Nerför i livets bergochdalbana

Nerför i livets bergochdalbana

Tänk vad livet går upp och ner hela tiden. Det gäller att njuta av de bra stunderna och fylla på energi till de sämre. Om man som jag inte har några energireserver att ösa ur blir det extra viktigt. Just nu är det tufft igen, så det gäller att hålla ihop så gott det går. Man får klamra sig fast i vagnen när det går nerför i livets bergochdalbana, och hålla kvar tills det vänder uppåt igen.

Finhösten har både kommit och nästan passerat. Under tiden har min man återigen opererats (på två olika ställen), och som vanligt blev han dålig efteråt. Hans kropp får gå igenom mycket efter den ödesdigra olyckan. Inom de närmaste månaderna väntar ännu flera operationer.  Nu mår han iallafall tack och lov bättre.
Men för några dagar sen blev jag själv dålig, och orken är i botten. Ipren lindrar det onda, men jag är så slut att jag knappt orkar andas. Jag gör bara det som måste göras under dagarna, och ligger och vilar mellan sysslorna. Ibland är det jäkligt tufft, och så är det just nu. Det handlar om att hanka sig fram en dag i taget, och hoppas att hälsan och orken skyndsamt återvänder.

Nu ska jag försöka samla lite ork till vad som måste göras härnäst.

Jag önskar alla en fin fortsättning på veckan.


0

35 svar på ”Nerför i livets bergochdalbana

  1. Tack! Ja jag tvivlar på att det finns någon som går helt utan prövningar genom livet. Men ibland kommer dom tätt, och man behöver hinna återhämta sig hyfsat innan nästa dyker upp.

 1. Livets berg- & dalbana. En bra metafor. Det är verkligen så livet ser ut. Hoppas både du och din man snart mår bättre och får tillbaka ork och glädje. Här har i alla fall solen äntligen återvänt.

  1. Tack så jättemycket! Min man mår tack och lov bättre nu iallafall, så hoppas att jag också gör det snart. Härligt att ni får njuta av solen igen:)

 2. Å som jag känner med dej. Jag har ju själv haft några riktigt kämpiga år och vet hur det är när precis varenda gnutta energi är slut. Så säger folk att man måste prioritera sej själv, men det går ju inte när en anhörig är sjuk. I mitt fall låg båda mina föräldrar på intensiven med covid och svärmor åkte på en stroke. Då gör man lixom bara det man måste. Ta hand om dej så bra du kan.

  1. Tack så jättemycket<3 Ja då vet du verkligen hur det är. Det lät riktigt tufft. Ja man gör det man måste göra även när man är sjuk, och hur slut man än är. Tack och lov är min man bättre nu, och jag hoppas att jag blir bra och får tillbaka orken snart.

 3. Känner igen mig i det du skriver om att inte ha extra energi på lager. Det känns jobbigt när man kommer i en svacka.
  Men jag hoppas att din vagn åker uppför snart nog.

  1. Tack! Ja det är i svackorna det märks att man saknar reserver. Men snart ska det väl vända uppåt igen hoppas jag.

 4. Vilka underbara bilder!
  Hoppas att värken släpper snart och att orken kommer tillbaka.
  Håller tummarna för din mans operationer.

 5. Och för varje gång det går neråt så är det svårare att komma upp. Man får lite ork och drar igång, och vad händer. Man kanar ännu längre ner. Står ju precis i det jag också, och kan tacka vården för en del av det.

  1. Ja man behöver få möjlighet att återhämta sig ordentligt mellan prövningarna så att de inte nöter ner en. Vården har bidragit med mycket onödigt elände och lidande.

   1. Instämmer!
    Det gäller verkligen att ta hand om sig själv och se till att utnyttja solljuset, även de dagarna när man inte orkar alls.

 6. Oj vad ni verkar ha det tufft just nu! Tufft när båda är dåliga samtidigt så att man liksom inte kan vila ordentligt.

  Fina bilder! Du kunde ju varit med i veckans fototriss den de härliga höstbilderna!

  Krya på dig!

  1. Tack så jättemycket! Ja det här att vara dåliga samtidigt är det värsta, för man får köra på trots att kroppen protesterar starkt på olika sätt.
   Ja när du säger det så hade jag ju kunnat vara det om jag hade tänkt på det:)

 7. Ja livet går verkligen upp och ner. Ibland får man som du skriver klamra sig fast i vagnen. Skönt att din man mår bättre och hoppas det fortsätter så. Här har man ännu inte blivit helt 100 i kroppen efter att ha varit sjuk i feber och en ordentlig förkylning. Hoppas du snart får tillbaka orken.

  1. Tack så mycket! Ja det är skönt för han måste återhämta sig inför nästa operation. Hoppas att du blir helt återställd snart.

 8. Ibland är det som en berg och dal bana. Men jag tänker att det är livet. Hade livet varit en rak väg så hade det inte varit roligt eller utmanande. Man lär sig oftast när man mår mindre bra & man blir stark av det. Nästa gång man får en mot gång så vet man att man kommer att klara det för det har man gjort förut.
  Tråkigt med din man. Låter som att operationen ändå gick bra & att han mår bra nu.
  Hoppas att du mår bättre snart. Beundrar dig som tar hand om din man ❤️.
  Så fina bilder på fin hösten & hästarna.

  Önskar dig en fin helg! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja livet lär nog inte gå spikrakt för någon från första till sista dagen. Man behöver bara lite återhämtning mellan saker som händer så att orken räcker till och fylls på. Min man har flera operationer på gång, och med återkommande komplikationer och ständig svår värk är det otroligt tufft. Men nu har han klarat sig genom den senaste iallafall.

   Jag önskar dig en fin vecka! Ta hand om dig och var rädd om dig<3

 9. Skönt att han mår bättre men ändå jobbigt att han behöver genomgå så många operationer, en operation är ändå en operation. Livet har sina upp och ner gå har, helt klart – hoppas du lyckas fylla på lite reserver nu också

  1. Tack så mycket! Ja operationer frestar på kroppen, och särskilt när dom återkommer gång på gång och det blir olika komplikationer efteråt.

 10. Jag blir så ledsen när jag hör hur jobbigt du och din man har det. Det tar på krafterna när ens nära är sjuka och nu måste du ta hand om dig själv tills du mår bättre, en dag i taget.

  Jag önskar allt gott till er båda och skickar styrkekramar.

  1. Tack så jättemycket snälla du<3 Ja milde tid vad det tar på krafterna, både att klara ut det praktiska i situationen och att se ens nära må så dåligt. Jag försöker alltid att inte oroa mig, men i bakhuvudet rör sig mycket ändå. Jag är så glad att han är bättre nu, och hoppas att jag blir bra snarast och får tillbaka orken igen.

   Kramar!<3

 11. Livet består verkligen av upp- och nergångar som du säger. Hoppas att ni kan ta hand om varandra i de jobbiga tiderna och att ni hittar de sär små ljusglimtarna som ändå är livet 🙂
  En god vän sa en gång den simpla meningen ”bättre tider kommer”. Brukar tänka på det när allt känns jobbigt och det brukar hjälpa konstigt nog…
  Kram <3

  1. Tack så jättemycket<3 Ja det är så sant att bättre tider kommer, och jag tycker också att det hjälper att tänka så även när man är mitt i det jobbiga. De små ljusglimtarna är också så viktiga att uppmärksamma<3 Nu har iallafall min man återhämtat sig bra, så det är jag som är på efterkälken med tillfrisknandet. Men jag hoppas att det kommer snarast.

  1. Tack så mycket! Ja jag mår bättre nu tack och lov. Hade tänkt skriva ett blogginlägg igen, men det är nåt fel på bloggen så jag väntar på hjälp från supporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *