Att fira högtider med barnasinnet kvar

Att fira högtider med barnasinnet kvar

Man har inte roligare än vad man gör sig sägs det, och det stämmer ofta ganska bra! Trots att jag är vuxen kan jag vara väldigt barnslig ibland, och det händer att jag vid olika högtider nästan önskar att jag vore ett barn igen!? Jag minns den där känslan av att nästan vara sprickfärdig av förväntan inför olika högtider. När jag var liten var det främst julen som jag väntade på med en iver som fick varje dag i december att kännas som minst två dagar. Om Halloween hade funnits i Sverige på den tiden hade jag inte kunnat ge mig till tåls inför det firandet heller!?

Eftersom den ivriga lilla ungen fortfarande bor någonstans inom mig så firar jag högtider på mitt eget lilla sätt. En sak som kännetecknade barndomens högtidsfirande var kravlösheten. Man kunde bara fullständigt ge sig hän åt att njuta av vilken storhelg det än råkade vara. Det fanns ingen stress och inga måsten – förutom att vara snäll innan jul förstås!? Allt hände ändå, och det var bara att leva i stunden. Viljan att få fortsätta att känna så har jag tagit med mig i mitt vuxna liv, och jag tar lika lättsamt på allt firande nu som så. Jag stressar inte och ställer inga krav på mig själv. Känslan går att åstadkomma med väldigt enkla medel, eftersom jag gläds åt små saker.

Igår blev det myskväll med pumporna som tas fram till Halloween. Jag hade tänkt att se en läskig film, men det fanns ingen i utbudet. Som tur var gick Det Okända igårkväll, och det var spännande att se. Jag lovade i ett tidigare inlägg att jag skulle visa bilder på årets pyntning, så här infriar jag mitt löfte!

Min utsikt över pumporna från djupet av soffan!?

0

72 svar på ”Att fira högtider med barnasinnet kvar

 1. Låter som ni hade det mysigt iallafall, det ser mysigt ut med 🙂 Halloween är en av få högtider jag inte firar faktiskt.

 2. Just halloween har jag lite svårt att ta åt mig, antagligen för att det inte fanns när jag var liten. Jag har ingen nostalgi och inga minnen kring helgen som triggar igång den där känslan hehe. Jag önskar också jag var lite bättre på att ha barnasinnet kvar på övriga helger ändå.. julen är inte riktigt samma sak när det inte finns några barn hemma (tur jag har syskonbarn att fly till på julen iaf haha)

  1. Jag har heller ingen nostalgi att falla tillbaka på när det gäller Halloween, men jag har alltid gillat det kusliga och läskiga. Som liten ville jag t ex alltid åka spöktåget på tivoli 😀 Jag tänker inte så mycket på att jag inte har barn omkring mig på högtider, för jag känner mig så barnslig själv haha! 😀

 3. haha är också som ett barn när det kommer till högtider! Sitter nu i skrivande stund med diadem med fladdermöss och en orange ögonsminkning för att jag ska till gröna lund ? Mysigkväll!

  1. Haha det låter som något jag också skulle kunna göra! 😀 Hoppas att du hade en trevlig kväll! 😀

  1. Tack så mycket! 😀 Ja om jag hade haft Netflix tror jag att utbudet hade varit stort på skräckisar. Det känns som jag nästan är ensam om att inte ha det! 😀

 4. Aaahh så mysigt!! Jag älskar högtider och särskilt jul då. Jag skulle kunna pynta ihjäl mig ? Förstår mig inte på de som inte tar fram något! Så jäkla tråkigt!
  Kraam

  1. Ja det är samma här! 😀 Jag älskar julpynt!! Det skulle vara så urbota tråkigt att inte ha pyntat till jul! Kram!

 5. Jag brukar inte heller känna stress inför julen, jag känner inte igen mig i många som alltid stressar och har ångest osv. Men jag tror att den största anledningen till det är att jag inte har barn ännu. Tror att pressen och stressen blir större när man har en liten familj.

  1. Ja så kanske det är för många, men det skulle inte vara så för mig. Det ligger inte för mig att börja lägga in sillen själv och rulla 400 köttbullar oavsett om det finns en liten barnamun att mätta eller inte 😀 Jag är inget för det där överdrivna att man ska laga mat åt trettio personer när man är fyra som ska äta. Vet folk som bakar flera hundra kakor bara för att det ska bli jul. Sen äter dom typ 10 kakor och kastar resten när dom smakar frys! 😀 Min avkomma skulle få lära sig i rakt nedstigande led att uppskatta livet utan överdrifter! 😀

 6. Vad fint du hade fixat! Jag är likadan när det häller högtider, blir som ett barn igen. Ni har det så fint hemma ?? Kram ❤️❤️

  1. Tack så mycket!? Det låter härligt! Personligen skulle jag inte stressa upp mig, för jag skulle i vilket fall som helst inte börja rulla flera hundra köttbullar och baka flera hundra kakor (känner folk som gör det), lägga in sillen själv och gå till storslagna överdrifter med saker!?

 7. Åh, om man hade haft den där känslan inför högtiderna nu som man hade som barn, det hade varit fantastiskt. Tyvärr känner jag inte något särskilt inför högtider nuförtiden, har nog att göra med att orken att fixa inte finns. Förr älskade jag högtiderna och att fixa å dona inför varje högtid. Du har verkligen gjort fint 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är ju ofta så att ork och lust går hand i hand. Det är lätt att tappa känslan om man saknar ork.

 8. Så fina pumpor ?
  Jag älskar högtider mest julen att baka pepparkakor och lite godis och snart är julen här
  Ha en fin torsdag .vad tyckte du om hollywoodfruarna i tisdags ?

  1. Tack så mycket!? Hollywoodfruarna var intressanta!? Men Åsa kunde dom ha struntat i att bjuda dit.
   Ha det så bra!?

  1. Tack!? Ja det är nästan omöjligt att låta bli att somna när man tittar på något om man är riktigt trött?

 9. Asså jag hade det aldrig riktigt sådär som barn, kommer ihåg att jag var lite förväntansfull och så men tyckte helt ärligt mest att högtider var jobbiga :/

 10. Jag försökte också kolla på en skräckis igår, men inget föll mig i smaken från Netflix. Idag tittade dock jag och barnen på Hocus Pocus som är en trevlig, lagom familjefilm för Halloween 🙂

 11. Tycker det är bra att du har lite av ditt barnasinne kvar det blir roligare då! Det ser jättemysigt ut med pumporna som du har gjort 🙂

 12. Villa härliga pumpor!
  Jag är också fruktansvärt förväntansfull särskilt inför julen. Älskar nedräkningen som börjar den 1 december. Sen tycker jag om att fira alla andra högtider just för sakens skull att det är kul att fira. 🙂

  1. Tack så mycket!?? Ja jag älskar också nedräkningen! Jag är minst bra på att fira påsken, och allra mest firar jag julen.

 13. ?‍♀️ Här har du en till som är som ett litet barn .Vad härligt att få vara krevativ och använda sin fantastiska fantasivärld du har verkligen lyckats med pumporna ?

  1. Tack så jättemycket!? Ja det känns som att kreativiteten flödar friare när man har kontakt med sin barnsliga fantasi!?

 14. Men vad mysigt!! Vi firade också igår på förskolan med att kolla på en ”skräckfilm”, typ trolljägarna, under vilan. Så mysigt!<3

 15. Åh ja jag försöker att se på livet med barnasinnet kvar jag med! Framförallt på högtider. Tycker om tanken på när man var barn där att från klockans tickande visare, magi, jultomten och så vidare var lika verkliga. Jag hoppas att det är många som kommer förbi i helgen och går bus eller godis haha 😀 // Petra Elisabeth

  1. Ja känslan som man hade som barn inför alla små saker som man kanske knappt tänker på som vuxen var så härlig!? Hoppas att du har fått bus- eller godisbesökare!?

 16. Åh, så där känner jag inför varje högtid jag också. Den där pirriga känslan man hade i magen flera dagar i förväg inför julafton hade jag kunnat betala pengar för att få uppleva igen. Och känslan när man gick och smygtittade på julklapparna. SÅ underbart. <3

  1. Ja jistanes vad man smög och kände och klämde på paketen!? Det var så spännande och underbart!❤️

 17. Vilka charmiga små pumpor.
  Jag själv är superdålig på att dekorera särkilt innan alla avtal är skivna,

  Så himla bäst att får känna sig lugn en liten stund.

  1. Tack så jättemycket!?? Ja det kan ju bli så. Jag har ibland haft så mycket arbete inför högtiderna att jag inte ens har haft tid för annat än ett minimum av pyntande.

 18. Tycker också väldigt mycket om högtider även om jag inte firar just halloween. Allhelgona tycker jag mycket om. Och jul och påsk och så vidare. Det gäller bara att ta det lugnt och göra det på sitt eget sätt.

  1. Ja det är ju det som gör firandet avkopplande och ger välmående – att man tar det lugnt och gör det på sitt eget sätt!?

 19. Det är så underbart när barnasinnet sitter i. Vem säger att man ska vara vuxen jämnt?

  För övrigt så gillar jag verkligen att du har så tydligt teckensnitt, det ska du ha beröm för 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja personligen vill jag inte ens vara vuxen jämt! Så roligt att du gillar teckensnittet! Det är ju så vilktigt att texten går lätt att läsa?

 20. Så fina pumpor..vi karvade också en igår..
  Blir däremot inte riktigt klok på när det är tänker att fira halloween här i Sverige…känns som ingen vet ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *