En tid av förundran

En tid av förundran

Så är den här igen – den här underbara tiden som fyller mig av förundran. Tiden som jag längtar så intensivt efter varje år. Grönskan har exploderat, och på nolltid har såväl marken som torra och till synes livlösa grenar fyllts av blommor och blad av olika sorter. Färger, former och dofter avlöser varandra. Ögonen bjuds på nya njutningar vartefter dagarna går. Fåglar sjunger muntert i trädkronorna, och en och annan fjäril flyger från blomma till blomma. Solsken och ljus ger glädje och energi, och hela livet känns lättare.

I år känns det extra underbart med sol, värme och grönska. Livet består av kontraster som förstärker upplevelserna av varandra. Efter en vinter som känts längre, mörkare och kallare än någonsin, känns solskenet, värmen och grönskan mera livgivande än någonsin. Jag känner mig påfylld och förväntansfull, och ser fram emot vad sommaren har att bjuda på.

I skrivande stund ligger jag i paviljongen. Där har jag legat ett tag och låtit ljumma vindar svalka mig i värmen. Jag har haft en lugn och skön dag. Det har varit en väldigt intensiv tid inför utställningen och under tiden den pågick. Efteråt har jag pustat ut och tagit det lite lugnare. Tids nog tar skapandet fart igen. Här och nu är det så skönt att ligga och lyssna på vinden och fågelsången. Nu börjar kvällsluften att mättas av syrendoft, och det är så skönt att bara finnas till.

Jag önskar alla en härlig ny vecka! 🙂

1

24 svar på ”En tid av förundran

 1. Det är underbart väder nu. Det är så att man får dåligt samvete för att man är inomhus. Tänk om man kunde spara dofterna man känner nu, det är underbara.

  1. Ja jag har ofta tänkt att man skulle kunna fotografera dofter. Tänk så häftigt att kunna ta ett foto, och känna doften av motivet när man ser det.

 2. Ja visst är denna tiden ljuvlig!
  Här börjar syrénerna blomma över, gräset är redan torrbränt på sina ställen men nätterna är fortfarande svala. Nu är jag redo för dagar på stranden, glassätande och solkysst hud. Om två veckor börjar sommarlovet för barnen och jag har min första semestervecka för sommaren.
  Nu ska jag försöka njuta av varje stund, semester eller ej.

  1. Ja verkligen! Jag är också så redo för stranden och förhoppningsvis en dräglig badtemperatur. Så härligt att ni har så kort tid kvar till semester och sommarlov:)

 3. Den här tiden på året är verkligen underbar, det är så mycket liv överallt.
  Skönt att bara ligga och njuta i paviljongen.

 4. Så härliga bilder i din blog idag, finns verkligen mycket att fotografera just nu. Här regnade det i helgen och det gjorde det lite bättre då grönskan startat pollenexplotio. Men visst är det både vackert med grönska och härligt med värme

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja nu finns det hur mycket som helst att fota. Jag har också för första gången märkt av pollenexplosionen, men på ”dräglig” nivå med nysningar.

 5. Det är så vackert då allt spricker ut. Tycker ändå det gick rätt fort från snö till sommar. Maj brukar vara en fantastisk månad tycker jag.

  1. Ja det gick helt galet fort. Det gick bokstavligen från täckjacka till kortbyxa från en dag till en annan.

  1. Ja det är en bra tid för eftertanke, för det känns som alla möjligheter ligger framför en.

 6. Håller med. En härlig period & tid har vi framför oss. Kunna ha mindre kläder på sig, vara ute hela dagarna in på sena kvällarna. Sen känna solen värma sin kropp. Å alla dessa växter & grönsaker som växer & frodas. Som man En kan plocka & äta.
  Det är bra att njuta =).
  Låter skönt att ligga i paviljongen & njuta.

  Ta hand om dig och va rädd om dig! Kram! =)

  1. Ja milde tid så skönt att låta sig värmas av solen, och att skörda och äta sånt som växer i ens närhet:) Jag älskar också det här att det är så skönt att vara utomhus i tunna kläder. Att kunna gå ut utan att pälsa på sig lager på lager.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3 Kram!

  1. Det är en gullviva. Nästan alla gullvivorna i trädgården är gula, men några enstaka får den här eldiga starka färgen.

   Jag önskar dig också en härlig vecka!

 7. Ja det är underbart att allt blomma men något som är irriterande är all pollen. Här hoppas jag denna vecka blir bättre då jag avslutade förra veckan med att bli förkyld. Hoppas du får en bra vecka.

 8. Ja har man pollenallergi så är det inte lätt med en sån pollenexplosion som det har varit och är. Själv har jag nyst en del för första gången.
  Hoppas att den här veckan blir bättre för dig och att du kommer må bra.

 9. Verkligen en träffsäker beskrivning av den här tiden kombinerat med vackra bilder. <3
  Hoppas att utställningen var en succé! 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 <3 Ja den blev väldigt uppskattad så det var roligt. Det är ju alltid lika kul när folk tycker om det man gör.

 10. Jag tror att syrenen är en av mina favoriter, dels på grund av färgen så klart, men till stor del är det just doften för min del.
  Vilken är din favorit?

  1. Det är svårt att välja en favorit, men det får bli rosor. Det finns så otroligt många vackra sorter, och en del av dom har en underbar doft.

 11. Trots att jag flydde ifrån vintern till sol och värme ett par gånger så kändes den ändå olidligt lång. Det känns faktiskt extra bra i år med ljuset, bladen och blommorna. Och doften av syrèn är lika underbar varje år. Den kan jag inte få nog av.

  1. Ja det var något speciellt med den här vintern, för den kändes som en evighet. Så nu njuter man desto mera:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *