Julstämning och bloggtankar

Julstämning och bloggtankar

Nu är julafton nästan overkligt nära, och för min del kunde den gärna få skjutas fram nån vecka. Inte för att jag känner mig det minsta stressad av julförberedelser, utan för att jag vill dra ut på julstämningen och nöjet att vänta!? Jag tycker i vanliga fall att den som väntar på nåt gott alltid väntar för länge, men å andra sidan känns det lite tomt när julen är slut och allt mysigt pynt ska tas bort. Jag älskar verkligen att ha julpyntat hemma!?

Det har varit lite glesare med uppdateringar av bloggen ett tag, och det har haft olika orsaker. Det har dels varit av hälsoskäl, och dels pga att jag känner mig väldigt kluven angående vad jag vill med bloggen och mitt skrivande. Jag har inget intresse av att få uppdrag att skriva om mobilskal etc. Förutom att jag älskar att skriva, så är det roliga med en blogg att nå ut till läsare som verkligen på riktigt har ett intresse av att läsa det jag skriver, och som har en genuin behållning av mina texter och bilder. Men hursomhelst är jag inte i mål med mina funderingar än, så jag får berätta när jag har tänkt klart 🙂

Jag önskar alla en fortsatt härlig dag! Ps! Glöm inte att det blir jul även om man inte handlar och lagar mat åt ett helt kvarter – fastän man är några enstaka personer vid matbordet, och även om man inte shoppar ihjäl sin ekonomi. Kärlek kan varken köpas eller säljas. Låt inte julens budskap gå vilse i kommersialismen.

0

102 svar på ”Julstämning och bloggtankar

 1. Jag fårstår verkligen hur du tänker med ditt skrivande och att de som läser verkligen genuint vill följa dig och din blogg. Jag tycker att man alltid ska blogga om det man själv brinner för och tycker om, sen kommer resten efter ?

  1. Ja det som känns riktigt bra är ju när någon besöker bloggen av rent intresse, för att läsa det som just jag har skrivit. Någon som vill läsa hela inlägget, lämna en kommentar till det jag skrivit, och som vill komma tillbaka och läsa mera.

 2. Inte alla som får uppdrag att skriva om olika saker, en del gör det bara för att =) Men det är ju det som är så roligt med bloggandet, att man får välja helt själv vad man vill skriva om och inte.
  Om man vill nå ut till en specifik skara som skall ta ens blogg på ett speciellt sätt så är det kanske svårt att länka sin blogg i grupper där man skall gå in och lämna kommentar hos alla som skrivit sin blogg..
  Alla läser ju tyvärr inte inläggen utan bara rubriken och bildar sig en egen uppfattning kring inlägget och skriver oengagerat och trist… sånt är så tråkigt.

  1. Ja det är en väldigt positiv sak att man i sin blogg får välja själv vad man vill skriva om, och det gör jag alltid? Jag förstår ju att det säkert är kul för många att skriva reklam, men jag lockas inte av erbjudandena?

   Jag håller med dig om att det är tråkigt när man deltar i grupper där man ska kommentera hos varandra, och en del läser typ rubriken och skriver en trist och oengagerad kommentar. Om jag ville att bara rubriken och högst en rad till skulle bli läst, så hade jag skrivit så korta inlägg eller bara ägnat mig åt Instagram.

 3. Håller med dig! Julen har blivit alldeles för materialistisk, och i allt det har människans värde minskat!

  Här hemma köps inga presenter, för vi är väl medvetna om att vi har allt vi behöver! 🙂

  Sv: Ja, visst är han söt 🙂

  1. Ja julen har nära nog blivit en kommersialismens högtid, och människor stressar sig förvärvade för att hinna köpa allt som anses höra till julfirandet. Det är ju inte det julen går ut på.

 4. Jag håller med om att det kan bli ett antiklimax efter jul. Försök och var i nuet och njut. Hoppas hälsan blir bättre. Spännade Med utveckling av bloggen

  1. Tack, ja jag hoppas på en bättre hälsa snart!? Jo jag är absolut i nuet och njuter? Jag har egentligen funderat mera mot avveckling än utveckling.

 5. Jag tycker att du har en fin blogg som jag väldigt gärna vill fortsätta följa. Men blogga för din egen skull, inte för alla andras.

  Jag älskar att blogga och tycker det är ett bra sätt att nå ut med min pilates. Ibland kan jag lägga ut inspirationskollage med saker som jag gillar men jag vill inte att min blogg ska bestå av enbart det. Jag vill inspirera till träning och hälsa, inte shopping.

  1. Tack så jättemycket!? Jag bloggar förstås för min egen skull, men när jag ändå gör det är det roligt att nå läsare som verkligen uppskattar det jag skriver? Jag skulle inte kunna tänka mig att skriva inlägg med innehåll som bara är uttänkt för andras gillande, utan skriver om det jag själv vill?

 6. Det er viktig å holde fast ved kosen i julen. Jeg har lurt litt på hvorfor du har vært så stille, men jeg regner med at det står på med ting. Du får tenke ferdig. Vi er her.

  1. Tack! Ja jag behöver verkligen fundera i godan ro på vad jag vill. Jag skriver alltid det jag själv vill. Men om jag bara ville att en eller två rader skulle bli lästa skulle jag bara skriva en eller två rader.

 7. Så fin kakelugn ni har ? så fina julkulor. Kom ju mer i julstämning nu nät jag såg din julgran. Sonen har plockat bort typ varenda julgranskula från min julgran ??

  1. Tack så jättemycket! 😀 Haha jag kan tänka mig att han gillar att plocka med allt som hänger i granen! 😀

 8. Men gud så mysigt du har pyntat, jag älskar julpynt! Som denna jul så blir det nog att äta lite tacos, är inget stor fan av att handla överdrivet mycket mat 🙂 <3

  1. Tack så mycket! 😀 Nej det är bättre att handla precis det man vill äta i en mängd man kan göra åt 🙂 <3

 9. Det känns ofattbart att det är jul nu. Jag har inte begripit det, men det ska bli riktigt skönt med lediga dagar. Det bästa med julen är inte alla julklappar man får, utan ledigheten.

 10. Jag brukar älska den här tiden innan jul, men i år känns det inte alls bra och jag skulle gärna sova förbi hela skiten /mvh positiv tjej ? Kram på dig ?

 11. Så fin granen blev! 🙂
  Tycker också julen kan vänta en vecka, eller julafton då. Jag älskar att julen är en hel månad (eller längre om man börjar tidigt.. :)) och veckorna innan julafton är så mysiga. Känner också den där tomma känslan efteråt, att jaha nu var det plötsligt slut. Skönt att det är mörkt ett tag så man kan ha all mysig belysning kvar i alla fall. 🙂
  Ja, huvudsaken är också att du skriver även för din egen skulle och om det du vill. Annars blir det mest konstlat att försöka göra något bara för att andra ska läsa.

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag skriver ju för min egen skull i grund och botten, och inläggen handlar om vad som faller mig in för stunden? Men det känns ändå roligt med läsare som klickar sig in av rent intresse för att läsa just mina ord och lämna en kommentar. Det är roligt om hela inläggen blir lästa, och om läsarna återvänder av fortsatt intresse. För även om man skriver för sin egen skull så kan man ju lika gärna behålla allt i sin egen dator om läsarnas intresse inte spelar någon roll?

 12. Du kommer 100% snart att ha ditt eget trogna community kring bloggen så fint och bra som du skriver! Om du nu inte har det redan.♥
  De skamlösa och fräcka erbjudandena kan man nog inte undvika nuförtiden, tyvärr. Hoppas att du fortsätter skriva ändå. 🙂

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤ Dina ord värmer verkligen!❤ Jag har glädjande nog några läsare som återkommer. Det som är mindre roligt är om många av läsarna hastar igenom rubriken plus någon mera rad. För då känns det som att jag lika gärna kan hålla på med instagram…
   Fräcka erbjudanden är lyckligtvis lätt att strunta i.

   1. Ja det är riktigt trist med såna där kommentarer där man tydligt ser att de bara läst rubriken.. Eller favoriten ”Ha en bra dag”.. Eh, tack? Vad är då poängen med att kommentera när det uppenbarligen bara är tråkigt/tvång/en börda.. 😛

    1. Jag håller med dig fullständigt! Jag får nog erkänna att det rentav känns en smula nedvärderande när man har lagt tid på att skapa ett inlägg. Ibland kanske innehållet rentav är ganska känslofyllt, och så får man ta emot detta så uppenbara ointresse. Det är nästan som om den som skriver kommentaren pinkar på texten.

     Det finns tyvärr ett stort mått av själviskhet i bloggvärlden, och för den som bara bryr sig om att jaga kommentarer till sin egen blogg är grupper där man kommenterar hos varandra en smidig genväg att uppfylla sitt eget syfte. Med minsta möjliga engagemang kan man få ett välfyllt kommentarsfält. Nu säger jag inte att alla gör så, men det är för många för att jag ska känna mig bekväm med det hela. Ibland får jag även kommentarer som tydligt visar att den som skriver sneglade till på en bild, och så blir kommentaren nästan löjligt fel till innehållet i inlägget. Om det är någon mänsklig egenskap jag verkligen avskyr så är det egoism, och det skadar min inspiration att drabbas av den varje dag…

 13. Ja alltså jag kan inte förstå att det är jul om 4 dagar, snart 3. Hmm känns som att den kommer vara över innan jag fått julkänslan :/

 14. WOW säger jag bara! Hur otroligt vackert har inte ni det hemma??? OMG vilken kristallkrona, vill ha en liknande. Har suktat sen jag var liten, så längtar tills jag får min egen <3 Kram

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Jag älskar kristallkronor, och kristaller i största allmänhet!? Nu är det dock dags att putsa kristallkronorna, och det är inte så roligt!? Kram!❤️

 15. varför inte bara ha de som en blogg då där du skriver de du vill?!
  Tänk aldrig på att du måste blogga när du inte mår bra, vi alla finns här och tror vi flesta tar inlägget som de kommer <3
  Woow vilka otroligt fina julgranskulor du har 😀
  Riktigt fina ju

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Jag har bloggen på det sättet redan nu? Jag skriver bara om sånt som jag själv känner för. Men det har blivit glesare uppdateringar för orken har inte funnits, och lusten att skriva har inte varit som förut av olika orsaker.

 16. Wow vilken fin julgran du har! Håller med dig om att det känns lite tråkigt när julen är över, det blir liksom tomt. Och du har så rätt julen handlar om kärlek och inte om hur mycket mat eller hur mycket folk man firar med 🙂

 17. Vilka härliga bilder, får verklgien julkänslan av dem. Underbart!
  Kul att du har lite funderingar kring inlägg och bloggen. Väntar med spänning 🙂

 18. När väl julen är här så går det så snabbt tills det är över. Alla förberedelser försvinner i ett nafs. Tycker också det är lite trist just precis efteråt. Men tiden efter jul & nyår är många ggr tråkig alltså 🙂

 19. Det är bra att du tänker vad du vill skriva ön att det blir halvhjärtade inlägg. Och jag väntar med spänning vad du tänker komma med sen 🙂 hoppas du får en fin jul om du inte hinner lägga ut något mer innan dess ❤

 20. Här har du en som uppskattar din blogg. Ja julen närmar sig. Fast vi har ingen gran. Din är väldigt fin.stilen på kulorna passar in i miljön tycker jag.

  1. Tack! Ja jag skriver alltid det jag själv vill, för jag skriver bara ner vad som faller mig in för stunden?

 21. Så vackra kulor du har i din gran. Ibland kan det vara klokt att vila i bloggandet om det inte gör en gott. Jag skulle gärna se att julen vore över. I år känns den bara lite jobbig vet inte varför.

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är lätt hänt att inspirationen får sig en törn när det händer väldigt jobbiga saker. Vi får hoppas att vi hittar tillbaka till inspirationen igen!?

 22. Vilka vackra kulor du har i grannen. Är inte heller redo för julafton ännu. Såg fram emot en månad med bara massa jul och rätt som det är så är vi där och har inte hunnit med hälften av vad jag tänkt mig.

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja det är nog lätt hänt att man tänker sig att göra mera än vad tiden räcker till.

 23. Å vad jag känner igen mig själv så väl i ditt inlägg idag.Visst är det roligare att ha någon som klickar in hos en för att den personen tycker om det man skriver och lägger upp.Jag har själv funderat ett tag ang min blogg men måste fundera ett tag till.Visst är det så mysigt med jul grejerna och dom får gärna stanna kvar länge här ute på landsbygden ❤

  1. Ja det som känns riktigt bra är ju när någon tittar in av rent intresse för att läsa just det man själv har skrivit. Någon som vill läsa hela inlägget, och som vill återvända och läsa mera.

 24. Så fina julbilder och du har så rätt så. Julen kommer ändå så man kan skippa all stress ?
  Ska bli kul att se vart bloggen är på väg när du tänkt klart ?

 25. Ja du får fundera på vad du vill. Jag kan inte heller mobilblogga. Jag fixar inte det. Hur du än bestämmer fortsättningen så är vi många som tycker om att komma in till dig här. Kram

 26. Javisst är det något speciellt med att ha julpyntat hemma, jag har noll glädje över att fira jul, och gör det oftast inte heller, men ändå känns det speciellt när man fått upp granen och alla ljusstakar, ett visst lugn som infinner sig tillfälligt ?

  1. Ja oavsett hur mycket eller lite man gör av firandet, så är ju ljusstakar och en gran trevliga att se 😀

 27. Och jag måste säga det igen… du har verkligen mitt drömhem!! Så otroligt mysigt!!!

  Förstår hur du känner med bloggandet, har känt så då och då med. Nu bloggar jag mest för min egen skull men även för familj och släkt hemma i sverige som saknar oss och vill veta hur vi har det.

  (sen är jag sån som gärna gör lite sponsrade inlägg för att tjäna lite extra pengar eftersom jag inte jobbar eller har någon som helst inkomst) 😉

  Ha en fin dag,

  kram kram

  1. Tack så jättemycket snälla du!?? Ja för din del så förstår jag verkligen hur bra det måste vara att blogga just med tanke på att dina nära och kära i Sverige kan följa dig och familjen!?
   Det är bäst att jag säger att jag inte har något emot att skriva mot betalning? Då menar jag att jag inte har något emot att verkligen tjäna skäliga pengar när skatten är betald. Men jag har inte blivit erbjuden något som jag verkligen skulle tjäna något på. Det har nästan bara handlat om att skriva reklam mot att jag får en produkt, eller i sämsta fall att skriva reklam mot att jag får rabatt om jag handlar av varorna. Jag tycker att dom företagen utnyttjar och lurar bloggare.

   1. Jag får rätt okej betalt för de inlägg jag gör… Eftersom jag inte längre är skriven i Sverige så behöver jag inte betala skatt i Sverige och här där vi bor behöver man inte betala skatt på så små summor. Jag får ca 6-700 kr per inlägg, känns rätt okej. Det blir lite pengar ändå om man gör 5-7 inlägg på en månad 🙂

    1. Ja då tjänar du ju faktiskt pengar på att skriva!? Men om du som betalning t ex hade fått någon prydnadssak, eller handla med rabatt hade det inte kommit in en enda krona på kontot!?

  1. Då hoppas jag att din stress lugnar ner sig såhär på slutspurten mot julafton! 😀 Hoppas även att vi båda får motivationen tillbaka 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla, fina, gulliga du!❤ Om du visste hur glad jag blev att läsa detta!❤ Hoppas att du också får en helt underbar jul med dina nära och kära på Gotland! Kramar!❤

 28. Jag uppdaterar inte bloggen varje dag. Jag delar den inte alltid i flera fb grupper, just för att lusten, tiden, orken, hälsan eller bara livet i största allmänhet kommer i vägen. Jag är som du. Vill skriva något intressant och inte köp detta eller dittan med min kod och få 10%. Hur intressant är det? Nä jag vill vara personlig men ändå inte lämna ut allt. Min sambo är inte helt ok med att jag bloggar. Jag lämnar ut mig för mycket och det tar tid från vår gemensamma tid ihop.
  Så det är hela tiden en balansgång.

  1. Det låter som att vi hanterar bloggandet ganska lika på vissa sätt. Jag vill också vara personlig, men av vissa anledningar varken kan eller vill jag lämna ut mig för mycket. Min man har inget emot att jag bloggar så länge han slipper se mig stirra på en skärm när vi är tillsammans. Men han vill av olika anledningar absolut inte figurera på nätet. Han har inte ens ett FB-konto. Jag respekterar hans önskan för han har rätt till privatliv och integritet efter eget önskemål. Så jag går en fin balansgång?

 29. Att få gå in på din blogg och läsa dina härliga kommentarer betyder mycket! Det är alltid härligt med bra inlägg och måste få säga att du ständigt levererar! <3

  1. Åh tack så jättemycket för dina värmande ord fina du!❤️ Så glad jag blir!? Det är alltid lika härligt när någon uppskattar det man gör!? Kram!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *