Det här med nyårslöften

Det här med nyårslöften

Så är det återigen ett nytt år, och som alltid vid ett årsskifte funderar jag på vad det nya året kommer att bära med sig. I skrivande stund dånar vinden utanför huset, och hagel piskar mot fönsterrutorna. Jag borde sova, men råkade börja fundera på det här med nyårslöften. Medan många har lovat sig själva mycket och satt upp ambitiösa mål, har jag knappt ägnat ämnet en tanke. Först funderade jag på att strunta i nyårslöften. Det är ju tyvärr lätt hänt att de glöms bort ganska snabbt. Men så tänkte jag att det kanske kan bero på vad jag lovar mig själv. Om man lovar sig saker bara för sakens skull, spelar det ju inte så stor roll om man bryter löftena. Dessutom är det ju så att varje dag är ett nytt oskrivet blad, oavsett om det är nyår eller inte. Så varför ska man lova saker just på nyårsafton?

Hursomhelst kom jag fram till att jag står fast vid de två löften jag lever efter året runt. För även om de inte innebär något nytt under solen, så är det viktiga sådana.

Löfte nr 1:

Jag ska inte ge upp om att min hälsa ska bli bra igen. Oavsett hur långsamt det går och hur lång tid det tar, ska jag fortsätta att tro att jag ska blir frisk igen. Förhoppningsvis kommer min nya medicin att hjälpa till att pigga upp mig. Alla framsteg oavsett storlek är guld värda.

Löfte nr 2:

Jag ska fortsätta att känna tacksamhet, för det finns alltid saker att vara tacksam för. Jag anser att förmågan att kunna känna denna känsla är en förutsättning för att kunna vara lycklig. Allt måste inte alltid vara perfekt eller ens bra. Livet är som en sinuskurva. Det går upp och ner, och ibland riktigt djupt ner. Man måste (som jag ser det) kunna glädjas åt och vara tacksam för de saker som faktiskt är bra – hur små de än må vara. Livet går också uppåt, vilket också bör uppmärksammas och inte bara tas för givet när det sker. Det gäller att kunna glädjas och njuta när saker faktiskt går bra.

Just nu är jag t ex väldigt tacksam för att vi går mot ljusare tider. Inläggsbilden visar årets första solnedgång utanför mitt hem. Fönsterbilderna tog jag när jag till min glädje upptäckte att det fortfarande var lite ljust ute vid en tid då det har varit kolsvart ett tag. Nu börjar det äntligen märkas så smått att vi går mot ljusare tider! 😀

Med dessa filosofiska tankar önskar jag alla en God Fortsättning på det nya året!

 

0

72 svar på ”Det här med nyårslöften

 1. God fortsättning på det nya året! Jag brukar inte sätta upp nyårslöften men däremot sätter jag upp mål. Mål som är realistiska och som inte kommer ta all min kraft att uppnå. Bra löften du satt upp för dig, att känna tacksamhet över det vi har tror jag att många behöver öva på. Till exempel jag. Ofta är jag just det men så kommer de där dagarna då fokus ligger på de mindre bra grejerna… Jag hoppas också på att du snart återfår din hälsa!

  1. Tack så mycket!? Ja det är viktigt att mål är realistiska, för motivationen ökar när man lyckas. Ja vissa dagar när saker är mindre muntra kan man verkligen få lägga sig vinn om att styra tankarna mot tacksamheten.

 2. God fortsättning till dig med! Jag är inte heller mycket för nyårslöften, men just nystarten med ett nytt år gör lätt att man börjar fundera och reflektera. Jag tror också att det är bra att kunna glädjas och uppskatta det som är. Jag ska verkligen försöka bli bättre på att vara här och nu! ? God fortsättning!

  1. Tack så mycket!? Ja en nystart väcker lätt reflektioner, och det tror jag är bra. Ja det är bra att kunna vara här och nu, för det är ju i nuet vi rent praktiskt befinner oss, och endast nuet kan vi agera och påverka?

 3. Älskar löfte nummer ett. Det är så viktigt att aldrig ge upp på sig själv trots att det kan kännas väldigt hopplöst när man är mitt uppe i allt. Och jag lovar att finnas här och peppa under året när det känns tungt. Hejar på dig!

 4. Jag tyckte det var väldigt bra löften! Har också några små jag ska skriva om.
  Riktigt skönt vi går mot ljusare tider!

 5. Det tror jag är två bra och viktiga löften och mål med året. =) Jag är en människa som inte kan hålla löften så jag vågar inte ge några.. Jag hoppas dock att jag tycker träningen är lika roligt detta året och att jag kan utveckla det lite 0)

  1. Tack så mycket!? Ja man behöver kanske inte lova något, utan ibland kan det räcka långt med goda förhoppningar?

 6. Usch här har det också varit storm mer eller mindre. Det där med nyårslöften är ingenting för mig men självklart finns det lärdomar man tar med sig och saker man vill ändra.
  Du gör helt rätt i att fortsätta kämpa med dig hälsa, det är det viktigaste ❤️ och att vara tacksam över de små sakerna, de är viktigt för mig.

  1. Tack så mycket!? Ja lärdomar är viktiga att ta med sig, för utan dom kan det vara svårt att veta vad man vill eller behöver ändra❤️

 7. Jag tycker det är väldigt bra löften! Det är nog saker som många glömmer bort att tänka på och försöka med! Känns som att nyår är ett ypperligt tillfälle att påminna sig själv om det!

 8. Vilka bra nyårslöften som du har kommit fram till. Att inte ge upp om din hälsa låter väldigt bra. Jag vet att man gärna ger upp när man inte känner att man kommer framåt. Att vi går mot ljusare tidigare är jag också väldigt glad över. Den solnedgången var magisk 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja när det drar iväg i tiden utan att man gör dom framstegen man vill, gäller det att rusta sig med tro och tålamod. Ja ljuset gör allt lättare?

 9. Sunda nyårslöften. Alla har vi något att vara tacksamma över❤️ så skönt att det börja på att bli ljusare ute.. Man blir som en helt annan människa då

 10. Tycker att det var två riktigt kloka och bra löften! Håller med om att det är skönt att vi går mot ljusare tider och att det sakta men säkert börjar märkas lite 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja det är faktiskt en enorm lättnad att det börjar märkas lite att vi går mot ljusare tider.

 11. Ja samma väder här idag storm o kallt blåser det men 2plus
  Hagel och åska här igår
  Idag lite sol

  Ha en underbar lördag kram

 12. Dom där 2 målen du skrivit där är ju bra =) jag har inte skrivit några mål eftersom jag vet att jag inte kan hålla dom fast jag försöker =)
  Ha en god fortsättning på det nya året =)

 13. Jag brukar lägga ganska mycket tid på att nyårslöften och stora mål, men i år har jag faktiskt inte gjort det. Jag vet att året kommer att bjuda på väldigt mycket, då jag under slutet av 2019 satt många bollar i rullning men i år ska jag flyta med och sätta upp delmåls längs vägen efterhand som saker och ting faller på plats.

  Dina löften låter otroligt kloka för att skapa en ljus tillvaro. Du gör helt rätt som fortsätter på din inkörda bana.

  1. Tack så mycket!? Det låter som att du har ett riktigt spännande och givande år att se fram emot! Delmål längs vägen låter toppenbra?

 14. Vilka bra nyårslöften eller nyårstankar, att tro på bättre hälsa och att känna tacksamhet. Det är något många av oss kan ta till oss.

 15. jag angav inget nyårslöfte för vet jag inte kan hålla de hahah men jag kanske måste göra en slags lista med andra saker jag MÅSTE ta itu med i år 🙂 är de nyårslöften njäää jag vet inte 🙂 men bra o lägga såna löften om man verkligen vill lova sig Sj saker som gynnar sig gott

  1. Ja man kan ju göra listor på vad man måste ta itu med närsomhelst under året när behovet uppstår?

 16. Visst är det underbart med ljuset som stannar längre för varje dag, det är verkligen något att vara tacksam för. Fina löften till dej själv, håller tummar och tår att nya medicinen är bra <3

  1. Tack så mycket snälla du! <3 Ja jag är lika glad varenda dag när ljuset dröjer sig kvar lite längre på eftermiddagen?

 17. Vilka bra löften du har. Jag har liknande tänk, ett löfte jag lever efter året runt och som jag försökte med redan förra året. Att göra saker jag mår bra av. Träning, tv-kväll, ensamtid, kompistid, meditation… Allt efter humör och ork.

  1. Tack så mycket!? Det låter jättebra att du gör alla dessa saker som du mår bra av! Meditation är något jag började med 2019, och som jag tycker ger mig så mycket.

 18. Underbara bilder!
  Det gäller verkligen att aldrig ge upp hoppet här i livet och fortsätta försöka även om det känns tungt. Tänk bara att få njuta sv en sådan vacker solnedgång, deg är verkligen en otroligt vacker sak i livet. Tack för ditt filosofiska inlägg ❤

 19. Vi behöver verkligen ljusare tider nu, jag är så fruktansvärt trött nu om dagarna..
  Du har super bra mål, jag ska också jobba med mig själv och mitt mående!!

  1. Tack så mycket!? Ja måendet är verkligen värt att jobba med, för det lägger grunden för hela livet.

 20. Jag har, precis som du, också funderat lite smått på att strunta i nyårslöften detta år. Men jag kommer att köra på lite personliga mål bara. Löften har ju en tendens att inte hållas och det känns lite mildare att inte lyckas uppnå ett mål än att bryta ett löfte 🙂 Tycker dina löften lät väldigt väldigt vettiga! Just det här med att vara tacksam för småsaker är någonting jag tror är oerhört viktigt. Jag har dock väldigt svårt för det och ibland kan jag bli arg på mig själv då det känns som att jag oförmögen att uppskatta och faktiskt vara glad för allt det fina jag har. Kanske skall jag låna ditt löfte och ha som mål att förbättra den delen hos mig själv detta år 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja det har du rätt i att det låter mildare att inte lyckas uppnå ett mål?
   Du får så gärna låna mitt löfte! Tacksamhet så viktigt att kunna känna, och känslan gör hela livet ljusare och lättare.

 21. Ett bra inlägg ?. Ofta kommer tankar upp när man ska sova. Det är väl då man slappnar av som bäst.
  Jag har heller inga nyårslöfte.
  Jag har redan mål i mitt liv & dem kommer jag att fortsätta att kämpa med ???.
  Jag håller med. Det är så lätt att bara glida med i farten & frukta efter det som skall komma. Inte stanna upp & se det som är bra här & nu, just nu ☺️?

  1. Tack så mycket!? Ja det kan vara fullt tillräckligt att kämpa vidare med sina mål man redan har? Ja det värsta är att om huvudet ständigt befinner sig i framtiden, kan man inte uppleva livet till fullo tycker jag.

 22. Missade helt att ge några nyårslöften i år men tänkte fokusera precis som förra året att klara min bucketlist, att få mer saker gjorda, både smått och stort. Fint att du har löften ♥️ Att känna tacksamhet är så viktigt

 23. Jag tycker att du har bra mål för året jag hoppas värkligen att din hälsa blir bättre och att du ska få må bra❤️ man ska va tacksam för dom små sakerna helt rätt❤️❤️

 24. Jag brukar inte lämna några löften dels för att jag aldrig håller dem. För mig blev det mer passande att sätta kortsiktiga mål. god fortsättning

 25. God fortsättning! Kloka löften du har. Att känna tacksamhet hjälper en att må bättre, tror jag. Nyårslöften brukar jag inte ge, men jag har vissa föresatser och utmaningar för mitt läsande och bloggande. För mig är det positivt.

  1. Tack så mycket!? Ja att känna tacksamhet gör gott för måendet och gör hela livet lättare. Att ha föresatser och utmaningar för året tycker jag låter toppenbra!

  1. Tack så mycket!? Ja när du säger det så är det en drivkraft. Jag tänker att det måste finnas en väg framåt, och när det känns motigt gäller det att fokusera på att hitta den. Tron på att det är så gör att man orkar?

 26. Låter som väldigt bra mål måste jag säga! Jag har inga nyårslöften mer än att jag ska bli bättre på att ta hand om mig själv, men just nyårslöften brukar alltid brytas.. Gott nytt år!

 27. Vilka bra nyårslöften! Jag själv kör på nyårsmål så att det inte känns som om jag mår dåligt av att bryta löftena haha. Förra året lyckades jag ändå hyfsat bra utan att veta om det själv haha :’D

  1. Tack så mycket! 😀 Nyårsmål tycker jag låter bra. Haha, det var inte dåligt att du lyckades utan att veta om det! 😀

 28. Precis som du skriver så är det så himla lätt hänt att man glömmer bort de löften man sätter upp för sig själv ganska snabbt tyvärr. Att hålla i tanken om att man kan bli frisk tycker jag är helt fantastiskt, det är så otroligt bra att sträva mot och jag vet att det kommer gå! Håller även tummarna för att medicinen kommer hjälpa dig. Att vara tacksam och positiv i livet gör att allt går så mycket lättare för en, det är en punkt jag även tänker mycket på! Stor kram till dig <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla gulliga du!? Ja det måste gå, och jag vägrar att tänka något annat. Stor kram tillbaka!?❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *