I väntan på den olydiga nattsömnen

I väntan på den olydiga nattsömnen

Så är den på rymmen igen den där olydiga nattsömnen. Man skulle nästan kunna tro att det är en fullmåne i antågande, men nej så är det inte. Sömnen har någon annan anledning till sin frånvaro. Den brukar ha alla möjliga skäl till att hålla sig undan så det är inget ovanligt. Jag har suttit stilla lite mer än vanligt under dagen, och tog en kopp kaffe aningen för sent. Kaffet och sömnen är inte sams med varandra. Det visste jag när jag gav efter för sugenheten mot bättre vetande. Så jag tänkte trötta ut mig lite fysiskt som kompensation. När man bor som jag gör finns det gott om sätt att trötta ut sig. Så jag gick ut och högg ved. Nedan kan beskådas när jag precis hade skridit till verket. Varm blev jag men inte trött. Så efter en stund gick jag in.

Det var gott och väl läggdags, men jag var fortfarande pigg som en lärka. Så jag fick för mig att jag ville ha ett nytt armband att pryda min handled med. Just nu har jag snöat in mig på höstfärger, och jag hade precis lagom många pärlor till övers för att de skulle räcka åt mig. Så detta blev resultatet.

Dock lyckades inte heller pärlandet locka fram den eftertraktade sömnigheten, och då fick jag för mig att jag skulle skriva lite i bloggen. Så nu har jag gjort det. Ett litet nattligt inlägg med lite småprat i väntan på John Blund. Och inte blev jag trött av det heller. Så till ljudet av skvalande regn kanske det får bli att hämta stekpannan och dänga den i skallen. Hoppas att jag är lika pigg när klockan ringer.

0

26 svar på ”I väntan på den olydiga nattsömnen

  1. Jag har inte tänkt på det innan, men du har rätt i att dom är fridfulla på nåt sätt:)

   Ha det så bra!

 1. Drygt med sömnen. Men bra att veden fylldes på & armbandet blev jättefint. Har du funderat på sömntabletter? Så din kropp får vila.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket! :)<3 Ja nu kommer tiden då veden behövs. Jag skulle nog ha testat såna om jag inte vore så rädd för beroende och biverkningar. För många år den fick jag en sort som jag förvisso somnade av, men sen kände jag mig helt dödad av trötthet hela dagen efter. Det gick knappt att hålla ögonen öppna på jobbet, så det var bara att kasta dom i soporna. Då kan jag lika gärna vara trött av sömnbrist som zombietrött av kemikalier tänker jag.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 2. Vad jobbigt att inte kan somna. jag går på sömntabletter dock bara för att få mig sömn. Jag antar att du sover gott nu fina du 🙂 Kram vännen min

  1. Ja fy så jobbigt det är. Hoppas att det funkar bra för dig med sömntabletterna. Kram vännen!<3

 3. Åh vad frustrerande när nattsömnen inte är som man vill!
  hoppas att det ordnade upp sig till slut. Armbandet blev ju i alla fall fantastiskt fint. <3

  1. Tack så jättemycket! 🙂<3 Ja det är verkligen frustrerande. Jag somnade tillsist, men på tok för sent.

 4. Att somna på kvällen har jag inga problem med, däremot kan jag vakna lite för tidigt ibland och det kan vara svårt att somna om ifall hjärnan sätter igång och börja tänka 🙂 Hoppas i alla fall du slapp stekpannan i huvudet!

  1. Så skönt att du har lätt för att somna. Men det här att vakna upp för tidigt är inte roligt det heller när man inte kan somna om. Ja jag lyckades låta bli stekpannan 😀

  1. Nej sömnbrist påverkar en väldigt mycket. Ja det tog lite tid att somna även nästa natt, men inte riktigt lika länge. Så lite piggare blev jag.

 5. Åh vilket fint armband du gjort. Helt klart ett som faller mig i smaken. Jag älskar naturfärger. Tycker det säljs för lite av dessa variation. Har sett reklam för mycket svarta pärlor eller alldeles skrikiga färger som i neon. Har dock hittat herrarmband men de blir ju för stora för min lilla handled.

  1. Åh tack så jättemycket! 🙂 Ja jag kan hålla med dig om det. Det säljs mycket armband, men dom håller sig ofta inom vissa utseendekategorier. Vill man ha något utanför dessa är det inte alltid så lätt att hitta. Jag älskar att skapa med variation.

 6. Ja det är lite lurigt då man tar sådant som piggar upp nära in på in då man ska sova, men ibland blir det så bra. Ahh jag kan bli pigg då jag sitter vid tv eller datorn eller så också innan man ska sova, det är ett ont gissel

  Fint armband

  1. Tack så mycket! Ja man får tänka sig för på kvällen om man har svårt att somna, för det är lätt att man gör det ännu svårare.

 7. Jag hade också en vaken natt. Ägnade den åt att skriva bara för min egen skull och åt att titta på en K-drama om ödesbestämd kärlek. Ibland kan jag få vila av att göra saker jag tycker om, även om sömnen är på rymmen. Ditt armband blev väldigt tjusigt. Var har du köpt pärlorna du använt? Är det ”äkta” stenar och symboliserar de något? Av visningsbilden att döma verkar det som att du fick vara med om en riktigt knallig solnedgång i går…

  1. Åh tack så jättemycket! 🙂 Ja ibland får man nöja sig med att vila, och om man gör något man tycker om så känner man sig åtminstone inte frustrerad. Ja de är halvädelstenar, Agat och Jade. Jag har mina funderingar på att skriva ett inlägg om stenarna och vad de symboliserar, för texten räcker definitivt till ett sådant 😀 Ja den solnedgången var sprakande färgstark, men jag får erkänna att jag tog den några kvällar tidigare:)

  1. Nej det är verkligen inte kul. Jag har allt tänkt tanken på att sova nån natt i stallet, men rent praktiskt är det lite knepigt att få till det. Dessutom är det rätt så kallt i stallet:)

 8. Så jobbigt för dig att du inte kunde sova! Armbandet blev jättefint och jag gillar höstens färger Hoppas du får en underbar helg! Kramar

  1. Tackar så jättemycket! 🙂 Ja det kan vara riktigt störande.
   Jag önskar dig en härlig fortsättning på helgen! Kramar!

 9. Det är så frustrerande när man inte kan somna. Ska jag upp tidigt stressar jag dessutom upp mig och tittar på klockan för att se hur lång tid det är kvar tills jag ska vakna, vilket såklart gör det ännu svårare att somna.
  Jag brukar försöka meditera om jag har svårt att somna. Även om det inte får mig att somna så upplever jag att det ger återhämtning så att jag trots allt känner mig ganska pigg på morgonen.

  1. Samma här! Ju tidigare jag ska upp desto mera medveten är jag om hur sovtiden krymper. Jag är ingen morgonmänniska, även om livets sysslor och plikter kräver det. Jag brukar också meditera, och oftast är det till stor hjälp, men ibland hjälper inget.

 10. Ja, det där med olydig nattsömn känns igen. Jag trodde förr att jag var påverkad av fullmåne, men det är inte alltid så. Trots att jag är 61 år gammal brukar jag kunna få igen förlorad nattsömn då jag varken har barn eller djur att sköta om morgnarna.
  Armbandet är fint! Jag bär en frälsarkrans dag och natt, den ser nästan ut som den du gjort men den har pärlor i olika färger som betyder olika saker.

  1. Tack så jättemycket! Det låter som att din frälsarkrans är jättefin, och så speciellt att pärlorna betyder olika saker.
   Ja tänk att nattsömnen ska vara så olydig. Men så bra att du har möjlighet att ta igen förlorad sömn, för den är ju så livsviktig för ens välmående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *