! Dessa bloggare besöker, kommenterar tillbaka och ger lika mycket som dom får – alldeles frivilligt. Det finns också dom som tar emot och aldrig ger tillbaka. Inte sällan är det bloggare som verkar göra väldiga ansträngningar för att deras blogg ska bli ”stor”.

För den som verkligen vill hålla liv i kommentarsfältet finns supportgrupper på FB för bloggare. Toppenbra verkligen! Syftet med grupperna är att man läser och kommenterar engagerat hos varandra. Men så finns det dom som inte är ett skvatt intresserade av vad andra skriver. Bloggare som läser rubriken och kanske ytterligare någon rad – eller slår ett öga på en bild – och skriver några snabba ord. Till en känslofylld text kan man få läsa ”ha en fin dag” eller ”fin bild”. Har man ”tur” står det något om rubriken eller inledningen till inlägget, och det är inte helt ovanligt att kommentaren blir helt fel till innehållet i texten. Vad säger det här om den som skriver? Jo, det säger:

”Jag skiter fullständigt i vad du har skrivit, för jag är med i gruppen för att du ska kommentera i min blogg”.

Så vad händer om man någon dag inte har ork eller tid att vara med i dagens tråd som läggs ut i gruppen, och istället besöker någon enstaka bloggare man vill/hinner titta in hos? Här blir det intressant, för det är nu man får sitt kvitto på om ens egen blogg är intressant utanför pliktens gränser. Tyvärr är den inte alltid det om det inte råder tvång att kommentera tillbaka.

Så:

Hur gör du när du när någon har besökt just din blogg och lämnat en kommentar? Tillhör du de generösa bloggarna som vill ge glädje tillbaka? Eller struntar du i det, och fortsätter dela din blogg överallt i hopp om att någon mer ska nappa? Kanske är du med i en supportgrupp, och gör en snabbcheck om den som lämnade avtrycket hos dig är med  i dagens tråd. Då måste man ju ge tillbaka. Kanske läser du översta raden och skriver ihop något lite snabbt? Eller låter blicken svepa över någon bild och drar iväg en rad? Kanske spelar det ingen roll om det du skriver är relevant för inlägget du kommenterar – bara du har gjort din plikt? Eller känner du att du har tur om den som kommenterat hos dig inte är med i tråden? För då slipper du ju ge tillbaka…

Personligen försöker jag verkligen så gott jag kan att vara generös, och jag är ledsen om jag någon gång har missat att vara det. Ibland är det också så att en del som kommenterar hos mig lämnar ingen webbplatsadress, och då kan det hända att jag inte hittar bloggen. Men som sagt – jag försöker.

Jag vill avslutningsvis passa på att ge en HYLLNING till alla generösa bloggare som aktivt och osjälviskt förgyller bloggvärlden!

Om du INTE är en generös bloggare – så VARFÖR inte? Är det ett aktivt val? Hur vill du uppfattas?

0

82 svar på ”Är du en generös eller självisk bloggare?

 1. Ja, hva skal jeg skrive her. Jeg leser alle innleggene og forsøker å skrive noe som er støttende. Det jeg synes er vanskelig er de som skriver en linje og krever et engasjert svar, klager om de ikke får det 🙂

  Dette er et vanskelig tema og det er viktig å ta opp. Jeg må innrømme at ha en god dag ikke er en kommentar som fenger….

  PS! Jeg har lest alt og er enig med deg. Kommentere alltid deg, uansett om du lister eller ikke.

  1. Tack så mycket!? Ja det är ett vanskligt ämne att skriva om. Men du ska absolut inte åt dig av den ”negativa” delen av innehållet! Du är verkligen en generös bloggare<3

 2. Om man får en kommentar på sin blogg ska man svara -om det inte är ren reklam i stil med titta in på min blogg, där har jag en jättespännande tävling bla bla. Alltså bara detta, ingen kommentar och väldigt tydligt en text som är iordninggjord tidigare och sedan inklistrad. Sånt tar jag bort.
  Jag är med i kommentarsgrupper på fb men har bara deltagit en gång i varje. Kanske är det fel av mig att hänga kvar där när jag inte är aktivare än så? Det tar för mycket tid och energi att delta ofta i tråden.
  Däremot har jag har några bloggar som jag följer. De är inte alla likadana som min utan väldigt olika. Men det känns som om jag lär känna personerna lite och jag vill fortsätta följa dem och kommentera hos dem fast vi är så olika.
  Men hittar jag en intressant blogg och kommenterar där och inte ens får svar av bloggaren. Då får det vara. Om det inte är en av de riktigt stora bloggarna som får hundratals kommentarer. Då är det inte rimligt att räkna med svar.

  1. Jag håller med dig! Jag får en del kommentarer som jag räknar som spam, dvs inklistrade texter om tävlingar, och dessa tar jag bort.
   Ja det tar mycket tid och energi att delta i trådarna i kommentarsgrupper, och särskilt när man som jag har en hjärntrötthet som gör att det tar extra tid. Förr var jag snabb som en vessla på att läsa och skriva, men nu kräver det en hel del av mig eftersom jag trots allt ändå försöker att skriva så engagerade kommentarer som möjligt. Man kan tycka att det är en struntsak om några stycken bara läser rubriken eller tittar på en bild och slänger iväg någon rad i förbifarten. Men på alla som gör så har jag lagt mycket av min personliga kapacitet, och bränt min ork i onödan. Det är urbota trist och förtar inspirationen. Men jag har liksom du några bloggar jag följer, och i stort sett av samma anledning som du.

   Jag har dock full förståelse för att de riktigt stora bloggarna inte hinner svara alla. Mig tar det oerhört mycket tid att svara på de kommentarer jag får, och jag får sprida ut svaren så jag hinner vila huvudet emellan. Men jag gnetar på i min snigelfart tills jag är klar.

 3. Så bra skrivet! Man ser verkligen vilka som läser och engagerar sig och vilka som bara är ute efter att få besök och kommentarer/höja sin egen blogg. Självklart kan inte alla fastna för en så att de blir stadiga läsare, men man kan ju i alla fall försöka bjuda på sig när man nu är med i såna supportgrupper. Är med i en sådan där man får en hel del ”ha en fin dag” och det är riktigt trist. Då är det trevligare att låta bli och försöka hitta läsare på andra sätt där de liksom själva vill läsa.. För det känns ju lite lätt hånfullt att få en sån halvdan och irrelevant kommentar på ett inlägg där man faktiskt bjuder på sig själv och har lagt ner kraft och tid. Har till och med blockat en som kommenterade varje dag med regelrätt reklam för sin blogg, oavsett vad man själv skrivit om. Noll hänsyn, kallar jag det för.. O.o

  1. Tack så jättemycket! Ja det är nästan pinsamt tydligt vilka som bara tänker på sig själva och sin egen blogg. Visst är det så att man kanske inte fastnar för precis alla bloggar bara för att man får en kommentar. Men med tanke på att så många knappt får några kommentarer om dom inte är med i supportgrupper, så borde det inte vara alltför betungande att visa lite artighet och respekt tillbaka. För en sak är säker: att om någon ger totalt oengagerade och irrelevanta kommentarer när jag har lagt tid och kraft på mitt inlägg, samt tid och kraft på den personens inlägg – då lär jag aldrig fastna för den bloggen. Medan jag med glädje läser, följer och kommenterar bloggar långt utanför mina intresseområden om bloggaren är en trevlig person som jag fastnar för att läsa om.

 4. Jag tycker att det är viktigt att odla de kontakter man har, de måste ha energin först och främst och att försöka få så bra innehåll man kan på sin blogg så att några har lust att läsa, att de får utbyte av den.

  1. Ja det håller jag helt med dig om! Jag besöker ett antal bloggar som jag tycker om varje dag, och lämnar ett avtryck – förutom när jag är för trött i huvudet och inte alls orkar att läsa.
   Innehållet i det man skriver är ju själva grunden, så upplevs inte det som bra eller läsvärt är det ju svårt att få någon att vilja läsa.
   Men i grupper som går ut på att kommentera varandra ska man ju läsa och skriva något – även om man till äventyrs skulle tycka att inlägget är totalt ointressant.

 5. Så himla bra inlägg! jag skulle säga att jag är generös. Jag kommenterar alltid hos folk som kommenterar hos mig, men jag har ett undantag: Alla de som gör reklam eller som inte läst mitt inlägg utan lämnar en ”ha en fin dag”-kommentar, de går jag aldrig in på! Jag avskyr såna kommentarer.
  Jag försöker även att kommentera alla bloggar jag är inne på, men endast om jag känner att jag har något att säga. Jag kommenterar inte om jag inte läst, ibland trycker jag på ”gilla” bara för att ge ett intryck att jag har vart där, så jag ger ifrån mig något 🙂 Tråkigt nog tycker jag att det är många som börjar bli lite ”lata” i grupper på fb också, som inte är så engagerande längre…

  1. Tack så jättemycket! Ja jag vill inte heller kommentera hos folk som ger mig spam-kommentarer med reklam, eller hos dom som utan att läsa bara skriver ”ha en bra dag” etc. Tyvärr tvingas jag besöka och kommentera hos den sortens ointresserade bloggare oftare än vad jag har lust med, då det är smidigt för de själviska att söka sig till grupper där man ska kommentera hos varandra. Sen är det olika hur ”långlivade” dom blir i olika grupper.
   Sen är det också så som du skriver att en del har börjat blivit lata/oengagerade, och det är tråkigt.

 6. Det är så surt när man skriver något man kanske lagt ner väldigt mycket tid på, och så får man en rätt trist kommentar som visar att personen inte läst. Varför ens bemöda sig kommentera? tänker jag då. Tristare är det om det är en medlem från en supportgrupp. Jag försöker alltid lämna en tänkvärd kommentar hos alla, oavsett om det är genom supportgrupp eller bara en annan blogg som dyker upp hos mig. Ibland missar jag kommentera tillbaka om det inte är någon från supportgruppen, men det är tyvärr för att jag inte hunnit och så går tiden. Men det är aldrig så att jag helt skulle strunta i det. Jag blir så glad när någon vill kommentera och klart jag då vill återgälda det.

  1. Ja det är verkligen surt, men tyvärr verkar det vara en konsekvens av att en del själviska bloggare huserar i FB-grupper där man ska kommentera hos varandra. Om det hade funnits grupper där man bara kunde få kommentarer utan att ge ett dugg tillbaka skulle dom samlas där. Jag är som du och försöker lämna engagerade och tänkvärda kommentarer. Men på vissa spiller man endast sin värdefulla livstid. När någon kommenterar hos mig blir jag också så glad att jag vill ge tillbaka.

 7. Vad jag håller med dig om i din text. Fast jag har märkt att några inte läser de man skriver lite för ofta från gruppen. Vilket blir lite tråkigt när man har lagt ner så mycket tid på ett inlägg. Jag kommenterar alltid tillbaka när någon kommenterar hos mig om den bloggadress finns med. Annars så blir det ju lite svårt. Jag älskar verkligen våran grupp på Facebook, utan gruppen så hade jag inte hittat din blogg 🙂

  1. Ja personligen tycker jag att man ska värna om varandra när man är med i samma grupp. När man följer varandra hela tiden borde det vara naturligt. Det är ju inte så att man skriver en roman om dagen så det borde gå att ta sig igenom den ganska korta texten.
   Men det positiva är ju att vi via våran gemensamma grupp har hittat varandras bloggar!?

 8. Kan hålla med dig där. Många vill bara ha besök på sin egna blogg. Har testat det ett par gånger, kommenterat alla bloggar jag läser, men få svarar och ännu färre går in på min blogg och lämnar en kommentar.

  1. Ja tyvärr är det väldigt vanligt att det är på det sättet. Det är snarare regel än undantag. Jag vet inte hur många bloggar jag har besökt när jag har sett ett inlägg som har intresserat mig, och lämnat en kommentar. Men oftast är intresset från den jag besökt lika stendött som uppskattningen.

 9. Bra inlägg! Vill man själv ha engagerade kommentarer av andra så får man också engagera sig och försöka ge tillbaka. Det är tråkigt med de som bara hoopar runt mellan grupper och ”glömmer” att kommentera tillbaka eller alltid bara skriver typ ”ha en bra dag”. Jag har insett att även de bloggar som delas i fb-grupper som handlar om sånt som jag inte är så intresserad av blir intressantare och roligare att läsa när jag anstränger mig för att ge engagerade kommentarer.??

  1. Tack så mycket! Ja så är det. Personligen försöker jag verkligen att kommentera engagerat – även om en del inlägg är mer eller mindre innehållsfattiga – och får själv många engagerade kommentarer. Men vissa kan ta emot engagerade kommentarer varenda dag, och ändå inte ens vilja läsa vad de som kommenterar skriver. En del hoppar som du skriver runt mellan grupper. En del blir uteslutna när folk tröttnar på dom. Men för mig är baksidan med ”kommentarsgrupperna” på FB att man får de själviska i varierande mängd på köpet när man är med, och måste ge av sin tid och energi till människor som blankt struntar i en själv.

 10. Jag tycker att ditt inlägg är väldigt intressant och i huvudet så funderade jag på hur jag brukar göra. Sedan slog det mig, jag tittar in och läser en del bloggar oavsett om jag kommenterar eller inte. Jag vet ju en av supportgrupperna och där var tidigare blankatorpet-bloggens innehavare en av de som kommenterade regelbundet. Nu har hon inte gjort det på länge så igår kikade jag in där för att se hur det var med henne, men jag lämnade ingen kommentar. Samma sak har jag gjort hos dig tidigare. Oftast är det för att jag avbryts av något i stunden och tänker att jag ska skriva något sen. Sen dyker liksom aldrig ”sen” upp..Jag brukar försöka minnas vilka som har kommenterat hos mig men inte valt att länka själva i just nämnda grupps logg men mitt minne är som en guldfisks just nu och med kidsen hängande i hasorna så..

  1. Tack så mycket! Ja visst händer det att man går in och läser i bloggar utan att skriva något. Jag tittar ibland in i bloggar som är helt nya för mig via inlägg som delas på FB – utan att bloggaren deltar i någon kommentarsgrupp. Om inlägget har ett helt intetsägande innehåll (ibland är det tydligt att det publiceras inlägg bara för publicerandets skull) så slår jag inte knut på mig för att säga något. Men om jag gillar det jag läser brukar jag skriva något.
   Mitt sätt att hålla reda på att jag kommenterar tillbaka hos alla besökare – i eller utanför kommentarsgrupper – är att försöka ”beta av” listan med ingående kommentarer i tur och ordning vartefter kommentarerna kommer in. Utan att fundera över om den som skrev är med i en grupp eller inte. Har man skrivit sin bloggadress så klickar jag på den och hamnar i besökarens blogg. För mig som lider av hjärntrötthet är det ett system som fungerar ganska bra. Jag måste ta väldigt många pauser i mitt läsande och skrivande, och när jag besöker i inkommande ordning kan jag ta upp tråden där jag lämnade den. Sen har jag vissa som jag besöker i stort sett varje dag och kommenterar hos för att jag trivs med deras bloggar, och dom kommenterar tillbaka hos mig utan något ”tvång” från någon grupp! 🙂

 11. Via blogginläggen, men också via kommentarerna anser jag att man lär känna varandra, därför är det ju viktigt att man läser igenom allt. Men det är klart, skriver man bara ha en bra dag då kan man ju läsa en rad och sen inget mer. Jag däremot har lärt känna så många fina människor genom mitt bloggande och många via olika bloggrupper, människor vars bloggar jag inte hade läst annars och det värmer. De som bara svarar något kort struntar jag i, de är inte värda min tid ??❤

  1. Ja det har du så rätt i! När man hoppar över att läsa och bara kastar ifrån sig några oengagerade ord, så säger man samtidigt att man inte vill lära känna personen bakom bloggen och man bryr sig inte om vad den skriver.
   Jag har också lärt känna fina och härliga människor via bloggandet! 🙂 <3 Jag skulle med största nöje strunta i de själviska bloggarna och aldrig vända blicken åt deras inlägg. Men tyvärr får man dom ju på köpet i varierande mängder i olika grupper och då slipper man dom inte utan att själv ställa sig utanför.

 12. Jag förväntade mig faktiskt att bli upprörd av inlägget, jag förväntade mig att mina skuldkänslor skulle resa sig och börja skrika – men nej, jag blev inte upprörd alls.

  Jag har ingen aning om hur jag uppfattas i grupper och bland bloggare, men jag har ofta skuldkänslor för att jag känner att jag kanske inte har gett så mycket som jag borde. Dessa skuldkänslor tillför stress (som jag redan har väldigt gott om), som gör att jag många gånger drar mig för att blogga, läsa, kommentera och delta i trådar.

  Det verkar vara en hel vägg av text som vill komma som respons, så jag gör ett blogginlägg som svar på denna kommentar. 🙂

  Publiceras senast imorgon förmiddag.

  1. Jag tycker att du genast ska stoppa undan alla skuldkänslorna, och inte släppa fram dom igen!? Du ger hur mycket som helst, och skriver alltid så engagerade kommentarer. Du är verkligen en otroligt generös bloggare!❤️

 13. Håller med dig här.
  Många kommentarer man får är inte engagerade.

  Jag försöker vara så engagerad jag kan. Ibland handlar inläggen om något jag har svårt att relatera till men jag läser ändå alltid hela inlägget innan jag kommenterar.

  Jag har ett gäng bloggar som jag läser varje dag (eller när de uppdateras), dessa bloggar skriver om sådant jag kan relatera till och finner intressanta. Men det är svårt att fastna för alla bloggar och då blir det ofta att jag bara besöker dem när de är i en tråd där man ska kommentera varandras bloggar. (men dessa personer är heller aldrig inne hos mig om jag inte är med i den tråden) så det är nog ömsesidigt där.

  haha…

  Kram kram

  1. Ja det märks att du läser hela inlägget innan du kommenterar. Självklart kan man inte fastna för alla bloggar som finns. Även om man kunde skulle man varken ha tid eller ork att läsa och kommentera hos varenda bloggare som finns varje dag 😀 Men utanför supportgrupperna är det långt ifrån alla som får sina bloggar dränkta i kommentarer, så när man går in och kommenterar hos någon som kanske inte ens har en kommentar per inlägg borde det ju inte vara så betungande för personen att ge något tillbaka. Likaså om man kommenterar hos någon i gruppen man är med i fast man inte har haft ork/möjlighet att dela i tråden den dagen.

   Kramar!<3

 14. Jag besöker folk och kommenterar alltid tillbaka om någon kommenterat hos mig. Har alltid gjort så, däremot har jag börjat lessna på folk som skriver saker som ”Åh så fin” eller ”vilken fin blogg” sedan inget mer, brukar bara godkänna och sedan kommenterar jag inte eller besöker tillbaka då. Däremot när folk faktiskt lägger ner tid på saken är det en helt annan femma 🙂

  1. Ja det är inte ett dugg svårt att lessna på folk som går in och kör en copy paste med två-tre intetsägande ord. Det är så övertydligt vad deras syfte med besöket är. Jag anstränger mig verkligen så gott jag kan för att kommentera tillbaka på ett engagerat sätt hos de som hedrar mig med sitt intresse 🙂

 15. Jag blir så glad över att du till slut inte tvekade längre att publicera detta inlägget.Personligen försöker jag verkligen så gott jag kan att vara generös av mig.Jag besöker några bloggar dagligen och lämnar avtryck efter mig tross att vissa av dessa inte har samma intresse av att besöka mig tillbaka.Du är en av dom som jag besöker när jag har tid att sitta ner för mig själv.Vilket oftas sker på kvällarna eftersom att jag vill tillbringa mina dagar med sonen ❤

  1. Tack så jättemycket snälla du! <3 Dina ord värmer verkligen! <3 Ja du gör verkligen så gott du kan för att vara generös, och det var därför jag fastnade för dig och din fina och genuina blogg :) Jag förstår att du vill tillbringa dagarna med sonen, och kan personligen kommentera alla möjliga tider utom på mornarna/tidiga förmiddagar, beroende på när ork och tid finns :) <3

 16. Bra inlägg! Jag försöker att alltid lämna tillbaka men inte alla jag har tid eller ork att göra det hos tyvärr, men jag är duktig på att lyfta andra bloggare på min blogg tycker jag 🙂

  1. Tack så mycket! Det är ju bra att du försöker. Det är också jättefint att lyfta andra bloggare i sin blogg! 🙂

 17. Det där med att enbart läsa rubriken och/eller att slänga iväg en kommentar som inte alls är relevant till texten överhuvudtaget är någonting som går mig på nerverna. Det sker SÅ ofta att det nästan är skrattretande. Jag brukar vara noga med att läsa inläggen från början till slut om jag skall kommentera, försöker alltid att kommentera engagerat hos de andra i tråden om jag är med i blogg-grupper och brukar faktiskt också kunna slänga iväg kommentarer även när jag bara hamnar inne hos någon random bloggare. Däremot skall jag erkänna att jag från och till hamnar i perioder där jag är sämre på att svara på kommentarerna jag får.. Jag brukar dock alltid se till att ta igen detta om det sker så att alla får de svar de förtjänar! <3

  1. Ja det kan nog faktiskt gå mig också på nerverna när jag tänker efter, med tanke på hur irriterad jag kan bli. Men det är helt tydligt att du läser hela inläggen och skriver med ett stort engagemang. Jag gör som du att jag kommenterar ibland hos helt random bloggare, men det är förvånande hur få det är som visar någon uppskattning.
   Det här att svara på alla kommentarer är något jag verkligen kämpar med, för jag känner mig stundtals helt bränd i huvudet av trötthet, och vill även kunna svara något vettigt de alla som hedrar mig med en genomtänkt, fin, stöttande eller vettig kommentar i största allmänhet. Jag måste göra väldigt många pauser för att orka, så det kan dra ut på tiden att svara alla. Men jag gnetar på jag också! <3

 18. Jag har varit en bloggare som lämnat lite halvtråkiga kommentarer. Med det menar jag inte elaka kommentarer men oengagerade kommentarer. Men nu när jag fått så mycket engagerade kommentarer på min blogg är det så mycket roligare att ge tillbaka.
  Dock så finns det vissa kommentarer som jag raderar direkt och det är de där reklamkommentarerna och även kommentarer som inte hör till inlägget. Ibland vill jag skriva dräpande svar men väljer att istället radera. Ibland blir det så uppenbart att man inte läst inlägget utan bara vill få ut sin länk och det retar mig. Då bloggar man med fel syfte tycker jag.

  1. Så roligt att läsa att du har fått upp engagemanget av att få sådant, och att du känner att det är roligare att ge tillbaka! 🙂
   Jag raderar också såna kommentarer som tydligt är spam. Vissa har tyvärr ett tråkigt syfte med sitt bloggande – för det tycker jag att man har när man skräpar ner andras bloggar.

 19. Ett så bra inlägg! Jag brukar också få kommentarer som ”ha en fin dag”inte så ofta men det händer. lite tråkigt, Men jag skulle vilja säga att jag är en generösbloggare 🙂

  1. Tack så mycket! Ja du är verkligen en generös bloggare som tar dig tid att skriva genomtänkta och genuint omtänksamma svar! 🙂 <3

 20. Vilket bra inlägg. Jag ser mig nog själv som den generösa bloggaren faktiskt. När någon kommenterar på min blogg går jag alltid in och tittar och oftast kommenterar hos den personen också. Men man har inte alltid tid så är det ju. Jag tycker att vår grupp Bloggsupport är härlig för där är det verkligen engagemang vad jag kan se. Nu är det så kul att vi lärt känna varandra också, så man VILL hälsa på fast det inte är länkat en dag.

  1. Tack så mycket! Ja du är både en generös och väldigt härlig bloggare! <3 Du bjuder så otroligt mycket på dig själv, och jag önskar att jag hade förmågan att vara en lika inspirerande bloggare som du är!
   Jag tycker också att våran grupp är härlig. Det finns en tydlig ambition och strategi att hålla själviskheten borta.

   1. Men älskade fina du, TACK. Det var det finaste jag hört någon gång!! Åh vad rörd jag blev, tack snälla rara. Och du måste läsa din egen blogg med mina ögon, då kommer du att se att den visst det är inspirerande <3 TACK

 21. För min del går det i perioder. Jag försöker kommentera utan att endast gå efter tex en support grupp, men ibland finner jag inte orken eller lusten. Men det är ett mål jag har inför 2019, att bli mer generös! Tycker det var helt rätt av dig lägga upp detta inlägget! Väldigt bra skrivet! 😀

  1. Tack så jättemycket snälla du! Det låter som ett mycket bra mål för 2019 att bli mer generös! Det är ett mål som sprider mycket glädje! 🙂 <3

 22. Jag försöker så gott jag kan att kommentera engagerat, jag läser alltid hela inlägget, men så kommer man till sådana inlägg där man känner sig totalt lost, om barnuppfostran tillexempel, jag har själv inte barn, och har bara en kompis som har barn så det blir så svårt för mig att ge en kommentar om mina synpunkter på det hela, för jag vet knappt vad jag babblar om ? Däremot brukar jag istället försöka ställa någon fråga relaterat till inlägget som jag är nyfiken på. Det är alltid kul att få veta hur folk resonerar kring det man själv har en tanke om 🙂

  1. Ja du brukar alltid kommentera engagerat! 😀 Jag håller med om att det inte är så lätt alla gånger att säga något klokt när man är totalt lost beträffande innehållet i ett inlägg. Det sätter verkligen kreativiteten på prov! 😀

 23. Så bra inlägg och jag håller verkligen med dig! Jag försöker att alltid kommentera tillbaka när någon kommenterat hos mig men jag kommenterar även inlägg som jag tycker är bra och intressanta utan att dom är med i någon tråd den dagen kanske utan för att jag tycker att inlägget är bra eller har någonting att säga om det!

 24. Kan vara bland det bästa jag läst på länge! Jag ser så ofta dom som lämnar ”helt fel” kommentarer där man verkligen vet att dom inte alls läst inlägget eller brytt sig om personen bakom det.
  Jag försöker själv vara generös. Helt ärligt ligger det tanke/dröm/plan att folk även skall hitta tillbaka till min blogg, men det fina i det hela är hur mycket fantastiska personer man ”lär känna” under tiden man gör det. Som dig exempelvis! =)

  STOR kram finaste och tack för att du är du! <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla fina du!! 😀 <3 Ja du är verkligen generös, och en riktigt härlig och inspirerande bloggare! Du har så rätt i att man "lär känna" fantastiska personer när man bloggar, och du är verkligen en av dessa! 😀 Tack för att du är en så fin människa!
   Många kramar!! <3

 25. Det där märker man ju dagligen att det kommer en ”Ha en bra dag” eller en kommentar som inte passar in på inlägget man skrivit. Tråkigt javisst men ibland brister nog orken det jag ju själv. många gånger tror jag också att många som kanske inte har så intressanta inlägg kanske också får kommentarer där efter för vi som läser tänker vad svarar jag på det här. Håler med om att det är roligare när läsaren verkligen har läst.

  1. Javisst kan orken tryta för alla, och personligen avstår jag från att dela mina inlägg i kommentarsgrupper såna dagar. Lyckligtvis måste man ju inte dela varje dag, utan kan välja att dela när man känner att man kan göra det man ska på ett bra sätt som glädjer andra! 😀
   Visst finns det en uppsjö av inlägg med ganska torftigt innehåll, men man får försöka att ”koka soppa på en spik”. Det är ju så – även om det kanske låter taskigt men inte är menat så – att alla har inte förmågan att skapa intressanta inlägg, men i en kommentarsgrupp förbinder man sig att engagera sig i allas bloggar oavsett hur intressanta eller ointressanta dom är 🙂

 26. Så himla viktigt trots allt, hur många gånger har man inte fått kommentarer som inte riktigt hör hemma till det man skrivit? Det tar dig 3 min extra att läsa hela inlägget, kom igen, hahah. Kram<3

  1. Jag håller verkligen med dig! Så mycket extra tid tar det faktiskt inte att lägga lite omsorg och ge lite glädje – istället för att ge irritation. Kram!!<3

 27. Jag är inte med i någon sån grupp på facebook, och föredrar nog att skippa det 😛

  Jag försöker alltid läsa inlägg, men ibland kan det vara svårt att veta vad man ska kommentera om ett inlägg är väldigt långt och handlar om flera vitt skilda ämnen.

  Jag försöker dock att alltid besvara kommentarer, samtidigt som jag via andras bloggar hittar nya bloggar att läsa 🙂

  1. Du är absolut en generös bloggare! 😀 Jag förstår att det kan vara svårt att veta vad man ska kommentera, för kommentaren kan ju bli som ett helt inlägg om man ska skriva om precis allt som står i inlägget. Men har man läst igenom hela så skriver man ju förhoppningsvis inget som går helt stick i stäv med innehållet 😀

  1. Ja när man växte upp så var det så naturligt att det inte förekom alkohol i hemmet, att man inte ens förstod hur lyckligt lottad man var jämfört med många stackars barn.

   God Jul önskar jag dig också fina du!<3

 28. Jag vet exakt vad du menar med den bloggen och fick aldrig riktigt med gehör förutom några stycken och jag ifrågasatte moderatorn inte skrivit någon kommentar fast hon skrev att hon kommenterat inne hos mig, märkligt tycker jag och moderatorn var inte värst trevlig på messenger med sina ord till mig. Du är en av dom som kommenterat inne hos mig och även att jag inte kommenterar alltid hos dig så läser jag ändå vad du bloggar om. Och jag har inte alltid den tiden och läsa alla bloggar och det du bloggar om stämmer så väl med verkligheten idag. Ha nu en riktigt trevlig jul och många klappar med för den delen

  1. Det har hänt mig också när jag deltagit i trådar att jag fått markeringar från folk att dom har kommenterat, men att jag inte fått någon kommentar. Det finns vissa som alltid frågar om kommentaren hamnat i skräpposten, men hittills har det aldrig hänt.
   Jag brukar säga till om någon missar. Ibland går det smidigt och ibland är det jättetråkigt när vissa blir sura och snäsiga.
   Jag hoppar aldrig över någon, men har haft jättesvårt att kommentera på t ex blogger. Spamfiltret kan vara riktigt svårt att ta sig förbi. Då skriver jag alltid i tråden och berättar att det strular, men att jag försöker. Jag minns att jag tragglade massor och skrev till dig då vi var med i samma tråd. Men jag lyckades tillsist. Får ibland byta mellan olika telefoner inkl makens, datorn och min Ipad. Det är väldigt stressande när det strular, men jag gör verkligen så gott jag kan.
   Självklart kan man inte hinna läsa och kommentera alla bloggar som finns, men vissa vill man ju besöka. Din blir det vanligen att jag läser om vi inte är i samma tråd, för då tragglar jag på med blogger så länge det behövs.
   Ha en riktigt god och härlig jul du också!?

 29. Jag är en generös bloggare 🙂
  Jag har alltid skrivit tillbaka till dom som skriver till mej 🙂
  Idag gick jag med i en fb-grupp så jag hoppas hitta flera bloggar att skriva till 🙂

 30. Det är ju alltid bekvämt att läsa de tre första raderna och kolla bilderna och utgå från dem.

  Några enstaka gånger kanske det har hänt mig men jag gör inte det längre. Vill jag inte läsa och bara ha kommentarer, så är det inte rätt.

  Blogga handlar mycket om att ge och ta, bilder är bra för att bryta texten lite men när man får en kommentar som inte ens stämmer med innehållet så är jag inte säker på att jag godkänner den heller.

  1. Jag håller verkligen med dig om att det handlar om att ge och ta. Jag har också konstaterat att det finns många bloggare som inte tycker att bloggandet handlar om det, och som ”inte bryr sig” om hur andra gör vid besök hos dom själva. Vilket lär vara en god ursäkt för dom att uppföra sig exakt så som jag och många andra inte uppskattar.
   Det har hänt att jag inte har godkänt kommentarer som är helt fel till innehållet, men numera gör jag det och svarar vad texten handlar om. Kanske onödigt, för den som inte läste inlägget lär väl inte kolla svaret heller…

  1. Hejsan! Kul att du tittade förbi!? Ja idag har jag ägnat mig åt lite pyssel och hästarna och tagit det lugnt? Hoppas att det är bra med dig! Kram

 31. Det här är inget som någon bör ta åt sig om dem inte är sådana personer! Det finns så himla många människor där ute som är ytliga och som faktiskt inte alls bryr sig. Jag får ofta sånt emot mig eller typ att de lämnar en kommentar med deras namn i tråden men inte en länk. Det gillar inte jag heller och försöker verkligen ta och svara på allas kommentarer då varenda liten kommentar betyder mycket! <3

  1. Nej det får inte hända att fel personer tar åt sig, så du ska absolut inte göra det!❤️ Tanken är att de som är själviska och ytliga ska tänka till lite, för det känns så mycket roligare och trevligare om inte vissa bara tänker på att främja sig själva!?

 32. Håller med dig till 100%
  Sen finns det en aspekt till och det är ämnet man skriver om. Passar man inte in i dessa grupper som kommenterar varandra så för man stå ut med ”spännande”, kul, intressant, säger man till att man inte tycker det är engagerat så åker du själv ut ur gruppen.

  1. Tack så mycket! Den aspekten låter verkligen inte rolig. Själva syftet med supportgrupperna ska ju vara att man läser varandras inlägg, och kommenterar engagerat på ett sätt så att det faktiskt märks att man har läst innehållet i inlägget. Allt kan ju inte intressera alla, men man får då intressera sig utanför den egna ramen eftersom det är så det ska fungera. En grupp som kastar ut medlemmar som vill ha det gruppen är till för att ge kan inte kalla sig supportgrupp. En sådan grupp är bara en samling av egoister som vill öka statistiken på sin blogg. Den typen av bloggare går det tyvärr tretton på dussinet av.

   1. De grupper som alla kommenterar engagerat är nog få och det är just från min erfarenhet av ”dessa” grupper som kommentarer ”spännande”, ”kul” och ”intressant”, kommer ifrån ? Eller referat just som du skrev från första meningen i hela texten.
    Men som tur är finns undantag där kärlek ges för oss med lite udda intressen ?

    1. Usch så tråkigt! Då vet jag bättre grupper. Även om de ointresserade finns i alla grupper, så får dom inte tillåtelse att kommentera på det sättet överallt. Men det är tråkigt att behöva säga till, för personligen vill jag helst slippa ha med egotrippade människor att göra.

     Jag får väl erkänna att jag egentligen inte vet vad som är udda intressen. Frågan är om det finns något intresse man är alldeles ensam om att ha. Jag har konstaterat att det inom vissa grupper är vissa ämnen som det ständigt bloggas om, och som egentligen inte är att kalla intressen. Det är deprimerande, tunga och energidränerande ämnen, som det skrivs om i mängder varenda dag. Många verkar framför allt annat vilja vältra sig i sitt eget och andras dåliga mående på det psykiska planet, självömkan, dåligt självförtroende, dålig självkänsla, självförakt, misslyckande, misstroende, ångest och allmänt elände. Att ta del av en hel rad såna inlägg på raken är verkligen inte upplyftande. Vissa bloggar har så negativ energi att det känns tungt att öppna inläggen.

     Personligen skriver jag nog ofta om ”udda” intressen sett i dom sammanhangen. Men t ex hästar är ett av de största intressena i landet. Jag har många ”udda” intressen, och dessutom en livssyn som skiljer sig som natt och dag mot de flesta andra. Så jag har faktiskt inte hittat var jag hör hemma i bloggvärlden än?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *