Näsborren över ytan

Näsborren över ytan

På kort tid kan det hända både mycket och lite. Jag tänkte börja berätta vad som har hänt. I tisdags var jag äntligen på lasarettet med handen. (Jag lägger länkar om vad som hänt efter inlägget för dig som inte vet). Nu slipper jag ha handen i paket längre, men fingrarna är ihopsatta med varandra med fixeringar i minst två veckor till. Ligamenten som gick av är inte färdigläkta och fortfarande känsliga. Så jag måste använda den andra handen för risken att skadorna slits upp är fortfarande stor.

Tyvärr har inte allt gått riktigt bra med handen. Lillfingret är krokigt och fungerar inte som det ska. Det ”lyder” inte riktigt när jag försöker röra på det, och hänger inte med dom andra fingrarna ordentligt i rörelser. Visst, allt är jättestelt nu, men rörelserna ska ju ändå finnas där. Dessutom ser ett par fingrar ”kobenta” ut i lederna, och det ömmar rejält över punkterna där ligamenten var av. Så fingerfixerare fortsätter att hålla lederna i rätt läge. Jag har fått med mig enkla små övningar för att mjuka upp handen.

Som om inte det vore nog, kan det flera centimeter långa ärret på handleden ha växt fast på senorna under. När jag försöker knyta handen drar det i ärret och gör ont under. Detta och allt annat ska kollas vid nästa läkarbesök om ett antal veckor, Men i väntan på läkarbesöket ska jag hålla på och massera ärret i hopp om att det släpper. Jag frågade förstås när jag kan tänkas börja rida igen, och det beror på ligamentens läkning. Så det är veckor kvar.

Efter lasarettsbesöket kände jag mig så deppad att jag inte ens hade lust att skriva. Den känslan hängde i igår också. Som grädde på moset la influensan i ännu en växel. Så fram tills idag har jag inte haft ork med någonting. Det här blev ju inget roligt inlägg, men så är det ibland. Nu är näsborren så pass över ytan att jag åtminstone orkar skriva igen.

https://varapavag.se/2018/09/17/nar-olyckan-ar-framme/

https://varapavag.se/2018/09/18/en-dag-med-undersokningar/

https://varapavag.se/2018/09/19/precis-det-jag-inte-ville/

Bilderna är tagna från sovrumsfönstret och stalldörren.

0

58 svar på ”Näsborren över ytan

 1. Vad jobbigt att det tar sån tid och att det blir nya saker som krånglar påvägen mot förbättring 🙁 Tänk bara vilken känsla när du väl får rida igen! Den kommer vara helt underbar 😀

  1. Ja tänk om det kunde gå lite smidigare och strulfriare med saker och ting. Men det kommer bli underbart när jag äntligen får rida igen!?

 2. Men fy 17 vilken pärs! Förstår att det känns blä. Hoppas det läker ihop bra nu (och snabbt) så du får bli glader och komma upp på hästryggen igen 🙂

 3. Men fy vilken otur du har 🙁
  Hoppas verkligen det blir bra sen när det väl har läkt. Men jag förstår att det är tradigt att gå och vänta på det i flera veckors tid 🙁

  Ha en fin torsdag,

  Kraaaam

  1. Tack så mycket!? Ja jag hoppas att alla dessa lååånga veckor kommer leda till att allt blir bra.

   Ha det så bra!?
   Kram!?

 4. Vad tråkig uppdatering du kommer med. Hoppas du får glada besked vid nästa läkarbesök. 🙂 De sa ingenting om ditt krokiga finger och hur det kom sig?

 5. Men fy, vinken otur du har med handen. Jag hoppas att det blir bättre med allt till nästa besök. Skönt att slippa gipset iallafall 🙂 Tråkigt att du blev sjuk också, krya på dig nu.

 6. Jag tycker det är bra att du skriver ett ärligt inlägg att om du mår dåligt och känner dig nere så skriver du det. de är både starkt och modigt! men hoppas det läker på nu så du kan börja rida igen 🙂

 7. Vad jobbigt med handen och att det inte läker som det ska, du gör det bra som har hästar men en skadad hand. Hoppas det blir bra snart?

 8. Men nej, vad tråkigt att höra att din hand inte är bra ännu. Jag förstår att det gör ont och jag hoppas att det blir bättre fort så du kan börja använda båda dina händer på ett bra sätt.

 9. Fy fasiken vad trist med handen. Att läkarna bara kan göra så fel…Har en vän som bröt ena fingret i början av jan som knasat med infektioner, sår som gått upp i onsdags blev det ny op.

  Krya på dig nu från allt tokigt med handen och influensan.

  1. Tack så mycket!? Åh fy så hemskt för din vän! Hoppas verkligen att det inte behöver bli flera operationer för min egen del…

 10. Usch vad tråkiga nyheter, hoppas verkligen för din skull att det släpper lite när du får masserat och rört på handen lite. Det är så tråkigt när man hoppas få komma upp i sadeln igen o sen går det åt skogen ???

  1. Tack jag hoppas det!? Ja det är verkligen supertrist när man bara väntar och längtar vecka ut och vecka in.

 11. Men nej va tråkigt att höra vännen, blir så ledsen för din skull❤️ Förstår att de måste vara jobbigt att inte kunna rida men jag håller tummarna på att du snart blir återställd! Ta hand om dej & krya på dig?

 12. En olycka kommer sällan ensamt säger de. Me fy tusan för tre sådana olyckor på raken. Krya på dig nu och se till att handen läker ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *