När det trummar på taket

När det trummar på taket

Tänk så himla gött man kan ha det. Här ligger jag i hammocken i paviljongen och lyssnar på regnet som trummar på taket. Jag kan också höra det lilla vindspelet som jag har hängt under taket plinga i vindpustarna. Det har varit väldigt varmt idag, ja faktiskt riktigt hett. Men nu har luften svalnat och doftar av regn. Åskan mullrar på himlavalvet, och nyss såg jag en rejäl blixt. Åskväder är både respektingivande och fascinerande, och jag känner en slags vördnad. Som människa är man så liten när naturen visar upp sina krafter.

Tanken med att lägga mig här i hammocken var att stoppa lurar i öronen och lyssna på en meditation. Men så ville jag höra naturens ljud, och snart därefter kom skrivlusten. Så nu när jag har skrivit några enkla rader ska jag meditera. Det ska bli så avkopplande och skönt. Jag avslutar detta inlägg med ett par bilder jag tog tidigare idag. En på två olika sorters pioner, samt en på en humla.

Jag önskar alla en fin fortsättning på helgen! 🙂

2

26 svar på ”När det trummar på taket

 1. Det åskade här igår och kom en regnskur på kvällen. Jag tycker det är lite jobbigt med åskan så jag hade inte vågat vara ute just då. Men jag älskar naturen och att se alla växter och träd komma till liv nu 🙂

  1. Ja åskan är väldigt respektingivande, så jag förstår att den inte upplevs som särskilt mysig för alla. Men blomsterprakt och grönska är underbart 🙂

 2. Så mysigt och vilka fina bilder!
  Här skulle det behövas lite regn, men då försvinner ju den underbara värmen och det vill jag inte. Jag mår som allra bäst nu när det är 28-30 grader varmt. Älskar verkligen vädret just nu.

  1. Tack så jättemycket!:) Ja nog skulle det behövas lite regn för att hålla igång återväxten i hagarna. Men jag älskar också när det är soligt och varmt.

 3. Det är så mysigt och rogivande att sitta och lyssna på regnet.
  Håller med dig om att man känner sig väldigt liten när rejäla oväder drar fram. Man har inte mycket att säga till om då, då är det bara att hänga med.

 4. Låter ju hur härligt som helst att kunna sitta ute så där. Visst är det respektingivande med åska. Jag fick bryta min match igår på grund av åskan. Nej, när naturen sätter in är man väldigt liten och har inget att säga till om.

  1. Ja att spela fotbollsmatch i åskväder låter inte alls mysigt, och är kanske rentav riskabelt.

 5. Här har vi inte fått mycket regn. Åskan har också lyst med sin frånvaro trotts att det skulle behövas åska så luften rensas och blir bättre. Jag själv tycker det är mysigt när det regnar och det smattrar mot fönster eller taket.

 6. Har också en speciell känsla för åska och naturens krafter. Låter mysigt att ligga där i hammocken och bara lyssna på allt från naturen 🙂 *ler*
  Hoppas Du haft en fin och bra helg!
  Kram<3

  1. Ja naturens ljud är de allra bästa. De är så otroligt avkopplande att lyssna på 🙂 Ja helgen har varit bra, och hoppas att din helg också har varit det<3

   Jag önskar dig en en härlig ny vecka! Kram<3

 7. Så fint beskrivet. <3
  Jag tycker också att åska är väldigt mysigt, så länge jag befinner mig i någorlunda skyddad miljö… ^^

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja en någorlunda skyddad miljö vill jag också ha för att kunna njuta av åska. Jag skulle ogärna stå på toppen av en kal kulle:D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *