Att lyfta orken i höstmörkret

Att lyfta orken i höstmörkret

Det är många som skriver jättebra tips om hur man bäst tar tar sig igenom hösten, och jag tänkte skriva några ord om vad jag tycker är viktigast. Mina bästa tips är nämligen att varje dag försöka ta vara på dagsljuset en stund, se till att få friskluft, och att röra på sig på något sätt. Det behöver inte vara så avancerat, utan en promenad är god nog. Jag har under många år undrat hur arbetskamraterna har stått ut att sitta inne hela lunchrasten – och alla andra raster – istället för att passa på att gå ut en liten stund. När det är mörkt ute både före och efter jobbet behöver man verkligen få se dagsljuset om så bara för en stund. Många jobbar dessutom i lokaler och kontor utan fönster, och då blir bristen på dagsljus total.

Jag håller med om att man kan göra hösten mysig på olika sätt genom att tända ljus, äta gott, se på filmer, läsa böcker och pyssla om sig själv. Men att ge sig ut en stund och få dagsljus, friskluft och lite motion har jag konstaterat att väldigt många avstår ifrån att göra. När jag har försökt få med mig sällskap ut har jag hört hur många ursäkter som helst för att slippa. För många är det en riktigt stor grej att resa på ändan, klä på sig och gå ut. Det är så hiskeligt jobbigt att en del nästan stönar när dom reser sig.

När man är sjuk tryter orken av naturliga skäl, men personligen ser jag till att ta mig ut ändå. För jag blir inte varken bättre eller piggare av att ligga inne hela tiden. Alla som har hängt med mig i bloggen sen i juli vet ju att umgänget med hästarna är mitt balsam för själen. Hagarna är som en egen liten värld. En lugnets oas i ett samhälle som går på högvarv dygnet runt. Idag delar jag med mig av några bilder från en dag i hagen😊

73 thoughts on “Att lyfta orken i höstmörkret

 1. Så fina bilder på dina hälsar .håller med dig att ta vara på ljuset här blir det tacomys runt 17 sen spela primetime klockan 20 roligt spel på mobilen som sker live ha en fin fredag❤

 2. Det känns verkligen deppigt att sitta inne och arbeta en hel dag utan att gå ut på tex lunchen när det är så mörkt som nu. Jag blir alltid mycket piggare av att fånga den där stunden mitt på dagen. Även om jag har mycket på jobbet känns det bättre att komma ut. (Som föräldraledig känns det extra lyxigt att få vara ute länge på dagarna om jag vill och sen kura i mörkret på kvällarna!)

  1. Ja jag håller med dig om att det verkligen känns deppigt att sitta inne och arbeta hela dagarna utan att gå ut! Det är alltid lika jobbigt när det är möten eller arbete på lunchen, för jag behöver verkligen få gå ut. Jag förstår att det känns lyxigt att vara mammaledig och få vara ute så mycket du vill! 😀

 3. Åh jag älskar dina härliga hästbilder! Vilka underbara tips! Håller verkligen med, jag försöker att komma ut varje dag och röra mig nu på hösten fast det tar emot vissa dagar. 🙂 <3

 4. Jag älskar verkligen att vara i naturen ! Så det tar jag verkligen vara på nu så länge det är ljust ! Men älskar verkligen att det blivit lite mörkare ! Allt blir så mycket mysigare .

  Så otroligt fina bilder ♡

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Jag älskar verkligen att fota, och blir alltid lika glad när mina bilder uppskattas. Jag fotar ju bara med mobilen och har inte kommit igång med att redigera.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! <3 Så glad jag blir att du tycker om bilderna! 😀
   Ha en underbar helg du också!
   Kram <3

 5. Jag går ut på promenader tycker det är kul, kanske inte så ofta som jag skulle vilja men det är bra för kropp och själ, ser riktigt mysigt ut i skogen med hästarna 🙂

 6. Vilka underbara bilder vännen! Jag håller helt med dig, att få komma ut varje dag är så viktigt och gör så mycket för både de fysiska och psykiska! 😊🌸

 7. Det är faktiskt en av fördelarna med att ha häst, eller hund för den delen, man måste ut, även när man känner att man inte orkar, och det är såå skönt när man väl kommer ut, finns inget bättre 🍃🍃

  1. Ja man är ju faktiskt tvungen att ge sig ut även om det tar emot så det gnisslar i kroppen! 😀 Men precis som du säger så känns det så jätteskönt och bra när man väl har gått ut! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja tyvärr är det ju ofta så att när man är låg drar man ner på det man egentligen skulle behöva bäst.

 8. Du har verkligen såå rätt! Det är SÅ otroligt viktigt att se till att hjärnan får dagsljus under dessa mörka månader. Ofta är det ju inte förrän man har varit ute och tagit vara på ljuset och kommer in igen som man inser hur mycket det faktiskt gör för välmåendet 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja dagsljuset kan vara avgörande för måendet, och därför är det som jag ser det så viktigt att folk får upp ögonen för hur viktigt det faktiskt är att ta sig ut och få sin dagliga dos! 🙂

 9. Så fina bilder, och så fantastiska hästar!
  Jag håller med dig om det där med friskluften och har altid försökt ta mig ut på rasterna om det tillåts, inte alltid tiden har funnits där men annars. men sen jag bröjade jobba i hemtjänsten tar jag oftast några extra andetag med den friska luften innan jag går in på rast om jag vet att jag bara får några mintuer att sitta ned 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det låter jättebra att du gör vad du kan för att få en nypa friskluft och lite dagsljus varje dag! 🙂

 10. Jag har nog faktiskt inte tänkt på det egentligen, men visst är det så att man borde passa på att gå ut i dagsljuset under lunchrasten. Det är ju smått deprimerande att det är mörkt ute både när man börjar jobbet och slutar för dagen. Tack för tipset! 🙂

  1. Tack själv! 😀 Ja personligen så har jag i alla år tyckt att det är väldigt deprimerande att bara se mörker före och efter jobbet. Jag har faktiskt blivit nedstämd när det har vankats arbete och möten på lunchen och jag inte har fått gå ut.

 11. Fantastiska bilder! Hästarna är så fina! 😍 Håller helt med dig om vikten av att ta sig ut i dagsljus i dessa mörka tider. Det är väldigt lätt att avstå eftersom det är både kallt ovh mörkt och man är orkeslös och då är det viktigt att man peppar varandra till det 😊

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja man får peppa varandra, för det är verkligen så mycket viktigare än vad många förstår😊

  1. Ja det gäller verkligen hela året! Men det är extra viktigt under den mörka tiden när många inte får se dagsljuset alls t ex om dom inte går ut några minuter på en rast 🙂

 12. Du har så rätt. Dagsljuset och att gå ut är jätteviktigt. Tyvärr tar man kanske bara en halvtimmes lunch för att komma hem tidigare. Då går lunchrasten åt till att äta. Så gjorde jag när jag jobbade. Inte bra.

  1. Ja det är många som drar ner lunchrastens längd till ett minimum, och konsekvensen blir att dom inte får se dagsljuset på hela dygnet. Själv har jag tagit så mycket lunchrast jag har kunnat för att få möjlighet att gå några steg på lunchen 🙂

 13. Oooooja!!! Du har så rätt. får btw panik av hur fina ett par av bilderna är! grym du är. Sök in som fotograf för Min Häst eller nåt? Du har känsla för det där <3

  1. Åh tackar så jättemycket snälla du!!😄❤️ Det är ju verkligen en superkul idé!😄 Jag kanske skulle köpa mig en kamera och lära mig hur man redigerar bilder också och satsa seriöst på att fota!😄

 14. Vad härligt. Jag tycker nästan hästarnas livsglädje och kraft lyser igenom dina bilder. Men mest kanske den kärlek de har till dig, jag kan inte förklara riktigt hur jag menar men det är känslan jag får när jag ser bilderna.

  1. Åh tack så mycket för din jättefina kommentar!❤️ Det är den känslan jag får när jag är med hästarna. Dom tittar mig alltid djupt i ögonen, och jag kan riktigt känna kärleken vi ger varandra. Särskilt Lilla Mannen (den ljusgråa arabhästen) har jag en väldigt stark telepatisk koppling med. Vi kommunicerar väldigt naturligt utan ord, och jag har fått konkreta bevis på att jag har förstått honom rätt.

 15. Mycket bra tips! Det känns så mycket bättre i både måendet och i kroppen av att vara ute i den friska luften en stund.
  Jag har det lite tvådelat med det där, för lika mycket som jag känner att jag mår bra av att gå ut, lika mycket behov har jag av att slippa det och bara få isolera mig en stund. Så jag gör så gott jag kan med balansen mellan de två. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: