En av sommarens plågor

En av sommarens plågor

Kanske är rubriken lite förvånade från en som nästan tjatar sig blå i ansiktet om hur härlig sommaren är. Men i ärlighetens namn ska jag väl även nämna något om en av sommarens plågor. För visst finns dom också – iallafall för mig. Jag verkar nämligen inte tåla myggstick särskilt bra, och myggorna älskar mig. I år är dom väldigt många och riktigt på hugget, så jag kan knappt visa mig utomhus utan att bli stucken. Jag har nästan alltid på mig myggmedel, och ibland hjälper inte ens det. Myggorna här hemma ger mig tillräckligt kliande stick. Men skogsmyggorna ger mig stick som svullnar ordentligt och både bränner samt kliar intensivt. Jag kan inte ens sova om nätterna pga klådan.

Här sitter jag på Omberg och är noggrant sprayad från topp till tå.

Nu har jag skickat efter en stark kombination av B-vitaminer som sägs hjälpa mot myggor. De sägs även lukta förskräckligt illa i burken, så jag får väl hoppas att inte hela jag förvandlas till en vandrande stinkbomb. Det räcker att mitt blod luktar oaptitligt för de små blodtörstiga eländena. Jag skulle behöva något som hjälper bättre åt hästarna också utan att kosta en förmögenhet. Sprayerna jag köper har hittills varit dåliga och dyra oavsett sort. Jag ska även kolla upp hur man kan tillverka hemgjort myggmedel. Jag har hört att det går, men vill inte gå omkring och stinka av krossad vitlök som det var i medlet jag hörde om.

Ja det blev en lång utläggning om detta ämne, men plågas man så plågas man 😉 Jag tar gärna emot tips om hur man kan avskräcka myggeländena.

0

26 svar på ”En av sommarens plågor

 1. Jag tål ju myggorna förutom vid ett tillfälle. Jag och en kompis var på Korfu och dom tålde jag inte. Hoppas verkligen du får någon hjälp mot det för myggorna kan man ju inte undvika.

  1. Jag har läst nånstans att det kan bero på vilken blodgrupp man har. Så vi som blir sönderstuckna har kanske en aptitlig sådan.

 2. Är det något med sommaren jag kan tycka är mindre kul så är det myggen, flugorna och getingarna. Jag är så tacksam att jag inte blir stucken. Men flugor som gärna kan surra i ansiktet när man ska sova är riktigt irriterande tycker jag. Men annars så älskar jag sommaren 🙂

  1. Så underbart att du inte blir stucken! Ja flugor vill gärna surra i ansiktet på en när man ska sova, och det är också hemskt störande. Men annars älskar jag också sommaren 🙂

 3. Jag lider verkligen med dig. Det är så himla jobbigt med myggbett. Har hört talats om att man kan göra eget myggmedel, men har tyvärr inte hittat något. Men har dock hittat en sak som hjälper mot myggbett för mig. Jag blöter upp en handduk med kallvatten och kramar ut så pass mycket så att det inte droppar om den. Sen så lägger jag den kalla handduken på myggbetten och låter det ligga där ett tag, det slutar klia rätt omgående.

  1. Tack så jättemycket för tipset! Det ska jag absolut prova. Ska kolla om det hjälper på myggbett som är några dagar gamla också. Har några hemska såna.

 4. Ja fy, myggorna hade jag gärna varit utan! Jag blir också sönderstucken när jag är ute, framförallt om kvällarna så jag garderar mig för det mesta med kläder som täcker ben och armar.

  1. Ja om det inte är så varmt brukar en fodrad jacka funka, men byxorna sticker dom igenom. Särskilt när jag rider, för då har jag inte fokus hela tiden på att vifta bort dom.

 5. Ja, myggor är inte roliga. Å speciellt inte när man har dem besvären som du har.
  Förr så klia myggbett på mig. Men tycker inte att dem gör det längre.

  Ja, mygg & värmen när man ska sova & under natten & när man vaknar är sommar plågor. Tycker jag ????. Annars älskar jag sol, värme – sommar ☀️????????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️????

  1. Åh så skönt för dig att slippa klåda av myggbett! Ja ett varmt sovrum kan också hålla en vaken. Vårat sovrum har två fönster som solen strålar ordentligt på, så rummet kan bli som en bastu. Får vädra ordentligt på kvällen. Men jag älskar sol och värme så jag ska inte klaga 😀

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 6. Usch, jag lider verkligen med dig. Jag gillar inte heller myggor – men de älskar mig. Jag har inga knep tyvärr, eller jo, Thermacell, den funkar ganska bra, men är ju svindyr…
  Jag hoppas verkligen det minskar med myggen hos dig. Vi har inga hittills i år, vilket känns helt otroligt!

  1. Så underbart för er att ni inte ens har några av dessa eländen! Tack för tipset om Thermacell. Ska kolla upp vad det är och vad den kostar.

 7. Håller med dig om att myggorna är en av de största plågorna som kommer med sommaren. Även djur speciellt hästar. Jag har myggmedel som jag har på mig om jag ska ut i skogen.

  1. Ja myggorna är så hemska, och som du säger även för hästarna. Det förstör en del av nöjet att ge sig ut i skogen och rida när dom attackerar både mig och hästen trots sprayer, och hästen blir stressad. Jag sprayar både mig själv och hästarna varje dag, och ändå får vi inte vara ifred.

 8. Jag fåt också stora märken av myggor och bett. Jag köpte för något år sedan till jobbet där man blir tokstucken. Den sprayen hjälper toppenbra, men kan inte nu komma på vad den heter, måste leta lite efter den. Den är i alla fall toppen

  1. Usch så tråkigt att du också blir så stucken och reagerar starkt. Så bra att du har hittat en spray som funkar.

  1. Tusen tack för hjälpen att hitta ett myggmedel som funkar! Jag är så tacksam, och även att du tog dig tid att skriva pm till mig. Tack!! 😀

 9. Men fy vad jobbigt att du reagerar så starkt mot myggen.. 🙁
  Tycker de är rätt jobbiga ändå och då är jag inte särskilt känslig för betten. Har sett reklam om att det finns särskilda plåster man kan använda mot mygg och knott, men har ingen aning om ifall de fungerar. Kanske värt att kolla upp? 🙂

  1. Ja fy det ställer till det ganska mycket. Tack för tipset! Jag visste inte att det finns såna plåster, men det är absolut värt att kolla upp! 🙂

 10. Mina svärföräldrar köpte en spray som funkar till både människor, häst och hund. Jag testade det en gång, men missade så klart mina vrister så de var sönderbitna men övriga kroppen var fri från bett. Den beskrivs som skydd mot fästingar och andra bitande och stickande insekter också men det kan jag inte svara för. Bara myggen. Det heter Centaura. Lite dyr men den funkade i alla fall.
  Just nu är vi ganska förskonade med mygg. Men det kan ju ändras ju längre in i sommaren vi kommer.

  1. Åh tack så jättemycket för tipset! 🙂 Det är ju jättebra med en spray som funkar till både människor och djur. Den ska jag kolla var jag kan få tag på. Jag är glad att jag skrev det här inlägget och fick värdefulla tips. Jag hoppas att ni fortsätter att vara förskonade från mygg.

 11. Här är det också ett riktigt myggår. Jag gick en kvällspromenad vid sjön för ett tag sedan och det blev snarare till en stressig upplevelse när jag gick genom en kohage och passerare svärm efter svärm med mygg. Usch!

  Typiskt att den fina sommaren ska försämras av dom. Och du verkar ha det riktigt tufft. Hoppas att någon kommer med bra tips på myggmedel, både till dig och hästarna. Det är så tråkigt att köpa medel efter medel som ger önskad effekt.

  1. Men fy är det mycket mygg hos dig också. Ja det blir faktiskt stressande när dom dyker på en i svärmar, och särskilt ena hästen blir väldigt stressad av dom när jag rider ut i skogen. Helt klart försämrar dom sommaren. Jag hoppas på att ett tips jag fått kommer funka när jag får hem det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *