Bromsa in tiden

Bromsa in tiden

Än är vi inte ens i mitten av augusti, och sommaren är faktiskt inte slut. Jag som älskar  ljusa sommarkvällar känner ingen glädje över att mörkret sakta kryper fram allt tidigare om kvällarna. Man har så många månader om året att tända ljus, att sommaren måste få njutas till sista sekund.

Jag går igenom årets fotografier, och påminns om att det inte är så längesen jag smått euforisk gick ut i shorts för första gången i år. Wow vilken känsla det var att gå ut och lufta mina kritvita ben. Igårkväll hade jag plötsligt på mig ett par långbyxor ute i blåst och mörker. Wow-känslan uppstod inte, utan istället en stark känsla av att vilja bromsa tiden. En ovilja att följa med tiden framåt. Antiklimaxet var stort, och jag kommer minsann inte fota byxor som döljer mina brunbrända ben.

Jag kommer att njuta när naturen skiftar färg och löven gulnar. När den svala höstluften känns klar och frisk. Jag kommer girigt se på när höstsolens strålar letar sig till marken genom glesnande trädkronor. Lika ivrigt som jag fotograferar nu, kommer jag även att göra då.

Men det är inte än. Jag tänker inte som så många längta efter att sommaren ska ta slut. För det kommer hända ändå. I sinom tid.

 

0

56 svar på ”Bromsa in tiden

 1. Håller med dig om att hösten är mysig. Men nu är det ff sommar och får gärna vara så tills det är dags för höst i mitten av september om jag får välja.

 2. Jag tror att hela September kommer bli riktigt fint! De där med färgskiftningar i naturen är så himla vackert och med denna torkan och värmen i år så har vi ju redan på många ställen redan fått se det där..

  1. Ja jag tror också vi kommer få det fint i september? Men jag har sett under vår husbilsfärd att det finns lite gula löv här och där redan.

 3. Den här gången är jag glad att sommaren är över, Aldrig hänt tidigare, är pga små barn och bebis som en kyligare vardag är välkommen. Men gud så jag redan längtar efter enkla dagar i shorts och linne?♥️

  1. Ja värmen har ju inte varit så lätt för alla. Vi är ju inte vana att ha det så varmt i det här landet.?

 4. Ja det gällar att njuta av det man är i och denna sommar har ju varit helt fantastisk ? Sen är ju jag en av dem som älskar hösten men där vill jag inte vara än ?

 5. Jag vill också hålla kvar sommaren ett litet tag till. Jag älskar verkligen sol och värme. Denna sommar blev även lite speciell då vi går igenom en dubbelflytt, så även om man njutit av vädret har en liten stress legat över en.
  Underbara bilder!

  1. Tack så mycket Anneli!? Oj det låter jobbigt att hålla på och flytta i sån värme! Hoppas att allt har gått bra!?

 6. Jag håller verkligen med, man vill bromsa tiden eftersom det är så mörkt året runt.. Man hinner knappt njuta av den ljusa tiden och värmen innan det är slut?

  1. Ja jag tycker också att det känns så! Tänk om det hade varit tvärtom istället – en lång ljus och varm tid, och en kall och mörk som man knappt hinner pinas av!?

  1. Tack Yvonne!? Ja åtminstone tre av fyra årstider för min del, för vintern har jag knappt inget till övers för?

 7. Jag håller verkligen med dig. Jag får panik av att folk redan har börjat prata om hösten som om den redan är här. Jag tänke klamra mig kvar i sommaren så länge det bara går.

  1. Ja visst är det jobbigt med höstpratet!! Jag vill inte ens höra det, för nu är det faktiskt sommar, och många behöver bli bättre på att leva i nuet!? Jag tänker klamra mig fast i sommaren så länge det bara går!!?

 8. Så fina bilder! Låter jättemysigt med att ha ljumma och mysiga kvällar istället för kalla och mörka kvällar, håller helt med om det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *